Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhessegi diabeteszem van,...

Terhessegi diabeteszem van, napi 3x nezem, figyelek a kajara, de a kaja elotti mindig magas nem ertem, otletek? Felkeles utan is magas.

Figyelt kérdés
A kaja utani 2 oraval az altalaban jo, 1 heten max 1x magasabb talan picivel. De a kaja elotti mindig magas...
2013. júl. 23. 09:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
olyan tablazat nincs ami jeloli melyik a gyors melyik a lassu? pl mar most nagyon ehes vagyok mit egyek?? egy barack eleg ebedig?
2013. júl. 23. 11:02
 12/25 anonim ***** válasza:
A gyümölcs az gyors felszívódású és 1 barackban nincs is elég CH a tízóraihoz. Egyél hozzá egy kis korpovit kekszet, vagy ha nincs otthon, akkor egy pici teljes kiőrlésű kenyeret (tehetsz rá sonkát, sajtot, paprikát, uborkát).
2013. júl. 23. 11:17
 13/25 anonim ***** válasza:
én megettem a tízórait, ami 2 barack volt (100g) és két korpás keksz. szerintem keveset eszel. ha nem bírom sajtot, vagy mandulát eszegetek, azt mondták, az jó. nekem is leesett mindig a cukor előtte.
2013. júl. 23. 11:18
 14/25 A kérdező kommentje:
ha keveset eszem attol is lehet magas?? jezusom ez nagyon bonyolult nekem... akkor azert szedelgek meg egesznap csak fekudnek aludnek
2013. júl. 23. 11:24
 15/25 anonim ***** válasza:
nem én sem érzem sokkal jobban magam, de már jobb a helyzet, mint kb két napja. vettem egy digitális konyhai mérleget, és mindent, de mindent lemérek (fél órával hamarabb kell felkelnem....)a levest egy kanál tésztával ajánlották, nekem nem vitte fel (húsleves). Ma túróstésztát eszek, szigorúan kimérve, meglátjuk hogy alakul....
2013. júl. 23. 11:27
 16/25 A kérdező kommentje:
De honnan tudjatok mi a gyors mi a lassu?
2013. júl. 23. 11:30
 17/25 anonim ***** válasza:

GYORSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK

Natúr, cukormentes gyümölcsjoghurt, tej, kefir egymással

Többféle gyümölcs egymással, de itt meg kell nézni,

hogy melyiknek mennyi a szénhidrát tartalma,

az adagot ennek megfelelően beállítani

Tejterméket és gyümölcsöt is fogyaszthatunk egymással,

csak ügyelni kell a szénhidrát tartalomra

Az esetleges elfogyasztott édességet és az innivalót is

bele kell számolni a napi étrendbe; folyadék bevitel min. 1,5-2 liter/nap

LASSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK

Kenyér félék: egyéb magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű lisztből

készült kenyerek vagy zsemlék, kiflik (lenmagos, tönkölybúza,

graham, rozs stb.), vagyis bizonyos pékárúk

Magasabb szénhidrát tartalmú zöldségek: zöldborsó, burgonya,

kukorica, sárgaborsó, szárazbab, karalábé,

sárgarépa, zöldbab, fejtőbab stb. lencse külön számolandók

Köreteknek egyéb gabonákat pl.: köles, hajdina,

árpa, vadrizs, zab, kukoricadara stb.

Ami után gyorsan éhes leszel, az gyors felszívódású (ezek általában a finom kaják) Nekem akkor volt magas a reggeli cukrom, amikor este korpovit keksz helyett megittam egy pohár tejet. Tegnap este meg kihagytam a kekszet, és ma totál éhes vagyok. Tehát muszáj mérni, és mindent megenni....

2013. júl. 23. 11:51
 18/25 anonim ***** válasza:

gyors: gyümölcs, zöldség (főzve, sütve, mert nyersen lassú), cukor (barna, nád, mindegy, fehérliszt, rizs, kukoricapehely - minél jobban feldolgozott, annnál gyorsabbak, krumplipüré, tészták, tejtermékek pl.)

[link] vagy [link] én ilyen helyekről szedek infókat :)

a barnacukrot, kólát felejtsd el :) nyírfacukor, stevia

Lassú: teljes kiőrlésű kenyér (amin első helyen a tk liszt áll, az összetevőknél, az jó), durumliszt, tk tészták, nyers zöldség)

Nem kell számolni a sajtot (ha sovány, és azokat a zöldségeket, amiknek a ch tartalma 5 g alatt van. Paradicsom mondjuk, vagy uborka. Mandula jó, de csak ha sótlan.

én tízóraira pl. egy almát eszek és 5 korpovit kekszet, ez kb. 20 g ch, ebédig pont elég. A két kajálás között teljen el minimum 2 óra, de max 4.

vacsira a keksz kevés, semmi. Nekem ált. 2 szelet tk kenyér, felvágott, és paprika, paradicsom, ilyenek. Vagy tojásrántotta vagy hasonlók.

Legalábbis nálam így van.

2013. júl. 23. 11:54
 19/25 A kérdező kommentje:
koszonom tenyleg nagyon!
2013. júl. 23. 12:27
 20/25 anonim ***** válasza:
nem vacsorára eszem a kekszet, hanem utóvacsorának. én 2,5 óránként eszem meg a kajákat. nekem azt mondta a doki, hogy 2,5 óra a max, de sztem egyénfüggő.
2013. júl. 23. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!