Az afp-vizsgálat elvileg a 16. héten esedékes. Előtte és utána rossz eredményt adhat, de hogyan határozzák meg azt a terhességi kort?
Van ahol előtte megnézik uh-n, mert tényleg rossz eredményt adhat. Nekem azt mondták, hogy 16-17. héten menjek, tehát inkább később, mint előbb.
12. heti uh-hoz képest már változhatott.
Elméletileg volt egy 0. UH-od. Ez olyan 7-8 hetes kellett volna lennie. Baromi pontos, ekkor még minden babó adott napon ugyan akkora, így napra pontosan meg tudják állapítani a terhességi idődet. Ehhez képest betöltött 16. hét, a 12. héten már lehet kicsit nagyobb a babád akár a terhes vitamintól :)
De szomorú, hogy még egyáltalán van ez a vizsgálat, elavult, más országokban már nincs, fals eredményt ad, utána meg járkálhatsz genetikushoz :(
Drukkolok, h jó eredményt kapj!
35h km :)
Az átírt időpont szerint betöltött 16. hét számít. Nekem a 12. heti uh szerint egy 4 nappal fiatalabb volt a babám, az afp-t levették pontosan a betöltött 16. hét első napján, és baromi alacsony lett. Éppen tegnap voltam genetikusnál, baromi alapos uh-ot csinált, ez egyúttal a 18. heti uh is volt. A babának semmi baja! Szerintem még jobban is jársz, ha esetleg egy kicsit korábban mész afp-re és nem lesz jó az érték. Ha magas, csak akkor van egy kis aggódni való!
Zökkenőmentes babavárást kívánok!
Nekem a 12.heti uh-on pontosan megmondta a doki, melyik nap menjek. Akkor már elvileg 17. hetes voltam, de tőlem meg is kérdezték, mikor elvették a papírt, s ráírták kiegészítésnek az időmet. Aztán vérvétel előtt a súlyomat is lemérték, és azt is felírták. Mikor mentem a 18. heti uh-ra, ott még fiatalabb terhesnek néztek, így vissza kellett mennem, de egyéb problémám nem volt. Azt mondták az eredmény is jó így. S sztem az elején még "felesleges" számolgatni, h mennyi idős vagy, mert a baba növekedésével mindig változni fog.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!