Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális hogy ezt érzem?

Normális hogy ezt érzem?

Figyelt kérdés
Tegnap derült ki hogy babát várok és nagyon boldog is vagyok de egy kicsit azért megijedtem, belegondoltam abba hogy ez majd mennyi nehézséggel fog járni ( a terhesség, a szülés, a gyereknevél) persze tudom hogy ez rengeteg gyönyörű dologgal is jár de mégis ott motoszkál a fejemben hogy felkészültem erre, hogy birni fogom a nehézségeket és egyáltalán jó anya leszek? Ne értsetek félre, szeretném ezt a babát hisz terveztük is csak most a szép dolgok mellet itt lebeg a szemem elött az a sok nehézség amin majd keresztül kell mennünk és valahogy kicsit félek is a boldogságom mellett. Amikor megláttam tegnap a tesztet az öröm mellett a félelem is rögtön végig járt az agyamon. Szerintetek ez normális hogy most ilyen vegyes érzések futottak át rajtam vagy valami gond van velem?
2013. júl. 30. 07:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez teljesen természetes, semmi gond nincs veled.
2013. júl. 30. 07:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Amikor megláttam a halvány második csíkot, én szó szerint berezeltem, elkezdett remegni kezem, lábam, lesápadtam és olyan gyomorgörcs lett úrrá rajtam, hogy majdnem elájultam. Pedig előző este határoztuk el párommal, hogy akkor mostantól babaprojekt. Másnap fogadott ez a szép kis teszt (nyilván nem előző este fogant :D), úgyhogy erősen mellbe vágott a dolog. Eleinte tehát nem tudtam örülni felhőtlenül, azóta minden vágyam, hogy újra terhes lehessek (az első terhességem vetéléssel végződött :( )

Teljesen megértelek tehát, de arra nagyon vigyázz, hogy a túlzott racionalitás és aggodalom miatt ne foszd meg magadat ezektől a boldog hetektől! :) Persze az ember kicsit kételkedik az elején legfőképpen magában, de ha én újra kezdhetném, én felhőtlenül örülnék és nem érdekelne semmi, hogy mi lesz, majd ha... :)

Kívánom, hogy te is mielőbb érezd ezt a felhőtlen örömöt az érthető aggodalom mellett :)

2013. júl. 30. 08:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat nagyon jól esik :-) Kedves második válaszoló sajnálom ami veled történt és tiszta szívből kivánom hogy miharabb össze jöjjön a baba és boldogok legyetek!
2013. júl. 30. 08:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Mi 2,5 éve vártunk rá hogy teherbe essek, mindenben biztosak voltunk, nagyon vártuk. És most hogy terhes vagyok tele vagyok kétségekkel, hogy mindenre elég lesz-e, mindent meg tudunk-e adni neki..stb..
2013. júl. 30. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Én elbőgtem magam a 2 csíkon. És nem örömömben. De azóta fordult a kocka, sőt, mondhatom hogy egész jól boldogulunk. Így tervben van a következő is.
2013. júl. 30. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódni kedves kérdező,ez teljesen természetes amit érzel.Nálam ugyan ez volt..tervezett baba volt,még is amikor megláttam a pozi tesztet nagyon örültem,de ugyan abban a pillanatban urrá lett rajtam a félelem,a kétség,hogy most akkor mi van/lesz.Jó anya leszek?Fel fogjuk tudni nevelni?Mindent megtudunk majd adni neki?Felelősséget tudunk majd vállalni érte?Felkészültünk a szülővé válásra egyáltalán??

Ezek így egyszerre egy villámcsapás alatt átfutottak az agyamon..és ahogy nézegettem a tesztet megnyugodtam,és már csak boldogságot éreztem :)

Hidd el,pár héten belül le fog benned tisztázódni minden kétely,és aztán már csak a boldogság marad,és élvezni fogod a terhességed :) Amikor meg már a kezedben lesz a babád,egy pici kétely sem lesz benned,tudni fogod mi a dolgod :D

Gratulálok kismama :) Innentől kezdve vigyázz nagyon magatokra..jó egészséget nektek :)

3 hós fiús anyuka

2013. júl. 30. 12:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a támogató szavakat ahogy kezdem felfogni hogy mi van kezdek megnyugodni bár még mindig olyan hihetetlennek tűnik hogy anya leszek még nagyon furcsa érzès:-)
2013. júl. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!