Hallott-e valaki olyasmit hogy 2014-től beszeretnék vezetni hogy a még gyeden lévő anyuka korlátlan óraszámban dolgozhasson ugy hogy a fizetése mellett ugyanugy kapja a gyedet is mint a munkába állása elött?
Ez az egyik ígéret, elvileg ilyen is lesz.
A jelenlegi jogszabályok szerint ha egy egyetemista vagy egyetemet éppen befejező nő gyermeket vállal, akkor, mivel nincs még elegendő munkaviszonya, csak a nettó 28 500 forintos GYES-t veheti igénybe. A tervek szerint ezen úgy változtatnának, hogy amennyiben valaki az egyetemi tanulmányai alatt vállal gyermeket, akkor a minimálbér után, ha az egyetem elvégzése után szül, akkor a diplomás minimálbér összegét figyelembe véve kaphat GYED-et, azaz 40-50 ezer forinttal magasabb összegre számíthat a család.
# 4/5
De ez elvileg akkor is érvényes lenne, ha mondjuk a nagy 1,5 éves korába kistestvér érkezik. Akkor két gyed jár fél évig.
Aztán felébredünk, hogy bilibe log a kezünk.
Az igen 300.000 Gyed+munka,tiszta Havai! És meddig?
Még megint el nem érjük a 10milliós lélekszámot,vagy a választásokig? Már előre félek miből/kitől fogják az erre szánt összeget előteremteni?!
Utolsó én meg vagyok győződve arról, hogy a 300 ezres anyaságiból ha lesz valami, akkor úgy lesz, hogy csak az lesz. Szóval az elsőre jár a 300 ezer, de ha te a másodikat vagy a harmadikat szülőd akkor nulla Ft anyasági fog járni.
Így még kevesebbe is kerül, mégis lehet hangoztatni.
olyat is olvastam épp az imént, h 2014-től a friss diplomások gyes helyett is gyed-et kapnának.
ezek szinte mind a tervezetek, javaslatok szintjén, hidd el, nem fognak megvalósulni. ne legyenek illúzióid, nem véletlen, h a választások évére dobnak be ilyeneket a köztudatba. persze nem ígérnek semmit, így nem is kell betartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!