Hanyadik héten van terheléses vércukor mérés és hogyan
zajlik?
Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 11:01
1/8 anonim válasza:
24. és 28. hét között általában. Nekem a 27.-en volt. Előtte tíz óráig kell koplalni. Leveszik az első vért, megnézik az éhgyomri cukrot. Ha az rendben, megiszol fél liter szőlőcukros vizet (a cukrot a patikában kell venni, 75 grammos, ha dokival íratod fel, olcsóbb, de amúgy se kerül sokba). Vigyél citromlevet, hogy iható legyen. Rá egy órára újabb vérvétel, majd egy óra múlva megint egy. Közben nem lehet se enni, se inni. Nálunk így zajlott.
2013. aug. 15. 11:08
2/8 anonim válasza:
Szia
Itt a 28. héten volt éjféltől nem volt szabad enni semmit.
Először vettek vért, majd meg kellett inni a cukros vizet kb fél Liter volt, hogy mennyi cukorral azt nem tudom, azt nem neked kell vinni ott adják.
Cukros víz után kellett várni egy órát(az időt te méred).
Miután letelt az egy óra megint vesznek vért, aztán megint egy óra és megint vér vétel aztán megint egy óra és megint vér vétel így összesen 4x vesznek vért. Enni inni nem szabad a vérvételek között csak utána, ezért célszerű ételt vinned magaddal, de ki lehet bírni nem vészes :)
34 hkm
2013. aug. 15. 11:11
3/8 UAnita válasza:
Szia! A 24. héten történik :) A menete: Éhgyomri vércukrot néznek vagy új begyből vagy vénásan,majd a patikában vásárolsz egy 75gr cukrot(glükozt) amit fel kell oldani fél liter vízben (kis citromot rakhatsz bele hogy ihatóbb legyen mert förtelmes)Szóval ezt éhgyomorra megiszod kb fél óra alatt (rettenet) majd 2 óra múlva ismét egy vérvétel.Ha az eredményed magas 7 feletti már diétát javasolnak illetve elküldenek egy diabetológushoz.
2013. aug. 15. 11:22
4/8 Ananke válasza:
Én a 24.héten voltam.Reggel 7-re mentem vettek vért.Majd az otthon este elkészített cukros vizet/nekem 2dl vízbe kellett tenni 75 gramm szőlőcukrot/.Megittam és azt mondták 2 óra múlva mennyek vissza újabb vérvételre.Ez lett volna a menete,ha 20 perc múlva nem hánytam volna ki.Ezért két nap múlva újra próbálkoztam,2dl tejjel és 1 zsemlével,/a dokim tanácsára/ezután egy óra múlva vettek vért.
28+5 hetes kismama
2013. aug. 15. 11:27
5/8 kicsiverga válasza:
Szia!
8évvel ezelött nekem is szőllőcukros volt hát nem egy leányálom.2éve 24 hetesen éhgyomri vérvétel majd egy zsemle 2dl tej,1óra elteltével megint vérvétel.Most a harmadik gyerkőccel is pont így volt.Én mindig vittem magamal a kis pakkot hogy minél gyorsabban túl legyek rajta.
2013. aug. 15. 13:30
6/8 anonim válasza:
Nekem a 24. héten volt. Éhgyomorra vért vettek, majd a nővér készítette el a koktélt, ami két deci vízben feloldott por volt. Én vittem citromlét, azt hozzá is öntötte. Ezt egy mozdulattal felhörpintettem, hogy ne is emlékezzek rá... Aztán két óra várakozás, majd újbl vérvétel.
2013. aug. 15. 17:28
7/8 anonim válasza:
Nálunk is a zsömlés megoldás volt. De amit az egyik hozzászóló írt,hogy 4szer vettek vért ilyet még nem is hallottam,meg hogy 10órán keresztül koplalni kell. De hát mindenhol máshogy végzik ezt úgy látszik.
2013. aug. 15. 19:42
8/8 UAnita válasza:
Olyat én se hallottam pedig nem csak velem is végigcsináltatták hanem ráadásul Diabetológián dolgozom :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!