Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ilyen fontos a baba neme?

Tényleg ilyen fontos a baba neme?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban tapasztalom a környezetemben, hogy a kismamák csalódottak, ha kiderül, hogy lányt/fiút várnak. Még nem voltam terhes, de nagyon szeretnék majd gyereket. Eszembe sem jut (egyelőre) azon görcsölni, hogy milyen lesz a születendő babám neme. Sőt, most úgy gondolom, mindegyik "típusnak" nagyon örülnék. :)

A legutóbbi tapasztalatom számomra kifejezetten felháborító volt. Egyik nagyon jó barátnőmről kiderült, hogy terhes. Vele örültem, mint minden ismerős kismamával. Sőt, néha úgy érzem, én jobban megélem a terhességét, mint ő maga, mindig azt mondogatja, hogy ő nem érzi, hogy olyan nagy dolog történne vele. Nem rég volt vizsgálaton, ahol kiderült, hogy lányt vár. Azóta tiszta letargiás, sőt, már az is elhagyta a száját, hogy ő nem így tervezte, ő inkább fiút akart volna és most tökre boldogtalan. Minden rendben a babával, de még sohasem hallottam volna, hogy ő ennek örült volna, amiatt viszont ugrált volna örömében, ha esetleg kisfiút vár... Nekem ez olyan fura. Igyekszem megérteni őt, de nem megy. Kicsit én érzem rosszul magam, lehet, hogy én gondolom rosszul, ezért tettem fel a kérdést, hátha meg tudtok győzni, hogy már pedig igenis nagyon fontos és az ember tényleg el tud keseredni, ráadásul jogosan. Egyelőre viszont még tényleg nem értem. Köszi (27 éves lány)

2013. júl. 10. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván elsősorban mindenki egészséges gyereket szeretne, és csak utána fiút vagy lányt - ez közhely.

De most őszintén: nem vagyunk egyformák, miért olyan nagy baj, ha valakinek nem mindegy, és csalódottságot érez, ha nem az lesz, amit szeretett volna? Ennél sokkal jelentéktelenebb dolgok miatt is "kiborulunk", pl. ha nem sikerül jól a leves (pl. elsózzuk), pedig azon lehet segíteni, legrosszabb esetben kidobjuk és kenyeret eszünk. És mégis kudarc érzésünk van!!

Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, mit szeretne, és joga van örömöt vagy csalódottságot érezni. Viszont bármi is lesz, a gyerek megérdemli a 100%-os odaadást és törődést.

Én pl. lányt szeretnék, a férjem fiút, de nyilván egyiket sem éljük meg tragédiaként.

2013. júl. 10. 14:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekünk teljesen mindegy volt.

A családban mindenki fiút várt, már a legelejétől találgatták hogy mi lesz, mindenki rá volt kattanva hogy fiú legyen... Nem is értettem, nekünk annyira nem számított a neme, csak hogy egészséges legyen :)

Persze nagy volt az öröm, mikor kiderült hogy tényleg fiú lesz, de biztos a lánynak is örültek volna (remélem ;) )

2013. júl. 10. 15:34
 13/20 anonim ***** válasza:

1! megszokod! :-) nekem is 3 lány után jött 1 betervezetlen fiúcska,most itt rúgdos az 5 hónapos lábacskáival az ölemben :-)

Kérdező: én a 3. kislánynak nem örültem,mikor várva Őt kiderült,h. lány. Igazán el sem akartam hinni,mert annyira fiút szerettünk volna,minden ismert praktikát bevetettünk... Meg sem mondtam a Páromnak,h a doki +mondta a nemét... de kb 2 napig voltam csalódott. Eltelt pár hét,mikor Vele álmodtam... Csodás álmok voltak :-) Imádtam Őt is várni és megszülni,és most ritka aktív gyerek... csak a név választás volt bajos,azt teljes mértékben az apukára bíztam. Míg meg nem született,nem tetszett a név amit választott Neki Apa,de a kezemben tartva egyszerűen nem tudtam nem szeretni azt a kis kerek fejét,pisze orrát.. Ritka betyár gyerek lett,de annyira imádom!!!

Nem tudom hány hetes a b.nőd,de az is lehet,hogy csak a kicsi mozgását érezve döbben rá arra,hogy akár milyen nemű is a kicsi,ennél klasszabb dolog nem is történhetett volna Vele :-)

De legkésőbb amikor a két szemével látja azt a pici emberkét,nem fog tudni nem szeretettel gondolni Rá :-)

2013. júl. 10. 16:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekünk teljesen mindegy volt, hogy milyen nemű, az a lényeg, hogy egészséges baba legyen. Egyelőre úgy tűnik, minden rendben. :) Amúgy kisfiú az eddigi vizsgálatok szerint.

39hkm

2013. júl. 10. 18:40
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönök minden választ! :)

Barátnőm amúgy 18 hetes terhes. Nem tudom, hogy érezheti-e már a baba mozgását, de ő nem is anyatípus, nem is nagyon beszél a terhességről, csak ha kérdezem. Igazából a baba is csak becsúszott, de amikor ott volt az ideje úgy döntött, hogy megtartja. A barátja sem repesett a gondolattól, hogy család lesznek, de ő határozottabban elutasította az abortuszt. Én elhiszem, hogy ez így elég nehéz helyzet neki, ha eleve más tervei voltak. Én támogattam eddig mindenben, ebben a fura helyzetben is igyekszem támogatni őt, csak nehéz, ha még én magam sem tudom, hogy egyáltalán mit mondjak neki. Már mondott olyat is, hogy szerinte rossz anya lesz. Erre sem tudtam egyértelmű nemleges választ adni, hiszen honnan tudnám. Inkább csak biztattam, hogy tegye a lehető legnagyobb odaadással a gyereknevelést, és akkor nem lehet baj. Én úgy éreztem, és érzem most is, hogy amúgy is nehezen éli meg az egészet és még saját magát nyomasztja ezzel a fiú-lány dologgal, hiszen tényleg nem ez az elsődleges kérdés szerintem. Nem hiszem, hogy ez neki segít, de ez csak az én véleményem. Kicsit aggódom is miatta egyébként, de ez már más sztori.

