Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik az a legkorábbi terhess...

Melyik az a legkorábbi terhességi hét, amikor már nyugodt szívvel megszülnéd a babádat?

Figyelt kérdés

Programozott császárom lesz. Eddig úgy van, hogy ha elég érett a baba, akkor a 37. és a 38. hét között valamikor. De mostani állás szerint én addig sem szeretném húzni, és úgy gondoltam megbeszélem az orvosommal, hogy legyen inkább a 36. hét körül. Az nem túl korai?

Most 28 hetes vagyok, a babám átlagos méretekkel rendelkezik. Az első kettő gyermekem aránylag nagy (3950 és 3750 gramm) súllyal született, egyikük a 42. másikuk a 38. hétre.

2013. aug. 14. 21:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindennap jó a babádnak,amit bent tölthet,én nem erőltetném ezt a 36 hetes dolgot.Egyébként én 2013. augusztus 5-re voltam kiírva,és aug. 2-án császároztak.
2013. aug. 14. 21:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel miskolci vagyok, így leginkább a 40. héten szeretnék szülni, véletlenül se legyen koraszülött...
2013. aug. 14. 22:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Egy heten megy a varialas... azert ez sztem mar igazan nem sok, es a babad erdekeben ki lehet birni. Hidd el minnel tovabb bent van, annal jobb! Sztem neked az az 1- masfel het mar nem oszt nem szoroz viszont a picinek nagyon sokat jelenthet. En meg varnam minimum a 37. hetet.

32hkm

2013. aug. 14. 22:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Én mos, a 39. héten vagyok úgy, hogy teljesen lenyugodtam, jöjjön, ha jönni szeretne. Még a mikéntjét nem tudjuk, mivel egyelőre nem akaródzik semmi jelt adni, hogy sietős lenne a dolog, viszont félnek, nehogy túlhordjam, mivel első baba, és 4 kg körülire tippelik a súlyát, és félő, hogy magamhoz mérten, ez túl nagy arány. Félnek a komplikációktól. Így lehet, még császár is.

Egyébként módosult már az infó... A 37. héttől tekintik mostanában "érettnek" a babát, nem a 36. héttől. Azt hiszem, januárban változott ez az előírás. Szóval, ezért mondja az orvosod is a 37.-38. hetet.

2013. aug. 14. 22:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekm is 2 gyerekem van és progis császárom lesz.

Úgy volt h most pénteken de eltolódott mert nem volt időpont 26-ig.akkor már 39+2 hetes leszek...ha leszek...nagyobbik fiam 36 hetesen született, koraszülött még akkor a baba, kicsi is volt, 1700 gramm, pedig előtte becsülték pár nappal 2650-re....másik fiam 40+4 hétre született 3200 grammal.inkubátorban volt 5 napig, 24 óráig nem is láthattam, aztán jártam szoptatni (az 5 nap után) de addigra megszokta a cumisüveget, kicsi is volt, esetlenke is még, cicizni nem tudott, hiába fejtem a tejet, mivel nem szopott 1 hónap után tápszerre kényszerültünk.ja és több mint 2 hétig voltunk kórházba h hízzon...a súlybecslés sem jelent fix dolgot, ahogy az sem a többi gyereked mekkora lett.minden terhesség/szülés/baba más.veszélyes lenne 36 hetesen, de szerintem nem is hagyná az orvos.én is örülnék már ha jönne a baba, bár most 37+5 hetes vagyok, 3500 grammra becsülték 1 hete, még ha tévedtek akkor is megvan a súlya, fejlett, koraszülési stádiumon is túl vagyunk.

2013. aug. 14. 23:11
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok.elírtam, a nagyobbik fiam, aki 36 hétre született (lepényleválás) rá vonatkozik amiket írtam, inkubátor és társai.
2013. aug. 14. 23:16
 17/17 anonim ***** válasza:
36. hete elhagyva már nyugodt lennék,főleg ha rendben van a becsült súly,első babám 35. hétre született és 1980 g volt,akkor ott nagyon aggódtam féltem,2 hétig volt kórházban.Utólag azt mondhatom mára teljesen egészsége 4,5 éves nagylány okos ügyes lekőrözi társait,súlyban 15 kg,de ez már nemigen hiszem hogy a koraszülöttségből jön hanem egyszerűen ilyen alkat.Ha 35. héttől kórházban leszel,jó kezekben leszel ahol időben tudják mit tegyenek.Nyugi!30+5 km
2013. aug. 15. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!