Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik van köztetek olyan...

Kismamik van köztetek olyan aki hangulatingadozástól szenved?

Figyelt kérdés
Még csak 5 hetes vagyok de borzasztóan érzem magam van mikor jól vagyok de leginkább lehangoltnak érzem magam nagyon félek hogy hogy fogom birni ezt az egészet hogy készen állok rá egyáltalán és büntdatom is van ahelyett hogy röpködnék a boldogságtól inkább szenvedek pedig terveztük a babát! Valaki küzd/küzdött rajtam kivül ilyennel, lehet hogy keresnem kéne egy szakembert vagy elmúlik magától?

#hangulatingadózás
2013. aug. 2. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen, borzasztó volt, de pár hét alatt elmúlt..pedig vártuk a babát, és mégis mázsás súllyal nehezedett rám a felelősség érzése...meg rémálmaim voltak...sokat beszélgettem a bnőmmel erről, ami akkor nem rég szült...

amúgy amikor hazajöttünk a kórházból, akkor is így voltam vagy 3 napig, ijesztő volt, de tudatosítsd magadban, hogy ezt a hormonok okozzák, minden rendben lesz.

Ha úgy érzed erősödik, akkor szólj a védőnőnek, vagy vkinek...

Azért boldog babavárást! Mert az lesz ám majd!! :-))

2013. aug. 2. 19:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Remélem hogy elmúlik mert most nem mondanám magam túl boldgnak. Köszönöm hogy írtál :-)
2013. aug. 2. 19:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen! Én 12hetes vagyok és képes vagyok mindenen bőgni, máskor meg röhögök, de nem tudom, hogy mi olyan vicces. Van úgy, hogy úgy érzem minden rendben van, máskor meg orvoshoz rohannék, hogy nézze meg azonnal a babát..
2013. aug. 2. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát nincs mit, vigyázz magadra,

üdv, első

2013. aug. 2. 20:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Én még nem voltam orvosnál csak 2 nagyon erős pozi tesztem van de mióta megláttam a tesztet azóta kivagyok elmondani se tudom mennyi és mekkora kételyek dúlnak bennem :-( annyira jó lenne ha elmúlna nem tudok hozzá szokni a gondolathoz hogy terhes vagyok nem is értem magam ilyet még sose éreztem! olyan jó lenne ha valaki megnyugtatna de eddig még nem sikerült meggyugodnom.
2013. aug. 2. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező :) 7 hetes leszek holnap. Első pozi tesztem július 8án volt, hasonló érzéseim voltak, mint neked :) Nem bírtam feldolgozni a dolgokat, felfogni, hogy ez velem történhetett tényleg? Aztán júl. 29-én volt az első ultrahangom, ahol megállapították, hogy 5mm-es élő embrióm van. Az az érzés felülmúlhatatlan :) Mai napig labilis vagyok ideigileg :D Szegény páromat kikészítem. Sajnos a családban van betegség is jelenleg, ami ugye nehezíti a boldog babavárásomat és kb. 5percenként változik a hangulatom, hol a babára gondolok és boldog akarok lenni, hol arra, hogy lehet már nem éri meg a szerettem azt, hogy megismerje az unokáját és sírógörcsöt kapok. De ezek nélkül a gondolatok nélkül is simán bármikor tudok bőgni. Azt mondják az 1. trimesztre ilyen durva (ez sem mindenkinek), hogy annyi változáson megyünk át hirtelen mi és a szervezetünk, hogy próbáljuk feldolgozni, de lehetetlen ilyen gyorsan ennyi infót a szervezetnek is feldolgoznia, ezért vannak ezek a reakciók a - hormonok játéka. Elmúlik, idővel, ha nem, akkor kössétek fel a gatyót. Én is csak reménykedem, hogy normálisabb leszek és boldogabban tudom várni a babámat. Kitartást és sok erőt kívánok neked. 6hetesen már van szívhang, mikor mész dokihoz? :)
2013. aug. 3. 01:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy sztem ezen minden felelősen gyermeket vállaló ember átesik...várjátok, tervezgettek, sokáig, vagy nem, de aztán mikor valóra válik, akkor hirtelen az ember elkezd kifelé is nézni, hogy akkor hogy is lesz ez??

Menj el az orvoshoz, ő elmondja amit kell, veszel terhesvitamint, mindent megteszel amit kell, és közben mint a felettem író is írja, mikor meglátod, pláne sőt, ha fel is hangosítják, és hallod is majd az UH-on ahogy ott pulzál az a kis vmi, hát bassus, az eszméltelen..akkor önt majd csak el igazán a félelem, és a boldogság egyszerre! Onnantól majd átveszi a félelmet egy enyhe aggódás, hogy minden rendben van? Nő rendesen? Milyen vizsgálatra kell menni, és hova? stb.

Az utcán ha eddig nem, akkor most majd mást se látsz, mint terhes kismamákat, és bébiket, mintha az agyad erre lenne vevő, és ez így is van...:-))

Ami tuti, és az idegeken is segít, és bajt nem csinálsz vele, kezdd el szedni a MgB6-ot, és a folsavat!!!

Minden rendben lesz, 1 gyerekkel még a jég hátán is ellesztek, ne aggódj, meglesz mindene, vagy ha mégse, akkor most elmondom, hogy nekem már 3 éves a lányom, de eddig gyakorlatilag fele cucc se kellett volna, mint amit megvettünk, fillérekből be lehetett mindent szerezni a vaterán, vagy a bababörzéken, ha mégis megszorultok, akkor szólsz a védőnőnek, és segít szerezni sztem mindent kölcsönbe...

A nevelési, és erkölcsi része más...az nekem még mindig megvan...vajon jól csinálom, jól szeretem, túl laza vagyok, vagy túl szigorú? Sokszor érzem, hogy a férjem tök gáz, mióta megvan a kislányunk, és már nem szeretem úgy, olyan mintha kicsit megszűntem volna nőnek lenni, mert most anya vagyok ezerrel, olyankor elönt az erő, hogy márpedig a gyerek az első, és ez van, és megyek tovább.

Mikor elindulnak a dolgok, majd meglátod, ösztönből csinálj mindent, mert ahogy látom, Te is elég bizonytalan vagy magadban, ha elkezdenek jobbról-balról megingatni, na, akkor fogsz kiborulni...mert az tény, hogy maga a babavárás nagyon szép, de utána jön csak a java, ott kell az ideg rendesen az első fél évben főleg...

Szóval hosszú lett, és lehet hogy kusza is, bocsi, de ez okés, rendben van, majd kilábalsz belőle, ne félj!!!!

2013. aug. 3. 07:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Jaj annyira jó hogy írtatok legalább már nem érzem magam egy csődtömegnek :-) Nagyon remélem hogy igazatok van és nem vagyok orvosi eset :-) Olyan jó lenne felhőtlenül örülni... Jövőhét után megyek csak dokihoz mert szabadságon van, abban bízom hogy ha meglátom a kis szivecskéjét pulzálni elmúlnak ezek a félelmek. Örülnék neki ha féltő aggodás lenne bennema a baba miatt és nem magamat sajnálnám önző módon. :-( köszönöm mégegyser a segítő válasokat!
2013. aug. 3. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!