Mennyire lett más az életetek babával?
Sok mindentől függ: van-e segítség, milyen a baba, ti nem bánjátok-e ha pár órát nem vagytok vele.
Nekünk kb 3 hónapos korában állt be a napirend, azóta rábízzuk a nagyszülőkre, egy ideje a testvéreinkre is. Így tudunk menni bárhová, csak szervezés kérdése.
Ha hétvégén megyünk nagyszülőkhöz, csomagolnak ebédet 1-2 napra. Én ezt nem érzem cikinek, bár néha megkapom hogy nekem könnyű. Igen, az, meg is becsülöm a szerencséket - bár amikor látom ahogy a nagyszülők foglalkoznak a lányunkkal nem érzem azt, hogy ez nekik teher, inkább ők a hálásak amiért "kaptak" egy unokát :-)
Persze a mindennapokat nekünk kell megoldani és bizony vannak "mindjártmeghalokakimerültségtől" időszakok: az elején amíg összerázódtunk, a fogzás, ha meleg van akkor nagyon nyűgös, mi kelünk hozzá éjjel, nekem kellett megszenvedni a szoptatással, nekünk kell kezelni a hisztit stb. Ezekkel bizony ketten kell megbírkoznunk és néha nem könnyű.
A spontaneitás hiányzik. Hogy "csak úgy" elugrunk moziba, étterembe, szeretkezünk amikor épp kedvünk van.
Közel 2 éves kislány anyukája
Teljesen.Mindent fel kellett adnom.Már semmi sem a régi,és nem is lesz soha.A mi babánk még kicsi,6 hónapos,de állandó figyelmet igényel.Nincs semmi csak ő.Se tv-zés,se séta,se bevásárlás semmi.Minden úgy van,ahogy ő akarja.
Egy nyugodt percünk is.Ő rossz alvó is.Így mióta megszületett(fél éve) nem aludtam szinte semmit.Egyhuzamba max. 3 órát.Ez van,tudtam mikor gyereket vállaltam!
De nem mindenkinél van így.Azért nagyban függ a gyermek illetve a te személyiségedtől,tűrőképességedtől is.
Sok sikert majd! :)
Kislányom 3 éves.
Nagyon más lett az életem/életünk amióta megszületett, de mindenért kárpótol, hogy ő van :-). Ő lett az első. Nem is emlékszem mikor néztem úgy végig akár a Híradót, hogy végig tudjam figyelni :-). Hamar eltelik az az idő, amíg kicsi és rátok van szüksége, így élvezd majd ki minden pillanatát.
Ne foglalkozz azzal, ki hogy élte meg. Te te vagy.
Boldog babavárást :-)
3-as vagyok: az kimaradt, hogy egyre több olyan programot lehet szervezni ami nem csak a gyereknek élmény. Így a nap végén nincs az az érzésem hogy nekem is kéne valami program, mert napközben megkapom az élményeket :-)
A kettesbenlét pedig segítség és szervezés kérdése.
nincs rá semmi garancia,hogy a babátok nyugodt lesz-mert ti azok voltatok. ugyanis bárkire hasonlíthat majd..!
én is nagyon nyugodt,csendes jó kislány voltam,és kaptam 2 "ördögfiókát"-akik lányok,-de ki tesznek 4 fiút.. :)
amire a legjobban vágyom az az alvás! már évek óta nem aludtam ki magam!
Nyugodt percem csak akkor van,amikor alszanak.
és engem a legjobban az fáraszt le,hogy amellet hogy a picivel is van "dolog"-még ott van a háztartás,mosás főzés,stb.
és ez így összeségében tud nagyon fárasztó lenni..!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!