Vizesedés - Mitől van?
A védőnőm szerint a túlzott sófogyasztás miatt, de alig viszek be sót a szervezetembe. Tudom, mert úgy étkezem, hogy nagyon odafigyelek rá. Napi 3 liter folyadékot iszom, rendesen járok is a mellékhelységbe tőle, mégis vizesedem, és dagadnak a kezeim, lábaim. Mitől lehet, és hogyan tudnám csökkenteni? Előre is köszönöm a válaszokat. :)
31 hetes kismama
Az utolsó hetekben én is nagyon vizesedtem, 38-as lábammal a 42-es kroki papucsba nem tudtam beletuszkolni a lábam, a bokám pedig szó szerint eltűnt. Nekem is a sómentes diétát javasolták, de sz*rnak volt pofon, nem segített semmi. A lábpolcolás sem, estére már annyira fájt a lábam, hogy hiába polcoltam, nem tudtam úgy sem aludni. Mondták azt is, igyak nátriumszegény vizet, az sem használt. Ettem a dinnyét, volt, hogy napi 5 liter vizet ittam, annyi haszna volt, hogy szó szerint 3 percenként mentem wc-re, de a víz csak átfutott rajtam, a szervezetem meg amit tudott, visszatartott, az a lábamba ment, és állandóan szomjan akartam halni! Még könnyebb volt azokon a napokon, amikor kevesebbet ittam.
A petrezselyem és a dinnye tényleg kiváló vízhajtók, de nekem nem segítettek, szülés után egy héttel apadtam le végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!