Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2013-2014-ben milyen feltétele...

2013-2014-ben milyen feltételek szükségesek Gyed ill. Tgyás folyósitásához?

Figyelt kérdés
Ha 2014 elején szülök, akkor melyik évet nézik ? Számitanak a bérezett napok , és a téppénzen lévő napok száma? Csak mert mindenhol úgy olvasom hogy 180 bérezett nap kellene de ez is csak pénz összegét befolyásolná, mert ha esetleg nincs akkor a minimálbérhez mérnék. Nekem idén 167 bérezett napom van de ezen felül máig és él a munka viszonyom csak téppénzen vagyok. Ha nincs 180 bézett napom idén , mert eljöttem táppénzre, vissza hivhatnak x időre dolgozni?

2013. júl. 27. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a munkahelyed oep kifizetőhely,hívd fel a munkaügyist,megmondja.Ha nem,akkor az oep-et.Én is úgy tudom,hogy 180 biztosítotti nap kell.Abban viszont nem vagyok biztos,hogy a tp miatt a minimálbérhez számolnák e a tgyásodat,vagy esetleg nem is járna.
2013. júl. 27. 22:51
 2/3 anonim ***** válasza:

180 bitositasban eltoltott nap kell. Ha teheted menj vissza arra a 13 napra dolgozni meg szules elott. Ez nem kotelezo de anelkul keves lesz a penzed. Ha majus elott szulsz, akkor ket módon fogjak kiszamolni az ellatsodat. Az uj es a regi szabalyok alapján ed azt kapod ami az

z előnyösebb.ha május után szül akkor csak az új szabályok lesznek irány adók

2013. júl. 28. 08:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Május elött fogok szülni, január 20-ára vagyok kiirva, én mindenhol úgy olvastam hogy 180 bérezett nap kell , és nem biztositott , mert a 180 bérezett nap csak a pénzemet befolyásolja, de nem a jogosultságot, legalábbis ezt vettem le arról a 88 féle oldalról, az oep oldalán is igy van. Azért köszi a válaszokat.
2013. júl. 28. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!