Terheléses cukorvizsgálat kérdés, fontos (? )
Előre szólok, nem terhes emberről van szó, de itt sokat tudnak a terheléses vizsgálat eredményeiről. Kérem a moderátorokat ne helyezzék át!
0. perc: 4,1 mmol
60. perc: 4,9 mmol
120. perc: 2,7 mmol
Mi ez az alacsony érték? Miért esik le a vércukra ennyire az érintett személynek? Nem tud valaki erről valamit? Ez normális? Holnap visszük be doktornak. A válaszokat előre is köszönöm.
Nagy valószínűséggel inzulinrezisztencia az oka.
Ez azt jelenti, hogy a sejtek nem eléggé érzékenyek az inzulinra, így a szervezetnek sokkal többet kell belőle termelni, hogy hasson.
A szervezet viszont túllő a célon, és annyi inzulint termel, hogy az szépen lecsapja a vércukrot.
Ilyen mértékű leesés semmiképpen sem normális. 2,7-es vércukorszint már önmagában sem éppen egészséges.
Én is hasonlóra jutottam, de a felsorolt tünetek között elhízás, magas koleszterin és hasonlók vannak (lehet rosszul értelmeztem) márpedig a betegnek normál a koleszterinje, és elég sovány.
Azon kívül, hogy alacsony a vércukra (egy általános vizsgálat után küldték terhelésre, mert alacsony volt) bilirubin vagy mi is az volt a vizeletében. Átnézték a máját, epéjét, veséjét, de csak a veséjében van egy kis kő. Ezen kívül semmi baja. De a cukra mégis alacsony.
Na majd a doktornő megmondja holnap. Köszi azért a válaszokat.
Nekem sincs semmilyen tünetem a rengeteg felsorolt közül, csak volt egy látszólag ok nélküli vetélésem.
AZ IR-t nagyon nehéz észrevenni, mert sokszor semmiféle tünettel nem jár, ennyit már kiderítettem.
Esetleg megtennéd, hogy megírod majd, mit mondott a doki?
Előre is nagyon köszönöm.
1. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!