Ez a normális terhességi tünetekbe belefér vagy lehet méhen kívüli terhesség?
irány kórház!
Unokatesóm életét az utolsó pillanatban mentették meg!
Mert szerinte elviselhető volt a fájdalom, mivel ciszták miatt neki is gyakori volt..szerencsére épp egy fővárosi kórház mellett voltak, csak ezért él még, viszont egy petevezetéket elvesztett emiatt.
Nwm kell megmondani mi miatt, csak azt hogy menned kell, mert bajod van, senkinek semmi köze hozzá, de vasárnap kórházi ügyeletre bemehetsz
A mehen kivulinel a teszt pozitiv.
Csinalj meg egyet, aztan eredmenytol fuggetlenul orvos.
A cisztak meg is tudnak csavarodni, az is eletveszelyes lehet, muteni kell.
2. vagyok
írta hogy egyértelműen lett pozitív tesztje azóta...
Kórház!!!!!
Szia. Én is jobb oldalt görcsöltem és eléggé fájdalmas volt. Csak pozitív tesztem volt. Két hét kimaradás után akartam menni dokihoz, de már az első szombaton az ügyeleten voltam, mert görcsölt a jobb oldalam. Sajnos még a terhesség korai szakasza volt, így a doki semmit nem látott, csak a vérminta alapján tudta ő is,,hogy valahova beágyazódott egy petezsák. Engem haza sem engedtek, mert a doki azt mondta, ha méhen kívüli, bármikor elvérezhetek. Nah, puff... pár napig benn feküdtem és hál'Istennek később már ultrahangon is látták a petezsákot és hogy jó hrlyen van. Mint később kiderült,azért görcsöltem jobb oldalt, mert ott szabadult ki a pete és a petefészkemben egy kis ciszta lett.állítólag nagyon sok kismamánál előfordul ez. Mindenképpen menj azonnal orvoshoz, mert bár reméljük, hogy minden oké,azért jobb félni. Minden jót!
.
Szia!
A leveledre is itt válaszolnék, ha már itt vagyok és elolvastam :)
Nekem is sokat görcsolt a jobb oldalam, sokszor elég fájdalmasan, pedig a baba a bal oldalon van.
Nekem is kiderült, hogy sárgatest cisztám van, ami az orvos szerint ha kidurran, megszűnik a terhesség is. Nem minden kismamánál van ilyen ciszta, de akinek igen, azt folyamatosan nézetni kell, nekem már 6 centis, minél nagyobb, annál jobban figyelni kell rá.
Könnyen lehet, hogy neked is ez van, és semmi baj nincs, de ahogy előttem is írták, mindenképpen el kellene menned orvoshoz.
Én 10 hetes vagyok és egyre többször görcsölget, ezért inkább hetente nézetem. Szerdán amikor voltam, azt mondta az orvos, hogy ennek a cisztának csak a 12.hétig van szerepe, addig ez táplálja a babát, onnantól a méglepény, tehát inkább pihenjek, amennyit tudok és ne csináljak hirtelen mozdulatokat.
Ezt tudom tanácsolni, na meg azt, hogy mindenképpen menj el orvoshoz. Maximum azt mondja, minden rendben.
A méhen kívüli terhesség nem játék!
Akkor most igazából azt se lehet tudni, hány hetes terhes vagy, szóval mindenképpen menj el.
És írd meg kérlek, hogy mi lett:)
Mióta meg pozitívat teszteltem (1 hónappal a vérzés és a negatív teszt után), olyan egyértelmű terhességi tüneteim vannak, hogy kizárt dolog, hogy elhalt volna. Attól nem félek. Mint mondtam, semmiféle vérzésem sincs.
A ciszta csavarodhat, de nekem évekig volt, majdnem 5-6 évig, ha minden cisztás fájdalomnál orvoshoz rohangásztam volna, az 5-6 évemet állandóan az orvosi rendelőben csücsülve tölthettem volna. Egyszerűen úgyse tudják megakadályozni, hogy megcsavarodjon. Időnként ellenőriztettem a méretét, ennél többet nem tehettem, ahogy az orvosok is azt mondták, ne törődjek vele. Igazuk lett, mert ezek a ciszták mind felszívódtak, mivel tüszőrepedési problémából eredtek. Vannak másfajta, fel nem szívódó ciszták, amiket műteni kell, főleg azoknál van veszély a csavarodásra. Szerintem a tüsző meg nem repedéséből eredő ciszta nem kifejezetten ehhez tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!