Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti mennyit híztatok...

Kismamák, ti mennyit híztatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Én még nagyon az elején vagyok (6 hét) éppen ezért nem is értem miért híztam már 3 kilót.

se kívános nem vagyok, többet sem eszem mint eddig.

reggelire müzli vagy tojás, ebéd csirke, rizs, saláta vagy épp párolt zöldségek és sok gyümölcs.

nem értem az egészet..

lehet hogy valamelyik vitamin okozza?

Elevit, magne b6 extra, c vitamin, folsav, e vitamin, es egy b vitamin komplex amiben többfajta b vitamin van, főleg b1 és b2, az orvosom azt mondta csökkenti a vetélés esélyét.

szerintetek mi lehet a baj?

Nem azzal van bajom hogy hìzni fogok a terhesség alatt, tudom hogy plusz kilókkal jár, de már most az elején?

Többen írták hogy az elevit hìzlal, és miután áttértek gravidára vagy femibionra megoldódott.

szerintetek??

2013. júl. 8. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én kb. 20 kilót híztam, 45 kg-ról indultam. A kilókat csak onnan tudtam, amikor a védőnő megmért, egyébként nem foglalkoztam vele.

Nem szedtem egyik magzatvédő vitamint sem, ugyan elkezdtem a Gravidát (nagyon erőltette a doki), de olyan székrekedést csinált, hogy kivágtam a kukába, és közöltem a dokival, hogy felejtősek ezek a sz@rok nálam. Felírt vényköteles "magzatvédőt", ami nem 10 ezrekbe került, csak pár száz forintba, és nem okozott semmi ilyen mellékzöngét (gyógyszermaffia).

Van, aki előbb kezd el felszedni, van, akinek már az elején duzzad a melle, stb. Mindenki más és más. Nem biztos, hogy "felelőst" kell keresned, de az is lehet, hogy fog jelentkezni hasonlóan járó kismama...

2013. júl. 8. 08:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Még csak a 20. héten tartok, de eddig +2 kiló szedtem fel (mondjuk én eleve kövéren kezdtem). Gravidát szedek, és ugyan arra tényleg figyelni kell, hogy ne éhgyomorra vedd be, viszont én mellékhatását nem éreztem. A Magne B6-ban lévő B6 vitamin okozhat jó étvágyat, én ezért is szedtem B6 nélküli magnézium készítményt.
2013. júl. 8. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Elevitet szedek, terhesség előtt 4 hónappal kezdtem. 21. hétben vagyok 1kg-t híztam. A vitaminok nem hízlalnak, max. az étvágyad nő tőlük. Nem tudom,mi lehet a súlygyarapodásod oka, de nem a vitaminkészítményekben keresném, inkább a hormonpanelen vagy az életmódban.
2013. júl. 8. 08:48
 4/11 Julie S ***** válasza:

Nekem most 27 hetesen 8 kilóval mutat többet a mérleg, 66 kg vagyok jelenleg. (173cm, 58 kg voltam "induláskor")

A 6. héttől kb a 14.-ig elég sokat hánytam, akkor még fogytam is 2 kilót, de aztán visszaállt a rend. Egyébként sok vitamint szedek (többet, mint ami ezekben a terhesvitaminokban van), előtte is szedtem csak néhánnyal kevesebbet és kisebb mennyiségben. A súlyom eddig mindig úgy változott, hogy egyszer csak megszaladt, aztán hosszabb ideig szinte semmi észrevehető változás nem történt benne. És klasszikus értelemben véve nem is "hízok", mert zsír nem igazán rakódik rám. Meg is szoktak szólni érte mások... kivéve a dokit, meg a védőnőt. :)

2013. júl. 8. 08:56
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Én 72 kilóról indultam. 94 lettem szüléskor. Én nyáron rengeteg dinnyét ettem, attól vizesedtem, meg híztam is. De azt kívántam, nem tudtam lemondani róla.

A tested ilyenkor egyébként több vért képez, meg magzatvíz, méhlepény...már ilyenkor ezek is nyomnak egy kis súlyt. Ha a régi nadrágjaid feljönnek a combodon, és a ruháid sem feszülnek karban, akkor nincs annyira nagy gond. Ne a kilókat számold, hanem ezeket nézd.

Nekem új ruhatárat kellett cserélnem.

Szülés után visszafogytam 10 kilót, de még most sem tudom a régi cuccaimat hordani. De nem érdekel, mert tt vane z a csöppség, és a férjemmel, így hárman egy boldog család vagyunk!!!És nekem ez a fontos, nem a kilók!

2013. júl. 8. 09:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem rengeteg vitamint szedsz, ez mind tényleg kell? Egyébként ilyenkor inkább víztárolás van, de lehet, hogy még hetekig nem leszel több. Az elején én is több lettem kb 2 kilóval rögtön és most a 14. héten még mindig csak az van rajtam, csak a pocim nő egy kicsit, mert a bugyik, nacik szorosak.
2013. júl. 8. 09:26
 7/11 anonim ***** válasza:

A vitamintól nem lehet hízni. A B6 vitamin étvágyjavító, ezt szokták adni hányós-hasmenéses betegség esetén a babáknak is.

Miért kell az Elevit mellé még ennyi vitamint szedned? Majdnem a dupláját viszed be, mint ami szükséges lenne...

A müzli pont nem a diétás étrend része, nézd meg, mennyi szénhidrát van benne, meg fogsz lepődni. A gyümölcsök, bármilyen egészségesek is, azok is tele vannak szénhidráttal.

A hízás oka lehet akár a megduzzadt mellek, enyhe vizesedés, székrekedés, puffadás.

Én Elevitet szedek, ma mértem magam, -3 kg-nál tartok, úgyhogy ez a vitamintól hízol hülyeség. Az étrendeddel van a baj, nem a vitaminnal.

A fiamnál szintén Elevitet szedtem, 6 kg-ot szedtem fel, terhességi diabétesz miatt diétáztam, -17 kg-mal voltam kevesebb, mint amennyivel szülni mentem és végig kellett szednem.

2013. júl. 8. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
nem szabad összehasonlítani mással. nekem pl az első trimeszterben k 6 kg ment fel, a másodikban újabb 5-6, mindenki mondta, h a harmadikban lódul meg igazán a mérleg. gondoltam, mi lesz itt, kis bálna leszek a végére, de nem. a harmadikban gyakorlatilag már csak annyit "nőttem", amennyit a baba. még 3 hetem van, de nem hiszem, h ez már nagyon változna. a saját ritmusodban kell végigcsinálnod a terhességet, ne törődj azzal, h mással hogyan volt. könnyen lehet, h egy ponton nálad is megáll a gyarapodás. ha nem, akkor oda lehet figyelni (de ne másra, hanem magadra :-)), de ezen még kár agyalni.
2013. júl. 8. 09:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Elsőnél 15kilót,de a végén egy hét alatt feljött 5 kiló ami víz volt!

Másodiknál 9 kilót!

2013. júl. 8. 10:20
 10/11 anonim ***** válasza:
12 kg-t!
2013. júl. 8. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!