Terhesség alatt nem lehet fogröntgent készíteni vagy csak az első harmadban nem szabad?
Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 08:55
1/6 anonim válasza:
Megoszlanak a vélemények. Nőgyógyászom azt mondta 12. hét után bátran lehet, de előtte is ha szükséges. Fogorvosom azt mondta nincs az a körülmény, hogy ő megröntgenezzen egy kismamát. Én paraszti ésszel azt mondom kizárt, hogy engedjem a röntgent. Akkor inkább napi szinten eszem a Paramax rapidot. Konzultálj nőgyógyásszal és fogorvossal, és gondold át mennyire nagy a baj és mennyire muszáj ez a röntgen. Sógornőm terhesség alatt eltörte a lábát és röntgenezték ráadásul pont a combját 11 hetesen, a babának semmi baj nem lett ma már 1 éves múlt.
2/6 A kérdező kommentje:
köszi :)
2013. júl. 20. 09:05
3/6 anonim válasza:
Szerintem nemlehet. Terhessegem alatt sajnos ki kellett huzni az egyik fogamat. Szerettem volna a helyere implantatumot tenni, vagy fogszabalyozni...ha nem hivtam fel 10 rendelot akkor eggyet sem. Senki nem vallalta el, ugyanis ezekhez panorama rontgen kell, amit a terhesseg alatt tilos csinalni. Meg kell varni a szulest...sajnos. 30hkm
4/6 anonim válasza:
Szia!Nem tudom hogy kaptál e csomagot a védőnőtől, amiben mindenféle kis füzetek vannak?! Ha igen, van olyan, hogy várandós-könyv, abban a 38 oldalon van olyan, hogy várandósan a fogászaton. Abban erről is van szó többek között. "10 perces napozás alatt több sugárzás éri az emberi testet!" Ennek ellenére inkább sürgősségi esetben alkalmazzák ilyenkor, biztos ami tuti! :) A férjem egyébként fogorvos, Ő is ezt mondta! 13 hkm
5/6 anonim válasza:
Ha nagyon muszáj akkor meglehet csinálni (fogorvos mondta). ismerősöm volt mellkasröntgenen, egészséges fia született!
6/6 anonim válasza:
Az én fogorvosom is azt mondta,hogy majd csak szülés után csinál röntgent,mert terhesség alatt nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!