Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Koraszülés kérdés?

Koraszülés kérdés?

Figyelt kérdés
28. hétben járok, és sok helyen olvasom, ilyenkor már 90-95% eséllyel életben marad a baba, ha előbb jön. De hol van arra "statisztika", hogy hány %-os eséllyel lesz egészséges? Csak érdekelne, nem túráztatom ezen magam nagyon, de mindig elolvasom a terhességi heteket, és megragadta a szememet.
2013. aug. 2. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:
24 héttől van esélye életben maradni. Hát igen, hogy milyen élet is lesz az ővé? Én ilyen gyerekekkel dolgozok, és csak a jó szerencsén múlik kinek milyen élet jut. Van olyan gyerekem aki 25 hétre született középsúlyos értelmi sérült, vak, nem beszél, nem tud rágni, de jelbeszéddel egyszerű dolgokat elmond, szobatiszta. Van aki 28 hétre született, " csak" vak és értelmi problémája nincsen, van aki 33 hétre született vak+ súlyos értelmi sérült. kollégámnak tavaly karácsonykor született 26. hétre a kislánya és eddig nagyon szépen fejlődik a gyermek, egyenlőre nincsenek problémára utaló jelek. Nem tudom a statisztikák mit mutatnak, általában minnél többedik hétre születik annál nagyobb az esélye a túlélésre, de, hogy milyen élete lesz az attól függ mi az ami sérül (agy, érzékszervek) , mennyire találják meg azokat a gyógyszereket, oxigén mennyiséget, életben tartási lehetőségeket, feltételeket, amire személy szerint szüksége van az adott csecsemőnek.
2013. aug. 2. 16:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én ezt az oldalt olvastam erről a témáról. Nekem tetszett:

[link]

2013. aug. 2. 18:45
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm!

2-es válaszoló, ezt a cikket már láttam korábban, de nem találtam most meg, szóval pont jót linkeltél.

1-esnek: az biztos, minél tovább marad bent a baba, annál jobb, csak kicsit furcsa nekem, amikor egy sima tájékoztató terhesség hétről hétre oldalon szinte ujjongva írják, hogy már 95% az esély a túlélésre, csak azt kihagyják, ez mivel járhat!

2013. aug. 2. 21:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha mindent tudnánk, hogy mi mivel járhat nem is vállalna senki gyereket. Ettől a cikktől én is okosabb lettem, köszönöm! Babát várok (25hét) és mivel csak a világ azon részét látom ahol a koraszülés eredménye fogyatékos gyermek, halálra rettegtem magam, nem mondom most is, de ez azért elég biztató, hogy nem esélytelen koraszülésből sem az egészséges gyermek.
2013. aug. 3. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!