Szednétek ezt a gyógyszert?
12. heti toxoplazma eredményem: ellenanyag negatív, friss fertőzés negatív. 23. héten ellenanyag kétes, friss fertőzés negatív. A háziorvosom kiverte a hisztit, hogy Úr Isten, mi van, ha már terhesen estem át rajta. A védőnő viszont azt mondta, hogy a friss fertőzés 3-4 hónapot is jelent, tehát tuti, hogy laborhiba.
Ennek ellenére elküldtek a fertőző osztályra, ahol hosszas vállvonogatás után felírták nekem a toxoplazma elleni gyógyszert. Habár az infektológus doktornő is azt mondta, hogy ez az egész hülyeség. Meg is ismétlik a vérvételt, elküldik Pestre, 3 hét múlva eredmény. Addig szedni kell a gyógyszert. Napi 6 db antibiotikum! A betegtájékoztatón az van, hogy terheseken nem végeztek klinikai teszteket ezzel kapcsolatban, de már hosszú ideje alkalmazzák a gyakorlatban. És nagyon fáj tőle a gyomrom, megy a hasam.
Attól tartok többet ártok vele, mint használok, mert igazából senki nem gondolja, hogy tényleg toxoplazmás vagyok, de hátha mégis.
Engem is szűrnek kéthavonta rá. Sokmindent megtudtam erről a nyavajáról. Ártani nem ártasz vele ha szeded a gyógyszert. Ha viszont tényleg fertőzött vagy, akkor nagyobb kárt tehet a babának mint a bogyó.
34km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!