Akinek rossz lett a baba szívhangja (nst-n) az honnét látszódott? Mikor rossz?
A babák érzékenyek az Uh-l müködö dolgokra, a CTG-re is (nst is egy ctg gép).
Vagy is ha felteszik rád, egy félórán belül minimum fel kell ébrednie, és erösen mozognia. Ha elkezd mozogni akkor felugrik a szívhangja is, vagy is gyorsabban ver a szíve.
Ha félóra alatt nem lesznek ilyen kiugrások a képen, akkor kicsit késöbb megismétlik, ha megint nincsen akkor beküldenek megfigyelésre...
Ezt beszükült szívhangnak hívják.
Nekem volt ilyen, egész délelött nem mozgott semmit sem. Még a ctg sem tudta felébreszteni, 3 óránként ctg-tek de semmi. Beküldtek a korházba fájás próbára. Már az úton a korházba kiakart ugrani a hasamból olyan aktív lett.
Méri a gép a frekvenciát. (Felső sáv. Az alsó a méhtevékenység) Ha rossz a szívhang, az azt jelenti hogy leesik. 90 alatt már nem számít jónak. 120-140 között van a normális tartomány.
Kisebb kilengések beleférnek, de tartósan nem. Az orvos a megmondója ennek.
Én 36. héttől hetente 3× jártam NST-re.
Minden alkalommal 5 percenként jött a hölgy és leellenőrizte, hogy minden rendben van-e. Ha nem mozgott a manó, akkor pedig kicsit megmozgatta a hasam (egyáltalán nem fáj!).
Ha gond volt, akkor azonnal hívta az ügyeletes orvost és, ha volt fogadott orvosod, akkor őt is.
Ők eldöntötték, hogy mi legyen, de a legtöbbször nem kellett életbevágó beavatkozást csinálni.
Egy NST kb. 30 percig tarott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!