Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti alkalmaztok/alkalmaztatok...

Ti alkalmaztok/alkalmaztatok gátmasszázst?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek róla? Segíthet? Most lépek majd a 36. hétbe, az olajat megvettem, de félek tőle egy kicsit...

Tapasztalatokra lennék kiváncsi!

2013. júl. 15. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Soha egyszer sem.

Sikerült gátvédelemmel szülnöm.

2013. júl. 15. 21:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Most vagyok 35 hetes, és engem lelombozott egy ismerős, hogy "oh, már lecsúsztál erről". Ő állítólag az elejétől kezdve készült rá, külön fogadott szülésznője volt, aki segített neki a technikákat elsajátítani. De mivel ezt így kategorikusan kijelentette,így nem áldoztam rá. De ha még nem késő, beruháznék rá szívesen. Igazából veszteni valóm, szerintem, nincs. (Mivel azt előre leegyeztettük a párommal, hogyha nem is leszek teljesen képben a szülésnél, de semmilyen eljárás elől nem zárkózom el, ami a baba érdekeit és egészségügyi értelemben véve a szülés könnyebbé tételét szolgálja. Így ha az orvos azt mondja, erre szükség van, akkor legyen az eljárás ésszerű keretek között akármi, akkor nem utasítom el. Pl. a gátmetszést sem.)
2013. júl. 15. 22:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Az elsőnél csináltam a gátmasszázst. Teljesen felesleges volt. Kellett a gátmetszés és belül is teljesen szétrepedtem. majd 20 öltéssel mentem haza amiből csak 3 volt külső varrat. 3,5 kg lett a fiam. A második fiammal nem csináltam viszont fejben felkészültem rá és pik-pak kibújt minden érzéstelenítő és metszés nélkül 3,85 kg-mal. Ha fejben leblokkolsz a félelemtől teljesen mindegy mit csinálsz. Az elsőnél féltem kicsit...nehéz szülés volt. A másodiknál mosolyogva mentem a szülészetre. A szobatársaim idegesebbek voltak mint Én. Ezért is nem akarták elhinni a szülésznők, hogy hamarosan kibújik a fiam.

Én csak annyit kérek próbáld úgy felfogni, hogy fájni fog, de kibírható és a végeredménye egy csoda, amiért megéri a legnagyobb fájdalom is.

Könnyű szülést.

2013. júl. 15. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Én is félelem nélkül mentem szülni, tudtam, mivel elhatároztam fejben, hogy minden rendben lesz, könnyen fogok szülni.

A pozitív hozzáállás nagyon sokat segít.

2013. júl. 15. 23:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ez akkor megint olyan sztem h van akinek bejön és van akinek nem. Lehet h aki használta és nem repedt, azt gondolja ez segített, közben meg lehet h e nélkül sem repedt vna. Lehet inkább a genetika. De ha nem próbálom meg, akkor meg sem adom az esélyt a gátvédelemnek. Csak amit olvastam róla h hogyan kell alkalmazni, nem egy leányálom. Ma próbálom magam rávenni. A párom fog benne segíteni. Persze gondolom h a szülés ehhez képest sokkal nagyobb dolog :-) Én is próbálok pozitívan hozzá állni és nem hátráltatni a folyamatot. Csak egy kicsit jobban bírnám a fájdalmat... :-\

Aki esetleg használta, leírná h hogyan, milyen pózban volt a legegyszerűbb? Köszönöm!

2013. júl. 16. 06:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves 2.!

Nem késő még neked sem, mert azt mondják h a 34-36. héten érdemes. Nem is értem h hogyan merték ezt korábban elkezdeni, hisz a tágítás a lényege. Na meg persze a rugalmasság.

3.!

Gratulálok a babákhoz! Azt mondják h a 2.-at általában könnyebb megszülni, mint az elsőt, persze ez sem mindenkire igaz, mert nekem is van ismerősöm akinek még nehezebb is volt...

1.!

Neked is gratulálok! Remélem én is csak pozitívan, félelem nélkül fogok szülni. Majd így állok hozzá! :-)

2013. júl. 16. 06:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm. 3. vagyok. Én még málnalevél teát is ittam. Valószínű most jön a kistesójuk a fiuknak....bár még csak pár hetes lehetek. Bízom a kislányban.

Málnalevél tea

Vida Agi - Szülés - 2010 12 16 | 37 komment

A málnalevél tea közismerten jó méregtelenítő tea, többek között ezért is ajánlják a terhesség utolsó heteiben fogyasztani. Vannak azonban helyzetek, amikor nem szabad inni és az sem mindegy, hogyan készíted el.

A málnalevél tea fellazítja a kismedence izomzatát, ezzel meggyorsíthatja a vajúdást. Méregtelenítő, salaktalanító hatása révén pedig az utolsó hetekben kitisztítja a bélrendszert, ez szintén megkönnyíti a vajúdás elindulását. Mivel a bélrendszerre hat, a belek simaizomzatát mozgatja meg, ennek révén a méhizomzat is mozgásba jön és ezzel segíti az első fájások kialakulását.

Sokan csodahatást tulajdonítanak neki, azt várják, hogy ennek a révén gyorsabb vagy könnyebb lesz a vajúdás, pedig mint a fentiekből is kiderül, inkább abban segít, hogy a bélrendszer kiürüljön és amikor elérkezett az idő, könnyebben beinduljanak és rendszeresebbé váljanak a fájások.

A málnalevél tea fogyasztását már a 34. héten el lehet kezdeni, de legkésőbb a 36. héten ajánlott.

Elkészítése:

2-2,5 deciliter forró vízhez kell adni egy teáskanál szárított málnalevelet, majd 10 percig lefedve állni hagyni és leszűrés után hűlve fogyasztani naponta 1 alkalommal.

Nem szabad alkalmazni terhességi cukorbetegség esetén, valamint szoptatás alatt, mert a tea fogyasztása után hirtelen lecsökkenti a vércukorszintet.

Bízom benne segítettem. Kellemes utolsó heteket és természetesen könnyű szülést.

:)

2013. júl. 16. 08:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Nézd, maximum nem használ, de akkor mondhatod, hogy te megtettél mindent, hogy elkerüld. Senki nem tudja megígérni, hogy Nálad hogy alakul majd.
2013. júl. 16. 10:58
 9/9 A kérdező kommentje:
3.! Köszönöm szépen! :-) A párom pont ma veszi meg a málnalevél teát. :-) Mindenképpen inni akarom, remélem fog segíteni.
2013. júl. 16. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!