Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik az a legkorábbi terhess...

Melyik az a legkorábbi terhességi hét, amikor már nyugodt szívvel megszülnéd a babádat?

Figyelt kérdés

Programozott császárom lesz. Eddig úgy van, hogy ha elég érett a baba, akkor a 37. és a 38. hét között valamikor. De mostani állás szerint én addig sem szeretném húzni, és úgy gondoltam megbeszélem az orvosommal, hogy legyen inkább a 36. hét körül. Az nem túl korai?

Most 28 hetes vagyok, a babám átlagos méretekkel rendelkezik. Az első kettő gyermekem aránylag nagy (3950 és 3750 gramm) súllyal született, egyikük a 42. másikuk a 38. hétre.

2013. aug. 14. 21:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elvileg, ezt most olvastam (dokimtól is rákérdeztem az igazságtartalmára), hogy a 36. héttől nem számít a baba koraszülöttnek.

Én inkább megvárnám még így is a 37-38 hetet:-) De ez én vagyok, és nem a kislányom:)))

34hkm

2013. aug. 14. 21:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én minden napnak örültem, amit még bennt tölthetett a babám. Végül 39+0-n császároztak, de ha lehetett volna még vártam volna pár napot.
2013. aug. 14. 21:10
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

S miért nem akarod az ajánlott 37-38. hétig húzni?

Én 37+4-nél tartok, és most mondom azt, hogy nyugodt szívvel szülnék, a baba mérete is jó.

Az ikreim 35 hétre, tehát a 36. héten születtek, úgyhogy nem javaslom, hogy erre vágyj... mert persze, egészségesek lettek végül, de gondolom neked sem hiányzik, hogy inkubálva lásd a babádat, meg ne tudd szoptatni, és kórházban kell legyen a koraszülöttsége miatt hetekig, és utána mindenféle kontrollra kelljen hordanod kötelezően egy éves koráig.

2013. aug. 14. 21:12
 4/17 A kérdező kommentje:

2 hete bevéreztem, kórházba kerültem, kiderült hogy a méhlepény teljesen fedi a méhszájat. Fekvésre vagyok ítélve, de nagyon nehéz 2 gyerkőc mellett, illetve 4 féle gyógyszert kell szednem, mellette terhesvitamin és ca, és ez így nagyon sok nekem.

Sajnálom, hogy a babáid korán születtek, de nekem csak egy baba van a pocakomban, azért ez nem hasonlítható össze az ikrekkel.

2013. aug. 14. 21:21
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

Értem, és én is sajnálom, hogy ez van veled. De te kérdezted, nem túl korai-e a 36. hét, erre írtam a véleményemet, hogy de, szerintem korai... természetesen ha a baba szempontjából jobb lenne akkor megszületnie, akkor azt mondom, hogy szülessen, de ettől függetlenül sajnos korai.

Ezen az sem változtat, hogy le lettem pontozva... arra viszont kíváncsi lennék, hogy akinek azt mondta a dokija, hogy egy 36. hétre született baba nem koraszülött, az melyik városban él, melyik kórházhoz tartozik... mert orvosilag a betöltött 37 hét ill. az elért 2500 gramm után nem számít egy baba koraszülöttnek.

2013. aug. 14. 21:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hm...Nekem is 35+5 hétre születtek az ikreim, egészségesek, inkubátorban csak mutatóban voltak amíg én nem lehettem mellettük, de rögtön szopiztak. (koraosztályon voltak, nem ott szültem, meg kellett várnom a varratszedést, ezért nem voltam/lehettem velük csak a 3. naptól)Első perctől szopiztak, 11 naposan jöttünk haza. Nem kellett járni semmi kontrollra, minden rendben volt és van velük, kedden voltak 3 évesek. Két ugyanolyan időre született baba sem egyforma, lehet a fogantatásuk között akár két hét is, ami sokat számít. Lásd a másik ikres felettem. Nem lehet tudni, hogy a pocaklakó babád melyik kategóriába tartozik, van olyan 34 hétre született kicsi, aki mehet haza pár nap után, és van időre született, aki nem.

Hogy a kérdésre válaszoljak, én a betöltött 37 hetet mindenképp megvárnám.

2013. aug. 14. 21:28
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
6os vagyok. Nálunk 36 hetet néznek, a dokim azt mondta, hogy betöltött 36 hét után már nem viszik a kicsiket koraosztályra. 35+5re szültem ugye, a nagyobbik 2,5 kg volt, a kisebb 2 kg. Tanakodtak hogy a nagyobbikat nem is viszik el (pedig nem töltöttem be a 36 hetet ugye), de (hála Isten úgy döntöttek hogy ikreket nem választanak szét)elvitték a kisebb súlya miatt őket. Vele sem volt semmi gond, azt mondták ha 10 dkg-mal több, nem vitték volna el. (Keszthelyen szültem, Zalaegerszegre kerültek, és mentem utánuk én is 3 nap után)
2013. aug. 14. 21:32
 8/17 Timcsikusz ***** válasza:
100%

Ez a te döntésed de ha belegondolsz akkor már mi múlik 1-2 héten?1-2 héttel többet fexel elhiszem hogy nehéz de a babádnak minden nap számít hidd el.

Én két 4 kilós babát szültem most is nagyra számítunk nekem már most megvan 2 és fél kiló az Uh szerint persze de ha 4 és félel születne a 42.héten akkor sem szeretném hamarabb.

Szintén 2 gyerekkel vagyok itthon nagyon nehéz én is fexem 1 ujjnyira nyitva vagyok sok a jóslóm is voltak gondok nekem is.Most vagyok 33 hetes de nagyon remélem 37.hétig kibírja a baba-

sok sikert neked!

2013. aug. 14. 21:35
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is kivárnám a 37-38.hetet.

A fiam 34 hétre született,szopni sem tudott és egy hónapig volt kórházban...

Igazság szerint én nem lennék türelmetlen,mert sok koraszülött babás anyuka szívesen,csendben várna,mert nem mindenkinek adódik meg a kiváltság,hogy még válasszon is...

Na,de nem mindenki értékeli azt ami megadatik neki,hát ez van...

2013. aug. 14. 21:48
 10/17 A kérdező kommentje:

Nagyon félek a lepényleválástól, ezért nem szeretném túl sokáig húzni. Meg persze az orvos azon megjegyzése miatt sem hogy ha a lepény helyzete nem változik, akkor a 35. héttől kórházlakó leszek.

Rákérdeztem, azt mondta általában a 35. hét előtt és a 2,5 kiló alatti babák számítanak koraszülöttnek. De persze ez sok mindentől függ még.

Kislányom 37+6 napra született 3750 grammal. Ha a kicsi is az Ő példáját követi, akkor nem lehet a 36-37. héten semmi gond.

2013. aug. 14. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!