Ha 26hetesen derül ki hogy a baba beteg el lehet még vetetni vagy már muszály megtartani?
Figyelt kérdés
2013. febr. 3. 09:22
1/12 anonim válasza:
Mi a baba baja?!
Az orvosokat kellene megkérdezni mik az esélyei ha megszületik, mi vár rá, rátok!
Ilyen korban nem lehet elvetetni, ha megszületik, lehet életben marad, csak még több károsodást szenved.
2/12 anonim válasza:
Semmit nem muszáj, ha nem akarod... azonbanén úgy tudom, hogy ha nem akarod megtartani a 26 hetes babád, őt már meg kell szülnöd, nem műtéttel veszik el. Javítsatok, ha tévednék. Kívánok nektek sok erőt és borzasztóan sajnálom!!!
3/12 A kérdező kommentje:
igen azt tudom hogy meg kell szülni
2013. febr. 3. 09:32
4/12 anonim válasza:
Azt te döntöd el, hogy megtartod e? Vagy megindítják a szülést, de 26 hetesen már jó esélyekkel indul, hogy koraszülött lesz és életben marad.
5/12 anonim válasza:
Attól függ mi a baja. Ha mondjuk "csak" Down kóros, nem vetetheted el.
6/12 anonim válasza:
Ha beteg, és orvosilag indokolt a terhességmegszakítás, akkor el lehet vetetni (de ez már szülés). Biztos, hogy beteg? Sok egészséges babára mondták már, hogy beteg! Jól gondold meg, hogy döntesz, beszélj előtte több szakemberrel!
7/12 anonim válasza:
Mivel már életképes,nem veszik el(nem szülesztenek meg).Hacsak nem 1000000%,hogy a méhen kívül életképtelen.Mi a baj?
8/12 anonim válasza:
26 hetesen csak akkor veszik el, ha olyan súlyos baja van, ami az élettel összeegyeztethetetlen.
Ilyen esetben bármikor megszakítható a terhesség.
9/12 anonim válasza:
Az utcánkban él egy család, ott a lány epilepsziás, és a gyógyszereit muszáj volt szednie terhesség alatt is. Az UH-on kiderült hogy mindkét alkarja hiányzik, majd 18 hetesen az is hogy a szívsövényével van valami és műteni kell a babát születése után. Innentől kezdve nem akarta megtartani, de a genetikus azt mondta hogy a törvények szerint muszáj végighordania a babát mert életképes. Pár hét múlva kiderült, hogy a veséi miatt életképtelen a baba, mert nem működnek, és ekkor engedélyezték hogy ne tartsa meg. Megindították a szülést, vajúdás stb.., Nagyon sajnáltam szegény lányt.
10/12 anonim válasza:
5-ös hozzászóló, szerintem ez máshogy van, mert nem véletlenül van a kombinált szűrés Down kórra, Edwards-ra és még másra is. Ha ott rossz az eredmény továbbküldenek magzatvíz vizsgálatra ha te is szeretnéd, és én úgy tudom hogy ha bebizonyosodik a Down baba pl., akkor kérheted a szülés megindítását, nem kell vállalnod a babát. Érdekes kérdés, hogy mi alapján döntik el hogy meg kell-e tartanod vagy sem? Ki húzza meg a határokat, és miért van több joga hozzá mint a SZÜLŐK-nek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!