6 hetes terhesen 1 csepp barna váladék? SOS? SOS?
Figyelt kérdés
wc-zés után,a wc papíron egy nagyon halvány csík látszott,ugye ez nem vetélés?holnap megyek nőgyógyászhoz,még menthető a babám ugye?Nagyon félek,volt valakinek ilyen?Remélem gyógyszer segít.lehet felfázás?5-10 percenként pisilek.Ez is okozhatja?2013. júl. 16. 22:16
11/16 anonim válasza:
Én 6 hetesen barnáztam, akkor Rutascorbint kaptam, (ez igazából csak C-vitamin, semmi különös). Utána 7 hetesen 2 órát véreztem, akkor kaptam hormon gyógyszert, biztos ami biztos, de akkor sem volt semmi nagyobb baj. Ma már 23 hetes kismama vagyok és a babám a legtökéletesebben fejlődik. Nem kell megijedned, nincsen semmi baj, vagy egy kis hajszálér repedt meg (olyan mint pl. az orrvérzés) vagy ahogy ássa be magát a babád úgy valamit megsértett és abból jött egy picike vér. Nincsen semmi baj. Arra is készülj fel, hogy mikor kb. 8. és 10. hetes terhes leszel (amikor a második nem várt vérzésed, és a harmadik nem várt vérzésed marad ki) akkor is lehet picike barnázás és vérzés, ez is teljesen normális. Természetesen mikor vérzést vagy barnázást tapasztalsz mindig ki kell kérni az orvos véleményét, de nem kell azonnal vetélésre gondolni. Nekem vetélésem is volt, és azt hittem ettől az egész világ össze dől, aztán felvilágosítottak, hogy minden második nő valamikor az életében elvetél 1-3 alkalommal, nincs ebben semmi katasztrófa a természet szelektál, és ez így van rendjén. Ilyen a köldökzsinór nyakra tekeredése is, szülésznőm mondta, hogy ettől ne féljek, mert minden második baba nyakára rátekeredik a zsinór és semmi bajuk nem lesz. (igen van 1%ahol gondot okoz, de a többi 99%nem)
12/16 anonim válasza:
11 vagyok: még annyi, hogy a gyakori pisilés abszolút a terhességi tünetek között szerepel. Terhesség elején a hormon változások miatt, terhesség végén pedig mert a baba nyomja a hólyagodat.
13/16 anonim válasza:
Nekem első babánál a beágyazódás helyén kialakult hematóma okozta a barnázást, erre Utrogestant kaptam, meg Rutascorbint, semmi gond nem lett belőle.
Második babánál placenta praevia miatt 12 hetesen barnáztam pár napig, de az is a múltté. Ha nincs hasfájás, nincs gond!!! Tudják kezelni, ha szükséges!
14/16 A kérdező kommentje:
én is utrogestant kaptam,holnap reggeltől kezdem el szedni,ez megfogja akadályozni a vetélést?
2013. júl. 17. 12:32
15/16 anonim válasza:
Amennyiben sárgatest hormon elégtelenség okozza a barnázásodat, igen, 100%, hogy megakadályozza a vetélést. Csak arra kell vigyázni, hogy a 12-14. hétig szedni kell, és fokozatosan abbahagyni, mert onnantól már a méhlepény veszi át a hormontermelést, és nem lesz szükség kívülről bevinni! Nagyon lassan hagy csak abba!!! Jó egészséget, és igyál rengeteget, szedjél Mg-ot, Rutascorbint, ez így együtt meggátolja a bevérzéseket! :)
16/16 anonim válasza:
Egy csepp barna folttól nem fogsz elvetélni. Amúgy pedig minden második nő valamikor az életében elvetél. Mások 8-12-22 hetesen vetélnek el, akkor már volt szíve meg minden. Nem lesz a babádnak semmi baja. A gyógyszer csak akkor segít ha hormon gond miatt véreztél, ha rosszul fejlődik, rosszul tapad meg a baba akkor nem fog az sem segíteni. Abba hagyni valóban lassan kell, 3-4 napig 1 szemmel kevesebbet, újabb 3-4 napig megint egy szemmel kevesebbet így tovább. Én 12 hét 4 naposan már egy darabot sem szedtem be, és jelenleg is jól van az apróságom. De a doki úgy is elmondja majd hogyan kell abba hagyni a gyógyszert és mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!