Nyers halat (szusit) ehetek? Nem ártok vele a babának? 31 hetes km.
Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 14:32
1/9 anonim válasza:
Hááát, nyers dolgokat kismamák nem nagyon ehetnek, tengeri halat sem ajánlják... én ugyan ettem tatárbifszteket és tiramisut is mindkét babámmal, de ha te a parázós kismamák közé tartozol akkor inkább hagyd ki mert hetekig ezen fogsz tipródni hogy most ártottál e vagy sem:) komolyan:)
2/9 anonim válasza:
szusit inkább ne!
Bár azt mondják ezek a tiltások csak a rendszeres fogyasztásra vonatkoznak!
3/9 anonim válasza:
A tiltások a nyers élelmiszerekben lévő baktériumokra vonatkoznak, amik sütés-főzés hatására elpusztulnak. Nem a rendszerességen van a hangsúly, nem kell ahhoz minden nap nyers tojást enned hogy egy darab szalmonellafertőzött legyen. Van aki egész életében eszeget ilyen nyers dolgokat, és van aki egy cukrászsütitől beteg lesz... első voltam
4/9 anonim válasza:
Én a helyedben nem ennék, ugyanis nyers halból készül. A kismamáknak meg nem ajánlják a nyers ételek fogyasztását, fertőzés veszélye miatt!
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!....bár kíváncsi lettem volna, mert most lesz a férjem szülinapja és egy ilyen étterem volt tervben, de hát akkor semmiképp.
2009. okt. 28. 16:11
7/9 anonim válasza:
Szusi étteremben is vannak olyan kaják amik meg vannak sütve, főzve! Nem csak nyers hal van ott sem tehát nyugodtan mehettek oda csak mondd a pincérnek, hogy mit szeretnél.
A párom egy Bp.-i szusi étteremben üzletvezető.
8/9 anonim válasza:
Nem szabad nyers dolgokat enni terhesség alatt. Szusi erre a jó példa.
9/9 A kérdező kommentje:
Inkább nem kockáztatok, ezt a 2 hónapot már kibírom, hogy nem eszek ilyeneket :)
Köszönöm
2009. okt. 29. 11:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!