Mi van, ha rossz a cukorterheléses vizsgálat eredménye?
Figyelt kérdés
Az első vérvétel rendben van, majd a második, cukor-löttyös utáni, 120 perces vérvétel 9,91 lett!
Ilyenkor mi van?
Más is volt már hasonlóképpen?
2011. aug. 8. 17:06
1/4 anonim válasza:
Ha nem sokkal magasabb a határnál,akkor diétázni kell,ha jóval magasabb akkor kapsz rá valami gyógyszert.Nekem 7,6 volt a lötty után,ezért diétáznom kell.Nem tudom mennyi az ami még belefér a diétás körbe.Ezt majd a nőgyógyászod fogja tudni megmondani.Terhelés elött is magasabb volt 6-nál?
2/4 anonim válasza:
Hát, én ugyan nem vagyok várandós, de ez IGT-t (impaired glucose tolerance) jelez (ez akkor van, ha az éhhomi vércukorszint normális, de a két órás cukorterheléses érték nagyobb 7,8-nál, de 11,1-nél kisebb), ami tulajdonképp a diabétesz előszobája, gondolom beállítanak valamilyen meghatározott szénhidráttartalmú diétára, esetleg csak figyelgetik... Sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni, remélem nem lesz probléma :)
4/4 anonim válasza:
Nekem a 120 perces 7,8 lett,és azóta 2 hetente vérvétel és diabéteszes szakrendelés.:(
Négyszer is voltam azóta,mindig tökéletes lett az eredményem.5,1-5,9 között.
Nem biztos,hogy magas marad a cukrod,de már nem menekülsz,folyamatosan ellenőrizni fognak.
Gestatios cukorbetegségnek hívják a dolgot,szülés után valószínüleg helyre áll.
Boldog Babavárást.
33hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!