Ha 18 hetesen derul ki, hogy beteg a baba meg kell szulni, vagy meg csinalnak abortust?
Hát én nem így tudom! Nekünk is fenn állt a veszélye, hogy valamilyen betegséget örökölt a baba(de végül egészséges lett), emiatt voltunk genetikusnál. Mondtam neki, hogy a védőnőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy a 12. hét után már nem veszik el a babát, még ha beteg , akkor sem. Erre ő mondta, hogy világosítsam fel a védőnőt, hogy ez nem igaz. Az érvényben lévő jogszabály szerint a 12. hétig indoklás nélkül a szülő kérésére megszakítják a terhességet, utána pedig a 24. hétig, abban az esetben, ha élettel, vagy minőségi élettel összeegyeztethetetlen, betegséget állapítanak meg a magzatnál. Szegeden voltunk, egy vezető genetikusnál, szóval nem hiszem, hogy megalapozatlan lenne, amit mondd.
De drukkolok hogy ilyenre ne kelljen, hogy sor kerüljön, és egészséges legyen a kisbabád.
Az már jó jel, ha úgy érzed, hogy nincs gond. Rengetegen vannak, akik a biopszia, vagy az amniocentézis után kapnak kedvező eredményt.
Reméljük a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!