Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhen belüli retardatio -...

Méhen belüli retardatio - miért alakulhat ki? Mennyire gyakori (vagy csak az én szervezetem volt ilyen nyomorult :S)?

Figyelt kérdés
A dokik semmi konkrétumot nem mondtak.
2009. okt. 26. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos ez bárkivel előfordulhat és nagyon nem tudunk tenni ellene semmit. Sok minden okozhatja:kémiai, biológiai és fizikális oka is lehet. Ha így történt és nem maradt meg a baba, inkább jó, hiszen valószínűleg nem volt életképes vagy annyira beteg volt, hogy nem tudott tovább fejlődni. Ha így alakult, akkor talán jobb is. Remélem, hogy nem sokára újra boldog kismama leszel, mostmár egy egészséges babával. Minden jót és együttérzek Veled!
2009. okt. 26. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi történt? Elhalt a babád vagy ezt írták a papírra?

Egyik barátnőmnek írták ezt a 37. héten. Na ehhez képest kimagasló intelligenciával rendelkező, nagyon is eleven 7 éves fiacskája van.

2009. okt. 26. 21:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt, a 34. héten vették észre és a magas vérnyomásom okozhatta. Meg is indították a szülést, szerencsére a baba teljesen egészségesen született és azóta is jól van, súlyban pedig már majdnem behozta a társait.

Itt bővebben olvashatsz a méhen belüli retardatioról: [link]

2009. okt. 26. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szoktad-e olvasni a Porontyot, de nemrég volt egy cikk erről, és a kommentekben számtalan tapasztalat.

[link]

Sokszor nem tudják megállapítani, h' mi okozza, de ha időben észreveszik, akkor tökéletesen egészséges lesz a baba. A legjobbakat kívánom Nektek!

2009. okt. 27. 07:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Épp hogy betöltött 37. héten született a kislányom 49 cm-vel és 2210 grammal (de hál istennek 10/10 apgarral). Előtte egy héttel voltunk Uh-n, ahol mindent a legnagyobb rendben találtak, 3200 grammra becsülték és a flow is oké volt.

Aztán megszületett, és a dokik meg a csecsemősök úgy kezeltek, mintha én tehetnék erről, hogy ilyen kicsi és vézna lett. Volt amelyik megrovóan mondta, hogy nem kellett volna fogyóznom terhesen!!! Persze kiakadtam, mert szó sem volt ilyesmiről és nagyon felháborítónak tartom a mai napig, ahogy kezeltek. Amúgy is meg voltam ijedve...

Szerencsére nagyon jól szopott és hamar behozta a súlybeli lemaradását, mostmár 13 hós, 80 cm és 9,5 kiló, intelligens, nagyon jó fej kisember. A tesóbabát februárra várom, és hiába nyugtatnak meg mindig az Uh-n hogy minden rendben vele, nem tudok szabadulni a rossz érzésektől, hogy anno a lányommal is ezt mondták :S

2009. okt. 27. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!