Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyiket valasszam csaszarnal,...

Melyiket valasszam csaszarnal, az altatast vagy az erzestelenitest?

Figyelt kérdés

2013. júl. 10. 07:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én az érzéstelenítést választanám. Altatni altattak már. Nagyon megviselt,amikor ébresztettek, ki voltam kötve, a torkomban tubus, mindenem fájt, stb. Ha választhatnék, akkor ébren lennék, tudatában annak, mi történik velem, és születése első pillanatában megláthatnám a babám. Ez többet érne nekem. De egyéni lelki állapot, beállítottság kérdése,ki -mit dolgoz fel könnyebben. Nekem sokat segítene, ha láthatnám, hallhatnám, mi történik, és nem lennék olyan ájult állapotban, mint az altatásos műtétnél voltam. 21hkm
2013. júl. 10. 08:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Spinális érzéstelenítéssel volt császárom, semmi gond nem volt. Mondjuk nem kérdezték meg melyiket szeretném.

Korábban volt egy rövid altatásos kis műtétem. Csak pár perces bódítás volt, de kegyetlenül szenvedtem utána egy napig.

2013. júl. 10. 08:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Én az érzéstelenítést választottam. Szerettem volna ébren lenni, tudni, hogy mi történik, és nem bántam meg. Persze féltem az érzéstelenítő beadásától, de mindig mondták, hogyan üljek közben, ha jött egy fájás, türelmesen vártak, majd folytatták. Egy kedves aneszteziológus doktornő volt mellettem, a műtét alatt végig simogatta a homlokom, és beszélt hozzám. Egyszer meg is puszilta az arcomat. Nagyon kellemes emlék.:)
2013. júl. 10. 08:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Engem altattak is már és spinálisom is volt. Nekem az altatás nem jelentett gondot, nem voltam rosszul utána, semmi baj nem volt. Viszont én is a sp-t választanám, mert akkor láthatod mi történik. Nem fogsz érezni semmit! A beadása kicsit kellemetlen, de abszolút nem fáj. Inkább olyan mint egy lökés vagy egy tompa nyomás.
2013. júl. 10. 08:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem szimpibb, hogy ébren vagy. Tudatodnál és jelen vagy, mikor megszületik a gyermeked. De persze ez a te döntésed. Oda is viszik megpuszilni.
2013. júl. 10. 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha valamilyen oknál fogva császárom lesz, akkor altatást kérek. Egyrészt EÜ-s vagyok, rengeteg műtétet láttam már, és nem akarok a tudatomnál lenni, amikor felvágnak... Másrészt a gerincem több helyen beteg (genetikailag kisebb a csigolyák közti rés, sérv, csigolyatörés etc), pont azon a részen, ahova az érzéstelenítőt szúrják. A kistestvéremnek volt lumbalpunctio-ja, aki hasonló gerinccel rendelkezik (szintén kicsi a rés), 16* szúrták meg, mire sikerült, leszakították a dúrazsákját, és majdnem lebénult. Mivel eközben végig fogtam a kezét, olyan szintű félelmem van a "hátba szúrástól", hogy előbb ájulnék ki amiatt, minthogy lefogva beadják :D Szóval én az altatás mellett vagyok (volt már többször is, nem viselt meg), de megértem, ha más szeretne ébren lenni közben.
2013. júl. 10. 09:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Érzéstelenitést,hisz láthatod egyből a babát.

Nem mellesleg nem jó altatásból felébredni.

(altatásnál nem feltétlen dugnak le csövet a torkodon,szóval ez ne befolyásoljon)

2013. júl. 10. 10:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Két császárom volt érzéstelenítéssel, és nekem egyértelmű, hogy ha lenne harmadik (nem lesz sajnos), azt is így szeretném. Én pl. pont az altatástól parázok, jövő kedden lesz egy altatásban végzett epekő műtétem, olyan jó lenne, ha lehetne azt is spinális érzéstelenítéssel!
2013. júl. 10. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Engem altattak, tubusom is volt mint később megtudtam, csak akkor aludtam mikor be és kivették. Semmi gondom nem volt az ébredéssel. Kicsit kómás voltam és ennyi:)
2013. júl. 10. 11:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császárom volt, többször próbáltak érzésteleníteni, de végül altattak. Ami jó benne:

Gyors - csak rám tették a maszkot és róló le

Sima ébredés - semmi fejfájás, lábbénultság (a megőrzőben mellettem ezen sírt egy màsik kismama, hogy nem érzi a lábait). Én másnap

vígan sétálgattam, sőt, kipihenten :)

Ami rossz:

Lemaradtam a babám születéséről, csak másnap láthattam :(

Szóval az altatás nem ördögtől való, talán még kényelmesebb is, de tényleg jó lett volna "ott lenni" a babám születésénél.

2013. júl. 10. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!