Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhessegi diabeteszem van,...

Terhessegi diabeteszem van, napi 3x nezem, figyelek a kajara, de a kaja elotti mindig magas nem ertem, otletek? Felkeles utan is magas.

Figyelt kérdés
A kaja utani 2 oraval az altalaban jo, 1 heten max 1x magasabb talan picivel. De a kaja elotti mindig magas...
2013. júl. 23. 09:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Ha a vacsora nem tartalmazott megfelelő mennyiségű, lasssan felszívódó szénhidrátot, akkor a szervezet cukorszintje leesik. Ekkor lép "akcióba" a máj és cukrozza be a vérünket, (ezt hívják glükoneogenezisnek). A szervezet önfenntartásának egy folyamata. Ezért lehet a reggeli étkezés előtt mért cukorszint magas. Mert a máj nem annyit ad, amennyi kell, hanem egy jó nagy adagot, és akkor áll le, amikor már elég magas szintre került a cukor. A sokszori, kicsi, megfelelő mennyiségű szénhidrát bevitel (min. napi 5-6 étkezés), megfelelő minőségű vacsi, segít, hogy reggel ne legyen kiugróan magas a cukorszint.
2013. júl. 23. 09:56
 2/25 anonim ***** válasza:
A reggeli éhgyomri és az étkezés utáni milyen? Étkezés után, mennyivel méred? A délelőtti órákban nagyon kerülni kell a tejet, tejtermékeket. Az utóvacsorát ugye nem szoktad kihagyni?
2013. júl. 23. 09:57
 3/25 A kérdező kommentje:
Az elotti 6.5-7.8 kb, az utani 2 oraval 7.5 alatt van. Nem mindig van uto kaja,mert fogalmam nincs mit ehetek...1 hete csinalom ,teljes a kaosz bennem, neha inkabb mar nem is merek enni semmit...
2013. júl. 23. 10:14
 4/25 anonim ***** válasza:

nehogy ne egyél, azzal ártasz a legtöbbet :)

valószínűleg nem jól eszel (és azért is esik le étkezés után), a háromszori étkezés kevés, legalább ötször egyél. Ha későn fekszel (10 óra után), akkor hatszor, és vacsira valami lassan felszívódót, teljes kiőrlésű kenyeret vagy ilyesmit. Délelőtt ne egyél tejet, tejterméket

Azért kell sokszor keveset enni, mert így nem tud leesni (ugrálni) a cukor, sem az inzulin, ami a cukrot szabályozza.

2013. júl. 23. 10:18
 5/25 anonim ***** válasza:
Hány grammos diétán vagy? Ha leírod, segítek, hogy mikor mit és mennyit ehetsz. Nekem még étkezés után egy órával kellett mérnem a cukrot. Még a kórházban is úgy vették le cukorprofilon. Ez két és fél éve volt. Nagyon fontos a hatszori étkezés. Nálunk 7,2 fölött még a diabéteszes mamának sem fogadják el az étkezés utáni értéket sem. Nálunk efölött már lövik az inzulint. Szóval ha tudjuk grammot, akkor lehet számolni és akkor táblázatokból nagyon jól ki lehet számolni, hogy mit és mennyit. Na meg, hogy mikor.
2013. júl. 23. 10:30
 6/25 A kérdező kommentje:
Hol tudnek nezni peldakat a kajakra? Nalam pl a reggeli barna kenyer gepsonka sajt paradicsom keves vaj,tea keves barnacukorral, utana kb 10 korul egy barack vagy alma, ebed amit fozok de kisebb adagban a koret+ 2dl cola, delutan megint vmi gyumolcs vagy. banan, az esti vacsi van h az ebedbol egy kisebb adag
2013. júl. 23. 10:31
 7/25 A kérdező kommentje:
160 ch on vagyok, de az endo doki annyit mondott hogy a feher lisztet cukrot kenyeret keruljem, ebedre fozhetem amit eddig, de max 5 evokanal legyen a koretbol, sok zoldseg, gyumolcsbol gorogdinnyet felejtsem, tejet csak tizoraira reggelre ne igyam, es napi 6 etkezes kb
2013. júl. 23. 10:36
 8/25 anonim ***** válasza:

Így nagyon szabad az étrended. Hiszen van amiből bőven ehetsz, van amiből nem nagyon. A gyümölcsök sem egyformák. Van amiből másfél, kettő is belefér, valamiből meg alig.

Nekem így nézett ki a 180 grammos szénhidrát mennyiség elosztása terhesség alatt:

Reggeli (reggel 7): 30 gr CH

Tízórai (10 órakor): 20 gr CH

Ebéd (13 órakor): 50 gr CH

Uzsonna (16 órakor): 20 gr CH

Vacsora (19 órakor): 40 gr CH

Utóvacsora (21 órakor): 20 gr CH

Itt egy szénhidrát táblázat. [link] Általában tíz dekára adják meg a szénhidrát mennyiséget. Érdemes eleinte méricskélni, de pár nap után belejön az ember. Ami nagyon fontos, hogy a megadott szénhidrátnak viszont kötelezően meg kell lennie.

2013. júl. 23. 10:48
 9/25 anonim ***** válasza:
Este 8-kor még megeszek 3 korpovit kekszet, és jó. Reggelire zabkását eszek, tök jó azóta nem halok éhen. A kenyerek közül nekem a barna kenyér felnyomta, van a Tesco-ban a ceresnek slimmmmm kenyere, na azóta jó. Én is egy hete csinálom, de mindig éhen akarok halni. Uzsonnára most Kinder Pinguit fogok enni, abban csak 15g van :)
2013. júl. 23. 10:49
 10/25 A kérdező kommentje:

koszonom a sok infot mindenkinek ment a zold kezecske,

hat nem konnyu ez es meg csak 31 hetes vagyok...ha megsem tudom lennt tartani mit fognak csinalni? a babara ez milyen hatassal van?

2013. júl. 23. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!