Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól lehet érezni a pici...

Mikortól lehet érezni a pici mozgását, és mikor kezd el nőni majd a pocakom? Első babámat várom

Figyelt kérdés
Még nagyon az elején vagyok a terhességemnek, és nincs semmi tapasztalatom. Az baj, ha fáj a hasam? Majdhogynem menstruációs görcsöket érzek.

2013. júl. 28. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az normális érzés, hogy olyan érzésed van, mintha meg akarna jönni, és ehhez kisebb görcsök társulnak. Nekem is volt ilyen, kb. a 12. hétig. Utána egyik napról a másikra elmúlt, fel se tűnt, hogy pontosan mikor. A lényeg, hogyha erős görcsöket, derékfájást, és vérzést tapasztalsz, el kell menni az orvoshoz, biztos, ami biztos.

A pocak növekedése alkati kérdés. Nekem a 12. hétre már egyértelmű pocakom volt, első babával. De vannak ismerőseim, akiknek csak jóval félidő után lehetett sejteni a pocit. Általában a 15.-16. héttől kezdődően kezd el domborodni, de kinek előbb, kinek később... Az első mozgások nekem a 16. héten jelentkeztek, de csak este, nyugiban éreztem, mikor kényelmesen elfeküdtem. Olyasmi volt, mintha rendszertelenül dobogna a hasamban a szívem. Aztán ezt a finom kis érzést a 20. héten egy elég erős oldalba rúgás váltotta fel és mai napig ez tart. :)

Egyébként, első babánál a 18. hét környékén szoktak jelentkezni az első rúgások, de legkésőbb a 22. hétig biztosan fogod érezni. Több gyermekes kismamák közül van, aki már a 12. héten érzi a babát.

37 hkm

2013. júl. 28. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Az első fiamat 16 hetesen kezdtem érezni a férjem viszont csak a 20. hét után valamikor. A másodikat már 9 hetesen a férjem ha jól emlékszem a 16-18. hét körül. Most 6 hetes vagyok. Most is várom, figyelni fogom esténként lazuláskor. Minden este csak egy-két kis rugást éreztem, de pont elég volt ahoz hogy tudjam minden rendben.
2013. júl. 28. 23:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) azt is tapasztaltam már, hogy ha a hasamra fordulok, mintha egy kis lufi lenne a méhemben. Nem tudom ez baj e?
2013. júl. 29. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Normális érzés. Az a lufi csak nőni fog míg el nem jön az a bizonyos nap. Onnantól lesz izgalmasabb amikor megmozdul. Nekem mindig akkor bulizott amikor aludtam volna. Volt, hogy lefekvéskor elkezdett rugdosni és hajnalig nyomta. Persze nappal is de akkor kicsit másképpen. A világon a legjobb érzés. A 2 voltam azt hiszem. A 2 gyerekes.
2013. júl. 29. 08:58
 5/8 anonim válasza:

hány hetes terhes vagy most?

Én a 18.-ban vagyok első babával, de eddig még nem éreztem mocorogni.

Az orvosom szerint majd a 20. hét körül fogom érezni, de mondjuk ez szerintem mindenkinél változó.

2013. júl. 29. 15:17
 6/8 A kérdező kommentje:
6 hetes vagyok most szóval azért is furcsállom ezt a lufi érzés dolgot. Édesanyámmal beszéltem erről és azt mondta, hogy ő a 8i héten érzett először ilyesmit.
2013. júl. 31. 13:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, közben megszületett februárban a kisfiam, és kiderült, hogy a dokik durván 6 héttel elszámolták a terhességemet....
2014. júl. 28. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Gratulálok kérdező! :) Akkor már kb 1,5 éves babád van :) én most vagyok 6. hetes mikor ezt írom :)
2015. okt. 19. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!