Terhessegi diabeteszem van, napi 3x nezem, figyelek a kajara, de a kaja elotti mindig magas nem ertem, otletek? Felkeles utan is magas.
A dietetikus járt hozzám a kórházban (sajnos más okból, de sokat kellett bent lennem) ő azt mondta, hogyha az ebédhez párolt zöldséget adnak, azt be se számoljam, mert olyan mintha nem ettem volna semmit. Így ebéd után még ettem egy narancsot, vagy nasiztam mogyorót. Soha nem ment föl a cukrom a kórházban.
Csak érdekesség képen leírom egy magas cukorértékem történetét. 28 hetesen otthon vérezni kezdtem. Éppen ebédet főztem. Szóval rohantunk be a kórházba. Maradni kellett, de nem készültem étellel és már csak utóvacsit kaptam. Az orvos kiírta másnapra a cukorprofilt. Hát a reggeli utáni értékem az eget verte. Kérdezte, hogy mitől lehet. Én meg elmondtam, hogy előző nap bizony esélyem sem volt enni a megszokott időben. Másnap megismételtük a vérvételt és az már rendben volt. Szóval tényleg nagyon fontos, hogy tartva legyen az étkezések száma.
Szóval nálunk, ha egy kismamának 7,2 fölött van diéta mellett a cukra akkor inzulint kap.
Ha a cukor magas terhesség alatt annak sajnos lehet rossz hatása a babára nézve. Ilyen a lepény korai elöregedése. Na meg ugye a babának saját inzulin termelése van. Ha az anyától magas cukortartalmú vért kap, akkor ő ehhez igazítja a cukortermelését. Születés után ugye már nem kapja a magas cukrot, ezért kómába eshet. Szóval nem viccből kell diétázni. Tudom, hogy néha nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!