Arról érdeklődnék hogy ki meddig szedte az elevitet a terhesség alatt?Én most 32 hetes pocakos vagyok és napi 1 tablettát szedek az elejétől fogva.Nem kellene csökkenteni az adagot?A dokim szerint szedhetem nyugodtan...
Az én dokim is ezt mondta, de én ennek ellenére csak 3 hónapig szedtem naponta, utána csak kb 2-3 naponta, mert nem akartam óriásbébit. Most már szoptatok, még most is beszedem néha mikor eszembe jut, amig el nem fogy.
2009. okt. 26. 10:21
2/15 anonim válasza:
Végig szedhető, sőt még a szoptatás idejére is ajánlják!
2009. okt. 26. 10:21
3/15 A kérdező kommentje:
Csak sokan mondják hogy nagy lesz tőle a baba.....ettől félek egy kicsit!
2009. okt. 26. 10:26
4/15 anonim válasza:
szia!én nemszedtem az elején és most amikor voltam a nődokimnál ő rákérdezett szedek-e valamit, mondtam hogy nem,és ő azt mondta hogy akkor kezdjek el elevitet szedni.27 hetes kismama vagyok.egyébként azért is nemszedtem énsem mert azt hallottam énis hogy nagy lesz tőle a baba.
2009. okt. 26. 10:29
5/15 anonim válasza:
Nyugi, nem lesz tőle nagy a baba. Ha ez tényleg így lenne, akkor minden veszélyeztetett terhes mamának, vagy ikres mamának, vagy kis súlyú jóslású baba anyukájának receptre felírna a doki akár napi 2 szemet is.
Nyugodtan szedjed. Én a 25.hétig szedtem amúgy minden nap, aztán csak heti 2-3 darabot. Azokon a napokon, amikor nem volt elevit, akkor magnéziumot, kalciumot, C-vitamint és vasat szedtem.
A szülés óta minden nap szedem, szoptatás alatt is jó nagyon!
2009. okt. 26. 10:30
6/15 anonim válasza:
Én végig szedtem, először azt mondta a doki hogy bőven elég a 20. hétig, de mivel ha abbahagytam rossz lett a vérképem, továbbra is szedtem. Az én babám nagy lett (4kg) de nem hiszem hogy egyértelműen ettől, ugyanis barátnőm is végig szedte mindkét terhessége alatt, és alig 3 kg fölött született mindkét babája. De úgy is szedheted hogy másnaponta egyet, vagy irass fel helyette vastablettát esetleg.
2009. okt. 26. 10:37
7/15 anonim válasza:
szia!
Érdemes úgy szedni az elevitet, hogy az első 4 hónap+ az utolsó 1-2(az energiatartalékok feltöltése miatt) + szülés után heti 2-3 szem . Az elevit vitaminbomba , bőven kap a mama meg a baba szervezete is belőle, és gyorsabb növekedést eredményez... ha tetszik, ha nem tetszik, ez tény...
2009. okt. 26. 10:41
8/15 anonim válasza:
Nekem a 30. hét környékén azt mondta a nődokim, hogy 2-3 naponta szedjem csak, mert megerősödik a baba csontja nagyon és nehéz lesz megszülni.
Szoptatás alatt meg nyugodtan napi 1.
A babám 4450g-mal született.
Természetes úton. (2. baba)
2009. okt. 26. 10:49
9/15 anonim válasza:
én végig szedtem, napi 1-et, 3870g-mal született. a dokim azt monda, h azért volt ekkora, mert én is ennyivel születtem. most szoptatom és most is napi egy
2009. okt. 26. 11:43
10/15 anonim válasza:
11:43as vagyok. inkább szülessen nagyobb súllyal a baba, mint kicsivel, vagy betegen. szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!