Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizesedek a 19. hétben. Járt...

Vizesedek a 19. hétben. Járt már valaki így?

Figyelt kérdés
Tegnap este döbbenten vettem észre, hogy - leginkább a bal - bokám eléggé bedagadt. Hozzátartozik, hogy ülő munkát végzek, és egész nap lógnak a lábaim (ma már nem, mert hoztam az asztalomhoz egy kisszéket, amire fel tudom rakni), és tegnap elég keveset is mozogtam. Vérnyomásom rendben (90-100/60), és a napokban a vizeletem is ok volt. Azért is meglepő, mert ez a harmadik terhességem, az elsővel mérsékelten vizesedtem a végén, a másodiknál egyáltalán nem, pedig tombolt a nyár az utolsó hetekben. Mit tehetnék, hogy "kordában tudjam tartani" a vizesedést? Csak a lábam vizesedett be tegnapra, a kezem nem. Otthon elég sokat mozogtam, és attól javult a helyzet.
2013. júl. 24. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:

én is kb. a 19. héttől vizesedek, vérnyomásom oké, tehát "csak" simán ennyi a baj. Sajnos nem nagyon lehet vele tenni semmit, nem szabad lógatni.

A védőnő alma-zeller turmixot ajánlott (mert cukros vagyok, így nem ehetek csak simán almát egész nap, ami meg állítólag jó lenne rá), ettől kicsit lejjebb ment, de a bokám még így is rettenet...

Plusz még a gyógyszertáros ajánlotta volna a schüssler sót, de azt meg még nem próbáltam.

2013. júl. 24. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is vizesedtem a 19. héten, aztán elmúlt azóta. Tényleg lehet a meleg is az oka, meg furcsa módon épp az, ha nem iszol eleget. Nekem is az alma, petrezselyem és a sok víz segített - és persze a kevés só. 22 hkm
2013. júl. 24. 10:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Azért megnyugtató, hogy más is jár hasonló bokával, mint én. :(

Minden tippet kipróbálok majd, amit írtatok, hátha segít. Azért bizakodok, hogy a meleg is ludas ebben.

Jó babavárást! :)

2013. júl. 24. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:
A sokat ivós, almanapos, sószegény és lábfelrakós praktikákon felül az rá a legjobb, ha naponta legalább fél órát intenzívebben mozogsz (pl. kilépős séta ha még/már nincs nagy meleg), ugyanis ennyi kell, hogy az izmok segítségével a vénák könnyebben felpumpálják a használt vért újra a szívedhez és ezzel tisztuljon a nyirokrendszer is.
2013. júl. 24. 10:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Mozgok eleget,ha lehet felpócolom lábam,sokat iszok és kaptam Doxiumot meg Mg+Ca keverékét.Sómentes diéta és vízhajtó gyümik,zöldségek...Hol jobb hol nem,de mivel elsőnél toxémiás voltam nagyon figyelnek és én is figyelek...
2013. júl. 24. 11:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 25. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!