Segítség! Mi lenne a legjobb? Bővebben lent!
most előre is kérek mindenkit,ne azt írja válasznak mindenki,hogy mekkora felelőtlen csitri stb...nem vagyok az,csak egy picit,vagyis nagyon beijjedtem és tanácsot szeretnék kérni.
21 leszek és 3. babámmal 9 hetes terhes vagyok.az előző két terhességemmel semmi bajom nem volt,örültem nekik,akartam őket,de valamiért ezt a babát félek megtartani.folyton azt érzem,ha őt megszülöm,nem fogok tudni dolgozni utána;se semmit sem csinálni,pedig tanfolyamot is végzek,biztonsági őrt+ egy bolti eladóit is.meg ezek után amire még lesz időm és érdekel is.nekem nincsenek szüleim,sem rokonaim akiket kérdezhetnék,hogy mit csináljak most?ezért írtam ide,hogy mit tanácsolnátok?Megtartanátok vagy elvetetnétek???mégegyszer kérlek titeket ne olyanokat írjatok vissza,hogy felelőtlen meg stb,csak egyszerüen a kérdésemre válaszoljatok + ha valaki tud még valamit amit tanulhatnék a gyes időszaka alatt az írjon léci néhány tippet.sajnos 9 után ott kellett hagynom az iskolát(egyéb családi okok miatt) és ezért csak a 9.dik oszt.van meg. :(
előre is köszi a válaszokat!
Gondolom, ismered a védekezési formákat, tehát akartad ezt a babát. Úgyhogy erről ennyit.
Nem értem, miért kellene elvetetned.
Azt ugyan nem tudom, miből élsz és miből tartod el jelenleg magadat és a 2 gyerekedet, de ugyanabból a 3. gyereket is el tudod tartani.
Pusztán anyagi okokból nincs is értelme elvetetni, hiszen 3 gyerek anyagilag olcsóbb, mint 2 (nagycsaládos vagy, minden olcsóbb és több a támogatás).
Dolgozni pont annyira fognak felvenni 2 gyerekkel, mint hárommal (szerintem sehogy), úgyhogy ez se lehet probléma.
Nem is értem, miért vetődött fel benned az abortusz gondolata egyáltalán, mert esetedben nem indolkolja különösebben semmi.
Én egyetértek az előttem íróval.De ha van segítséged akkor estin be tudod fejezni a sulit,és le tudsz érettségizni.Ha jól emlékszem akkor 5 évig még elfogadják a befejezett évet,utána újból kell járni!Érettségi után pedig több OKJ-s képzésből is válogathatsz.
A 3.babáról pedig neked kell döntened,neked kell eldöntened,hogy megszülöd vagy sem.De tényleg ahol kettő elfér ott a harmadik is!A fontos az,hogy TE akard ezt a babát!Amúgy otthoni tanulásra még jó az ELO is!(Európai levelező oktatás)
1.nek:
persze,hogy ismerem védekezési formákat,akarattal jött a baba,nem tudom megmagyarázni miért vetődött fel ez bennem :(
Hát ez az,hogy sehogy nem vesznek fel,jo néhány ismerösömnek is van több gyermeke és nem veszik fel pont emiatt sehova dolgozni így csak a párjuk tud és ők meg maximum valami otthoni munkát.:(
egyenlőre még gyesen vagyok a kisebbikkel,ő majdnem 2 éves,ezért én is csak itthoni munkákat tudok vállalni,meg szoktam festeni gyerek szobákba mesefigurákat stb és ezzel is tudok egy kis plusz pénzt keresni.
2.válaszolonak:
segítségem csak a párom!a 9.et 2005-ben fejeztem be.
3.válaszolonak pedig:
remélem akkor is lesz még ilyen osztott müszakos munka mikor én is mehetek dolgozni.jo lenne :)
köszi az eddigi válaszokat!
Első vagyok.
De bizony hogy a három gyerek nem kerül többe, tudom, mit beszélek, nekem 3 gyerekem van :-) Nem légből kapom a dolgokat.
A nagycsaládosoknak féláron van az ellátás az oktatásban, tehát a 3 gyerekre 1,5-szörös árat fizetek, kevesebbet, mint a két gyerekesek. Tankönyvek ingyen vannak, bár vissza kell adni év végén, ezért aki megteheti, az megveszi, de ha nem teheted meg, akkor nem veszed meg, majd vigyáznak rá a gyerekek.
Nagycsaládosként több a családi pótlék is, 3 gyerekre 48.000 Ft. Ha nem sok a jövedelmetek, akkor csaknek adózni se kell, hiszen havi 12.000 Ft adójóváírás jár (tehát annyit visszaadnak az adódból, vagy le se vonják).
És a két gyerekest pont annyira nem szereti a munkaadó, hiszen ugyannyit betegek (sokat), tehát a munkaadónak tök mindegy, hogy 2, vagy 3 gyereked van.
Nekem senki se mondja, hogy a havi 50-60.000 Ft támogatás egy kalap szar, mert az az ember nem becsüli meg, amit kap!!! Örüljön neki, hogy ennyit kap, szerintem ennyi pénz csaknem fedezi az ellátásukat, márpedig nem az állam feladata ellátni a gyerekeket! Csak ezt sokan hajlamosak elfelejteni...
Az kétségtelen, hogy nem 3 gyerek UTÁN kell elkezdeni munkát keresni, de hát ez van, nálad ezen nem sokat lehet segíteni, tehát ezzel a résszel egyetértek, nehéz lesz munkát találni. De ez gondolom 2 gyerekkel is pont így volt igaz...
Szerintem tartsd meg a babaát. Hiszen ha nagycsaládosok lesztek sokkal több támogatásra lesz lehetőségetek és mellesleg tovább is otthon maradhatsz a gyerekekkel. Közben meg leteheted az érettségit simán, ha már oviba járnak és todsz valami érteleset is tanulni utána. Addigra mire dolgoznál remélhetőleg túlleszünk ezen a válságon is és nem lesz ez a diszkrimináció sem, hogy gyerekkel nem vesznek fel dolgozni.
Butaság, hogy nem akarod megtartani, hisz akartátok:)
16 hónapos kisfiú és 20 hetes pocaklakó anyukája
be kell valljam mi is gondoltunk arra,hogy 3 gyerekkel több a támogatás stb,bár nem ez volt a fő cél,amiért ugy döntöttünk jöjjön most a 3.!
mi is 3an vagyunk testvérek,a páromék pedig 4en.egyikünk szüleinek sem volt könnyű,anyukám sem nagyon talált munkát,néha nagyon kevés volt a pénz,de mégis viszonylag jó gyermekkorunk volt!Talán tényleg csak attol félek,hogy hogy tudok majd dolgozni,fel e vesznek egyáltalán valahová,mert az csak 1dolog,hogy tanulok amig itthon vagyok velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!