Ti mit esztek babaátok és a magatok egészségéért?
Nem a terhesvitaminokra és egyéb "gyógyszerekre" gondolok, ha nem élelmiszerre.
Én nem fogyasztok édesítőszert tartalmazó ételeket/italokat, vettem Ferro Flavonoid lekvárt amiben vas és folsav is van, próbálok sokféle és sok gyümölcsöt enni, heti legalább egyszer eszek halat, csak itthon főzött ételt eszek (nem menzai, nem gyorsétkezdei), havonta egyszer veszek kálciumot és D3 vitamint tartalmazó bio gyümölcslevet. Ezeket leszámítva viszont maradtam az átlagos étkezésemnél.
Arra vagyok kíváncsi, hogy ti is foglalkoztok e a táplálkozással, ha igen akkor mi az a plusz ami terhesség előtt nem volt most pedig van.
Én semmi ilyesmit nem figyelek. Továbbra is vegyes étkezésen vagyok, szeretek mindent, és ugyanazokat eszem továbbra is, csak tatárbifszteket nem (hús, zöldség, gyümölcs, tejtermék, tészta, stb jöhet).
30hkm
Sok gyümölcsöt, tejterméket, zöldséget fogyasztok, igyekszem sokkal többet inni. (Mielőtt babás lettem 1-2 nagyobb pohárnyi vizet ittam, míg most igyekszem megerőltetni magam, hogy azért legalább 1-1,5 L lemenjen. Az eddigiekhez képest is haladás.)
Biotermékekre nem igazán költök. Szerintem, az egyszerű, mezei gyümölcsöknél nincsen jobb "bio" termék.
Minden nap igyekszem főtt ételt enni, ha kell menzából, mert bizony költözünk, a konyhám nincs kész, főzni nem tudok. Házi főtt ételért nem rohangálhatok mindennap anyóshoz és anyukámhoz. Több halat fogyasztok, és minimalizáltam a nassolást. Igyekszem kerülni a cukros üdítőket, helyette sima vizet iszom, amikor lehet. Figyelek a változatos összeállítású étkezésre. (Legyen a napi kosztban zöldség, gyümölcs, péktermék, tejtermék, némi hús.) Illetve igyekszem annyit enni, amivel kényelmesen jól lakom, de nem eszem túl magam.
Ezen kívül leszoktam egy rossz szokásomról és nem iszok egy kortynyi energiaitalt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!