Terhessegi diabeteszem van, napi 3x nezem, figyelek a kajara, de a kaja elotti mindig magas nem ertem, otletek? Felkeles utan is magas.
GYORSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK
Natúr, cukormentes gyümölcsjoghurt, tej, kefir egymással
Többféle gyümölcs egymással, de itt meg kell nézni,
hogy melyiknek mennyi a szénhidrát tartalma,
az adagot ennek megfelelően beállítani
Tejterméket és gyümölcsöt is fogyaszthatunk egymással,
csak ügyelni kell a szénhidrát tartalomra
Az esetleges elfogyasztott édességet és az innivalót is
bele kell számolni a napi étrendbe; folyadék bevitel min. 1,5-2 liter/nap
LASSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK
Kenyér félék: egyéb magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű lisztből
készült kenyerek vagy zsemlék, kiflik (lenmagos, tönkölybúza,
graham, rozs stb.), vagyis bizonyos pékárúk
Magasabb szénhidrát tartalmú zöldségek: zöldborsó, burgonya,
kukorica, sárgaborsó, szárazbab, karalábé,
sárgarépa, zöldbab, fejtőbab stb. lencse külön számolandók
Köreteknek egyéb gabonákat pl.: köles, hajdina,
árpa, vadrizs, zab, kukoricadara stb.
Ami után gyorsan éhes leszel, az gyors felszívódású (ezek általában a finom kaják) Nekem akkor volt magas a reggeli cukrom, amikor este korpovit keksz helyett megittam egy pohár tejet. Tegnap este meg kihagytam a kekszet, és ma totál éhes vagyok. Tehát muszáj mérni, és mindent megenni....
gyors: gyümölcs, zöldség (főzve, sütve, mert nyersen lassú), cukor (barna, nád, mindegy, fehérliszt, rizs, kukoricapehely - minél jobban feldolgozott, annnál gyorsabbak, krumplipüré, tészták, tejtermékek pl.)
[link] vagy [link] én ilyen helyekről szedek infókat :)
a barnacukrot, kólát felejtsd el :) nyírfacukor, stevia
Lassú: teljes kiőrlésű kenyér (amin első helyen a tk liszt áll, az összetevőknél, az jó), durumliszt, tk tészták, nyers zöldség)
Nem kell számolni a sajtot (ha sovány, és azokat a zöldségeket, amiknek a ch tartalma 5 g alatt van. Paradicsom mondjuk, vagy uborka. Mandula jó, de csak ha sótlan.
én tízóraira pl. egy almát eszek és 5 korpovit kekszet, ez kb. 20 g ch, ebédig pont elég. A két kajálás között teljen el minimum 2 óra, de max 4.
vacsira a keksz kevés, semmi. Nekem ált. 2 szelet tk kenyér, felvágott, és paprika, paradicsom, ilyenek. Vagy tojásrántotta vagy hasonlók.
Legalábbis nálam így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!