Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ettől tényleg fogyatékos...

Ettől tényleg fogyatékos lehet a babám?

Figyelt kérdés
A barátnőim mindig azzal idegesítenek hogy biztos fogyatékos lesz a babám.Mert mióta babát várok (mondjuk előtte is) kész idegroncs vagyok.Mindentől megrettenek,jó ha alszok napi 4-5 órát.Azt is csak úgy,ha beveszek napi 3 szem Valerina Relaxot.Bármitől elkap a sírás és a dühkitörés.Nyugtassatok meg,ettől ugye nem lehet beteg a babám? Vagy igen? :( (13 hetes vagyok)
2013. aug. 19. 03:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
7 es vagyok gyógynövény alapú de gondolom a tájékoztatón nem véletlenül van rajta,h terhesség és szoptatás alatt nem javasolt!
2013. aug. 19. 16:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Elég ostoba barátnőid vannak. -.-"
2013. aug. 19. 20:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Gyógynövény alapú, nekem is ez mosta át az agyamat. Sose szedtem volna olyat, ami erős nyugtató. De csak közlöm, hogy épp emiatt olyan alattomos. Olyan gyönyörűen rá lehet szokni, mint a huzat. Napi 3 az azt jelenti, hogy már rászoktál. Én havi 1-2-vel kezdtem. Nem tudom, mikor lett szükségem heti 1-re...Főleg azért vettem be, hogy vizsgaidőszakban tudjak aludni. Nem ideges voltam, de tanulás után volt 2-3 órám, hogy aludjak, másnap hajnalban kelni kellett, utazni vidékre a fősulira, már csak a tudattól sem tudtam elaludni, hogy maradt 2 órám az alvásra. Eleinte elég volt 1 szem, de amikor már 1-től nem aludtam el, és csak 2-vel sikerült, tudhattam volna, hogy rászoktam...De nem, hiszen gyógynövény alapú, nem lehet rászokni! Vagyis azt hittem. Amikor már 2 sem altatott el, gyanakodhattam volna, hogy rászoktam, de hát gyógynövény alapú...Eszembe se jutott. Egy kemény vizsganapon aztán 4 kellett ahhoz, hogy aludni tudjak, aztán a rámtörő rosszullét miatt még 2. Azt hittem, pánikrohamom van, de az már elvonási tünet volt! Érted, amit most leírtam??? 1 hétig szédelegtem az ágyban, nem bírtam felkelni! Tanulmányi szabin voltam és elvileg 9 napom volt a szigorlatig. Nem tudtam tanulni. Valami felemás valóságban lebegtem, a szívem nagyon gyengének éreztem, mintha bármikor megállhatna. Elmentem egy EKG-ra, de nem mutatott semmit. Vissza az ágyba, kóvályogtam tovább. Egész nap aludtam...Néha iszonyatos pánikrohamok törtek rám. Reszkettem egész testemben...össze-vissza vert a szívem. Néha bekaptam 1-1 szem Valeriánát, na az segített. Még jó, hogy volt, mert úgy tűnt, nagyon kikészít ez a szigorlat. Igaz, ennyire még sose féltem vizsgától. Nem is értettem magam. Az utóbbi hónapokat visszapörgetve voltak pánikrohamra utaló jelek, néha fel akartam sikítani a rémülettől, csak azt nem tudtam, mi ijesztett így meg. Nagyon fura érzéseim voltak...ezt orvosolni kellett olykor 1-1 szem VAleriánával, aminek hatásosságát igazolta, hogy mindig segített is. Úgy tűnik, pánikbeteg leszek. Fogyóban volt a készlet, de erőm nem volt elmenni a gyógyszertárig. Igaz, tanulni se! Mint mondtam, egész nap aludtam. Vasárnapra fogyott el a Valeriána, kértem a páromat, hozzon valahonnan, mert így nem bírok tanulni. De ő nem akart, utálta, hogy szedem, de megnyugtattam, hogy ez csak gyógynővényalapú, nem lehet rászokni. De nem kapott sehol. Így hát farkasszemet kellett néznem az aznapi rohammal. Estére már egész testemben reszkettem. Tanulni próbáltam a számítógép előtt, ehelyett az interneten kutattam, mi a fene bajom lehet. Iszonyat refluxos lettem, de akkor még ezt nem tudtam, mindenesetre hőemelkedésem volt, köhögtem és fulladtam állanódan, így egyelőre a tuberkolózis és a tüdődaganat tünetei közt vergődtem csak a világháló szövevényei közt...Éjfélkor már az izmaim is rángtak, a combomban, az arcomban...No, ilyet se éltem még át, fura egy pánikroham, az biztos...Kezdtem gyanút fogni...Valami ilyesminek képtzeltem az alkoholisták, drogosok elvonási tüneteit...Rá is kerestem az elvonási tünetekre, no, elég szépen rám illettek. De hát én nem szedek semmit, kivéve azt az ártalmatlabn Valeriánát, a gyógynövényecskét...Heti 1-szer, 2-szer...kivéve most, ugye a pánikroham miatt kicsit többet...Akkor meedtem rá először az üres üvegre. Te jó ég, mikor vettem én ezt? Nem tudtam biztosan, de nem túl rég. 1 vagy 2 hónapja...Ha ez kiürült, az már régesrég nem heti 1 szem...De mikor kezdtem én ezt el gyakrabban szedni? Eszembe jutottak a fura pánikrohamok, sikítási kényszerek...Te jó ég, ez mind-mind már akkor is elvonási tünet volt és nem pánikroham!!! És azért hatott a Valeriána, mert megszüntette az elvonási tüneteket. Most már célzottan kerestem a neten és meg is találtam minden szükséges infót. És ez már elég volt a gyógyuláshoz. Ha lett volna Valeriánám, akkor se vettem volna be többet belőle. Befeküdtem szépen az ágyba és közöltem a párommal, hogy tudom már mi van velem 1 hete: rászoktam a Valeriánára és ezek elvonási tünetek. Nem tudom meddig fognka tartani, de ha túljutok a mélyponton, soha többet nem lesz rá szükségem, és nem jön újabb pánikroham. Mert nem pánikroham volt az sose, hanem elvonási tünet.

Reggel 7-re csökkent annyira az izomrángás, hogy álomba tudtam merülni. Addig reszkettem, rángatóztam egyfolytában. A szívem még 1 hétig nagyon-nagyon gyenge volt. De 3 nap alatt bepótoltam az elmaradt 1 hét tanulást és színötösre vizsgáztam, bár az égiek is a segítségemre siettek...A reflux, ami nem tudom, emiatt alakult-e ki, de még évekig nagyon kínzott utána, már egy másik történet...Fél évig tartott, mire kiderült, hogy miért fulladok és köhögök...De ez már más történet...

Azóta 3 év telt el és soha többé nem volt szükségem a Valeriánára. Mert soha nem is pánikrohamom volt. Csak elvonási tünetem.

Beszélgettem már dohányosokkal is, akik meg vannak róla győződve, hogy muszáj cigizniük, mert különben olyan idegesek...Próbálom győzködni őket, hogy figyelj, ez nem idegesség, ez elvonási tünet, amin ha túljutsz, soha többé nem tér vissza...De mint a falra hányt borsó, nem hisznek nekem:(

Mindegy, mindenki azt csinál a maga életével amit akar. De talán nem bűn egy kicsit gondolkozni...

Nem tudom, a babának mit okozhat, volt olyan nyugtató a 60-as években, amitől sorra torzszülöttek születtek...Szóval nem hinném, hogy ez játék lenne.

Mindenki

2013. aug. 20. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!