Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szednétek ezt a gyógyszert?

Szednétek ezt a gyógyszert?

Figyelt kérdés

12. heti toxoplazma eredményem: ellenanyag negatív, friss fertőzés negatív. 23. héten ellenanyag kétes, friss fertőzés negatív. A háziorvosom kiverte a hisztit, hogy Úr Isten, mi van, ha már terhesen estem át rajta. A védőnő viszont azt mondta, hogy a friss fertőzés 3-4 hónapot is jelent, tehát tuti, hogy laborhiba.

Ennek ellenére elküldtek a fertőző osztályra, ahol hosszas vállvonogatás után felírták nekem a toxoplazma elleni gyógyszert. Habár az infektológus doktornő is azt mondta, hogy ez az egész hülyeség. Meg is ismétlik a vérvételt, elküldik Pestre, 3 hét múlva eredmény. Addig szedni kell a gyógyszert. Napi 6 db antibiotikum! A betegtájékoztatón az van, hogy terheseken nem végeztek klinikai teszteket ezzel kapcsolatban, de már hosszú ideje alkalmazzák a gyakorlatban. És nagyon fáj tőle a gyomrom, megy a hasam.

Attól tartok többet ártok vele, mint használok, mert igazából senki nem gondolja, hogy tényleg toxoplazmás vagyok, de hátha mégis.

2009. okt. 23. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én bizony kivárnám azt a 3 hetet és nem szednék be egy darabot sem.
2009. okt. 23. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én se szedtem volna, de ha már elkezdted, akkor legalább egy hétig szedd! Antibiotikumot nem szabad 5-7 napnál előbb abbahagyni, mert akkor ellenkező hatást vált ki. De egyébként ne aggódj az antibiotikum miatt, a legtöbb nem árt a babának (gondolom olyat adtak neked). Én többször kaptam a terhességeim alatt (volt hogy betegség, volt hogy fertőzés miatt, a baba érdekében).
2009. okt. 23. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok megint. Még annyi, hogy az antibiotikum mellé mindenképp szedjél probiotikumot, pl. Normaflore, vagy lehet kapszula formában is kapni, vagy igyál egy halom probiotikus joghurtitalt (Actimel), így védheted a beleidet és immunrendszeredet a gyógyszer káros hatásaitól illetve a hasmenéstől!
2009. okt. 23. 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom mit tennék, de mindenesetre a toxo sokkal veszélyesebb mint az antibiotikum.
2009. okt. 23. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Engem is szűrnek kéthavonta rá. Sokmindent megtudtam erről a nyavajáról. Ártani nem ártasz vele ha szeded a gyógyszert. Ha viszont tényleg fertőzött vagy, akkor nagyobb kárt tehet a babának mint a bogyó.

34km

2009. okt. 24. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!