Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés után elmúlhat az...

Szülés után elmúlhat az inkontinenciám? Érdemes megemlíteni egyáltalán az orvosomnak?

Figyelt kérdés
Sajnos kislány korom óta küzdöttem vizelet-és széklettartási gondokkal, de intimtornával 21 évesen helyrejöttem. Most is tornázok mindennap, egy gyógytornász által összeállított program alapján. Ennek ellenére újra előjött a problémám 30 hetes terhesen. Nagyon elkeseredtem. Mit tehetnék még? Nem is tudom, van-e értelme elmondani az orvosomnak, hiszen mi mást lehetne még tenni mint tornázni, és úgy szégyellem magam. Korábban is 15 év kellett, hogy összeszedjem a bátorságomat, és segítséget kérjek, vagyis inkább akkor is a férjem kért segítséget, mert én szégyenemben nem mertem még kimondani sem a problémámat az orvos előtt. Tudom, hogy hülyeség, de hatalmas szégyennek érzem, hogy ilyen fiatalon ilyen bajjal küzdök. Van rá esély, hogy szülés után, ahogy megszűnik a plusz súly, ami most a lenti szervekre nehezedik, akkor ez a probléma is eltűnik?
2013. aug. 11. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Az orvos azért van, hogy segítsen, ha valakinek valami betegsége van. Az inkontinencia nincs életkorhoz kötve. Szülés után még jobban megnyúlhatnak a szalagok. Szóval, beszélj csak a gondodról az orvosoddal. Nem szégyellni való dolog ez, hanem egy gyógyítható elváltozás.
2013. aug. 11. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem mindkét terhességemnél nagyon komoly vizelettartási problémák adódtak....szörnyen szenvedtem tőle,de szerencsére a szülés után teljesen elmúlt...szerintem igenis beszélj az orvossal,hidd el ez nem szégyen....
2013. aug. 11. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt nekem is volt inkontinenciám. Egy-egy erősebb tüsszentés, köhögés és máris picit becsorgott...

Szerencsémre szülés után teljesen helyreállt minden.

Ne szégyellj segítséget kérni, főleg, ha maradéktalanul megbízol benne. Esetleg ő még más módokat is tud, amivel segíthet rajtad.

2013. aug. 11. 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem a szülés után volt,nagyon rossz volt,pár hónap kellett míg rendeződött a helyzet.
2013. aug. 11. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!