Pajzsmirigytúltengéstől, fogyatékos gyerek?
21 hetes vagyok , s anno januárban elrontották a laboromat s most kiderült hogy ezalatt az 5 hónap alatt nem műkődött a pajzsmirigyem.
Kaptam rá gyógyszert , hogy beállítsák, a nődokim azt mondta hogy nem lesz baja a babómnak erre összefutottam a háziorvosom asszisztensével s ő meg azt mondta hogy fogyatékos lehet a baba , az miatt hogy 5 hónap alatt nem működött normálisan, teljesen kétségbe vagyok esve. Jővő szerdán megyek egy másik nődokihoz ki kérni a véleményét.
Mi a véleményetek? Teljesen kivagyok
"háziorvosom asszisztensével s ő meg azt mondta hogy fogyatékos lehet a baba"
Ne törődj ilyenekkel, csak örült, hogy hallott valami szaftos történetet!
Csak az orvosnak higgy!!
Ha mégis aggódsz, kérj egy másik nőgyógyásztól konzultációt!
Igen, sajnos tényleg lehet olyan, hogy a baba rendellenességge születik, ha nem működik eléggé a pm, de ha neked az eleje óta nem működik jól a pm-ed, és ez a babára kihatással lenne, lett volna, akkor nagy valószínűséggel elvetéltél volna a 8. hétig. Sajnos én így jártam 1 éve...
De a 12. héttől a baba már termel magának pm-hormonokat, és a 16. héttől pedig a tiedre egyáltalán nincs szüksége, mert teljes mértékben magának termeli őket.
Úgyhogy most már ne parázz ezen, hanem kérj egy friss labort, friss TSH-val, T4-gyel, és azzal irány a pm-szakember (NEM nódoki, NEM házidoki!!!!!!!!!!!!!!!, mert ők hülyék hozzá, tapasztalat!!!), és kezdd el szedni a gyógyszert rá rögtön. A terhesség alatt kell szedni a gyógyszert, sőt, én 4 hetente járok vérvételekre, és az alapján emelem vagy csökkentem a gyógyszeradagot...
Intézkedj mihamarabb!
Jah, még valami. Ha nem működik eléggé a pm-ed, akkor az alulműködést jelent, ekkor a TSH-d magasabb, mint szabadna!
A referenciaértékek pedig, amik a laborpapíron vannak, NEM terhesekre vonatkoznak, tehát az nem jó, még akkor sem, ha a nődokid vagy házidokid ezt mondja! Ehhez pm-szakembert kell keresni! Az a legjobb, ha 2 körül van a TSH...
Sok sikert!
egy szintén pm-alulműködős, 35 hetes kismama
Köszönöm, a vigasztalásokat:)
A pm nekem túlműkődik, nem alul
megyek jövö héten másik nődokihoz meg majd endokrinologushoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!