Gátmasszázst végez valaki?
Sziasztok!
Két napja kezdtem el a gátmasszázst / 35+3 naposak vagyunk. Van itt még olyan kismama, aki ezt végzi?
Én már szültem egyszer, gátmetszésem volt, repedtem is, meg a méhszájam is. Ezt szeretném elkerülni most, de nekem ez olyan kellemetlen. Ti hogy csináljátok?
Köszönöm előre is, aki ír!
Én igen, 2 hete, most 39 hetes vagyok. Nem nyújtom, csak masszírozom búzacsíraolajjal, kívül és 1 cm-re nyúlok be. A gát/hüvely nagyon tágulékony, a masszázs növeli a rugalmasságot, de ami igazán segíteni tud, az a kitolási póz. Fekve/félig ülve nagyon könnyű repedni, csinálhatsz bármit, ennek a kulcsa a függőleges kitolási póz, hogy ne nehezedjen a baba a sérülékeny szövetekre.
nekem a Dianatal gélt is ajánlották (orvsom, szülésznő), vettem, bízom benne.
Köszi, hogy írtál :)
Sajnos nálunk csak fekve lehet szülni, pedig kipróbálnám a félülőt szívesen. De itt erre nincs lehetőség. Én is csak kívülről kenegetem, annyira kellemetlen bent matatni.. A szülőszobán állítólag van valami síkosító, amit mondott a szülésznőm, de nem tudom a nevét.
Remélem segít valamit ez az olaj.
Te melyiket használod? Első baba lesz amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!