Nem bírom ezt. Ha van aki így van vele, hogyan kezeli? (Nyár, táppénz, unalom, semmittevés és várakozás)
Olvass, hallgass zenét, menj el sétálni stb. Keress valami elfoglaltságot. Te is elmehetsz egy komolyzenei koncertre, vagy éppen színházba. Ebben nem akadályoz a terhesség.
Ha meg lesz a baba, akkor hosszú időre lemondhatsz a bulizásról.
Tölts le netről könyveket. Akár babás témában, akár másban, amit szeretsz. Vagy menj könyvesboltba, én órákat el tudok ténferegni benne. Akár már most is vehetsz az apróságnak könyveket, nem lehet elég korán kezdeni...
Ha van némi kézügyességed, készíts a babaszobába dekorációt vagy varrj játékot (csörgős kocka, rongylabda). Lassan elkezdheted a babaholmik mosását, vasalását.
Csak akad barátnő, aki nem bulizik, vele mehetsz szabadtéri színházba, színházba, kávézni, babaholmit nézelődni.
Menj kozmetikushoz, pedikűröshöz, kényeztesd magad egy kicsit.
Tudom, elcsépelten hangzik, de vissza fogod kívánni a semmittevést. :)
Nem rosszindulatból írom, de kezdj el hozzászokni. A végére már fizikailag is nehéz lesz, ha megszületik, akkor meg szintén nincs buli. Ajánlom a mamatornát, jógát, vásárlást, olvasást. Utána meg ezeket fogod hiányolni, akkor nem az lesz a gond, hogy unod magad, hanem hogy nincs időd magadra.
Én terhesen szerettem babboltokba járni, jó ötleteket kaptam. Vagy tanulj valamit. Nyelvet mondjuk.
Nem értem, miért kelsz fel reggel 6-kor? Most én is itthon vagyok, a férjem 7-kor képes egyedül megreggelizni, 8-kor elmegy, és én még visszaalszom.
Olvass könyveket, tanulj nyelvet, keress könnyű, otthon végezhető munkát (pl. fordítás, korrepetálás). Próbálj ki új recepteket.
Esténként menjetek el sétálni a férjeddel, 8-kor klassz idő van.
Járj el terhestornára, jógára stb.
Keress hasonló "korú" kismamákat, sétáljatok, beszélgessetek. Ez a baba születése után is jól jön majd, mert akkor is 4 fal közt leszel, később esetleg játszótéren, egy gyerekkel, akihez beszélhetsz ugyan, de válaszolni nem fog egy ideig. Ha más kismamákkal együtt vagyok, könnyebb.
Én most a 34. hétben vagyok és a 31. hétig dolgoztam. Addig szinte semmire sem volt időm. Most viszont időm van, mint a tenger, csak irtó hamar fáradok. Én sem vagyok őskövület, 26 éves vagyok, de úgy gondolom, hogy mindennek megvan a maga ideje. Most vége a nyári átmulatott éjszakáknak egy jó időre, de számomra most nem is az a fontos! Készülj az anyaságra! Akár neten is nézelődhetsz, hogy hogyan díszíthetnéd a babaszobát saját kezűleg, tervezd meg és valósítsd meg! Én személy szerint nem kelek fel a párommal mikor melózni megy, teljesen fölösleges! 8 körül kelek, reggeli, kitalálom, hogy mit főzzek, elballagok a boltba vásárolni, közben betérek a közeli bababoltba és nézelődök, vásárolgatok (minden nap egy kicsit), megfőzök, közben mosok, vasalok és álmodozom, hogy milyen lesz majd a picurival együtt! :) Mire alaposan elfáradok, haza is ér a párom. Utána meg nincs unatkozás!! De például beiktattam a fodrász, végre van időm megállni a városban beszélgetni ha összefutok ismerősökkel és nem kell rohannom dolgozni. Szerencsére vannak a barátnőim között hasonló hétben lévő kismamák, vagy esetleg már meg is szültek és velük "szoktam" összehozni egy kis randit. Már azzal is telik az idő, hogy készülődsz! :)
Egyébként teljesen természetes, hogy hangulatingadozásaid vannak, hidd el nekem is. Sokszor minden ok nélkül sírásban török ki és nem tudom megmagyarázni, hogy mi a gond, csak szaladni tudnék! :) De ez hamar elmúlik ha picurira gondolok! Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!