Köszönöm!

2013. júl. 10. 22:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy hogy fiú vagy lány a lényeg h egészséges legyen. Sztem mindegy, hogy kisfiú vagy kislány fog rá mosolyogni vagy azt mondani anya szeretlek, hiányoztál stb. Miért nem tud örülni az ilyen? Más meg évekig próbálkozik és semmi...
2013. júl. 11. 10:52
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Tapasztalatból mondom, hogy egy terhes agya nem úgy jár, mint normálisan. 32 hetes gravida vagyok, és a 18. hétig lányt vártunk. Mióta megtudtam hogy teherbe estem, szinte minden éjjel az én kis édes kislányommal álmodtam, csak úgy gondoltam rá. Aztán kiderült, hogy fiú. Azóta 3 x megerősítették ultrahangon, szóval biztos. Először csalódott voltam, mert a rózsaszín ruhácskás kis tündérke képe szertefoszlott. Azóta napirendre tértem a dolog fölött, ma már butaságnak tűnik a csalódottságom.

Szerintem légy elfogadó vele, óriási lelki és testi változásokon megy keresztül a barátnőd, megérteni meg csak akkor tudnád, ha te is átélnéd.

2013. júl. 18. 10:13
 18/20 A kérdező kommentje:

Azóta beszélgettünk sokat, nem erőltettem, csak ha felhozta a témát, de próbáltam szinten tartani a beszélgetést :)

Mások vagyunk, lehet, hogy nekem ez azért fura, mert a családban sok csecsemőbetegség volt és nekem kicsi korom óta azt mondogatják a közvetlen környezetemben, hogy az egészségnél nincsen fontosabb tényező. Ez is egy szempont és én valószínűleg így fogom majd egyszer a terhességemet is megélni.

Barátnőm viszont egyre jobban elkeserít. Próbálom kihúzni ebből a mély gödörből, mert ő most szemmel láthatóan abban van. Amikor megtudta, hogy babát vár, nagy nehezen letette a cigit, de most megint elkezdte, mondván "kit érdekel?" Nem hinném, hogy túl jó irányba halad ezzel. Állandóan csak azt szajkózza, hogy lánya lesz és már most hányingere van a rózsaszínes, csillámos, fodros dolgoktól. Én meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy a gyerek nem olyan lesz, ahogy kibújik, a szülő feladata elnavigálni az életben, ha ő nem akar fodros szoknyácskát, hát, nem lesz a gyerekén ilyen. Nem tudom őt meggyőzni. Igyekszem megérteni az ő álláspontját, vettem neki egy nagyon aranyos body-t, a felirat alapján kislánynak való, de amúgy tök semleges színű, egyszerű darab. Nem repesett az örömtől, bár nem is várom el, csak engem is nyomaszt, hogy szinte utálja a saját gyermekét, csak mert lány. És ami a legaggasztóbb, hogy egy közös ismerősünk jött a hírrel, hogy kiderült, hogy fiút vár, barátnőm pedig elkezdett sírni. Ekkor kezdte el újból a cigit. Ez már nem csalódottság, ez már paranoia, elég beteges. És még ezer és egy ilyen sztori van, ami nem is kötődik kifejezetten a baba neméhez, csak úgy szimplán a terhesség tényéhez. Azt hittem, hogy meg tudom érteni ezt a fiú-lány dilemmát, de nem, egyre jobban nem értem.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat ismét!

2013. júl. 18. 14:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kár,hogy nem tudja megélni a várandósságot úgy,ahogy kellene...

Jaj,nem muszáj rózsaszín,csillogós csecsebecsés cuccot ráadni a lányokra,vannak visszafogottabb ruhadarabok is. Szerintem próbáld meglepni egy ilyen ruhával :-)

Vannak uniszex ruhadarabok...

Sajnálom,hogy arra nem akarja a babát,és hogy ez alól úgy próbál kibújni,hogy nem fogja szeretni,mert lány. Ha fiú lenne,az általad leírtak szerint legalább is,akkor sem rajongana érte,akkor meg arra fogná.

Ennyi erővel nyílt örökbe adó szülő is lehetne a barátnőd,ami azért jó- már a vér szerinti szülő részéről,mert a baba 6 hetes koráig meggondolhatja magát. Ha még sem gondolja meg magát a vér szerinti szülő,akkor legalább egy szeretettel teli családban nőhet fel a baba.

Azért reménykedem,hogy ha a baba mozgását érezve (16-22. hét közt) nem is,de legkésőbb amikor a karjában tartja,akarni fogja a kicsit,hiszen ez a picike az ég egy adta világon semmiről nem tehet... Nincs is szívszorítóbb ennél :-(

Én is úgy vagyok egyébként,mint Te,hogy a gyermek egészségénél fontosabb nincs! Szerencsére megadatott,hogy 4 egészséges gyermeket nevelhetek,és ennél nagyobb ajándékot el sem tudtam volna képzelni az Élettől!

2013. júl. 20. 17:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Tudom régi kérdés, de hozzá szólok mert épp aktuális.☺️ ma valószínűleg megtudjuk, hogy lány vagy fiú . Én fiút szeretnék, de ha azt mondják, hogy lány akkor sírva fogok örülni ☺️
2023. aug. 29. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!