6 hetes terhesen 1 csepp barna váladék? SOS? SOS?
Nyugi, ez nem vetélés!
Lehet hogy felfáztál igen.
Nekem is volt 6, de még 7 hetesen is. Az illetékes pocaklakó pedig éppen most is fészkelődik, és makk egészséges, 35 hetes. Nem kell halálra rémülni, a barnás, rózsaszínes folyás nem csak a vetélés jele lehet. Többnyire teljesen természetes, élettani jelenség és a nőgyógyászomat idézve, 10 kismamából 6-7 biztosan tapasztalja. Számtalan oka is lehet. (Mivel én bokáig tojtam magam először, hidd el, utána néztem jó alaposan. :))
- Lehet egyszerűen az, hogy a szervezeted emlékszik a menstruációra, és megpróbálkozik vele. Ugyan hormonális gubancba kerül, és így rendesen nem tud megjönni, de pár cseppnyi rózsaszínes vagy barnás folyást tud produkálni. (Van egyébként, akinek rendesen megjön a terhesség alatt, szépen, időre, ahogy azt egyébként is.)
- Maga a beágyazódás folyamata sem zárult le még ilyenkor. Gyakorlatilag a kis embrió még igyekszik még mélyebbre fúrni magát, és ilyenkor előfordul, hogy egy kis méhnyálkahártya leválik, vagy pár gyengébb ér elpattan, és ez okozza az ijesztőnek tűnő folyást.
- Előfordulhat, hogy a babád éppen próbál csatlakozni a vérkeringésedhez, ez az előzőekhez hasonlóan megbontja a vérkeringésed, pár gyengébb, vékonyabb ér elpattanhat. Ilyenkor is barnás vagy rózsaszínes folyás jelentkezik.
- A terhesség egyik természetes velejárója lehet, hogy kissé megemelkedik a vérnyomás, és néhol elpattannak a gyengébb erek. Nálam például nem ritkán orrvérzés is jelentkezett. Normális jelenség, hogyha a méh erei közül néhány gyengébb ilyenkor "felmondja" a szolgálatot és ezzel szintén ilyen jellegű folyást okoz.
- Okozhatja a hormoningadozás. Hatalmas változás történt a szervezetedben és nem megy ám csak úgy egyik pillanatról a másikra az átállás. A kis hormonális zűrzavar miatt is kialakulhat ilyesmi.
Én magnéziumot kaptam, amit egyébként is kell kismamaként szedni, illetve egy vitamin alapú, ereket erősítő készítményt, a Rutascorbint. (Vas+C-vitamin, leginkább. Vény nélkül kapható, pár száz Ft.)
Szóval fel a fejjel, tessék nyugodtan aludni! Tapasztalatból mondom, nem kell megijedni. Én is megijedtem, mondom, bokáig tojtam magam, a legközelebbi kórház ambulanciájáig meg sem álltunk! De mikor felvilágoltak, hogy semmi baj nincs, és elmagyarázta az orvos, a rá következő héten jelentkező alkalomnál már nem volt pánik, csak a 100%-os biztonság kedvéért mentem el orvoshoz, de tudtam, hogy nem lesz baj.
Ne félj nem lesz baj ..))
Én a 9-13.hétig véreztem barnáztam babám jol van már 3 és fél éves...))
Gyógyszert nem kaptam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!