Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetek sav ellen?

Mit tehetek sav ellen?

Figyelt kérdés
A keksz nem mindig jön be nálam.
2007. szept. 24. 06:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Igyal tejet.Este lefekves elott is jot tesz 1 poharral.

nekem bejon es mar tobb kismamatol hallottam.

2007. szept. 24. 10:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Rennie tabletta nagyon jó és terhesség alatt is lehet szedni.
2007. szept. 25. 17:18
 3/7 anonim válasza:
100%

Megpróbálok segíteni Nektek saját tapasztal alapján. Nekem eleve refluxom van, tehát lassan 10 éve küzdök a sok sav okozta szörnyűségektől. Most 24 hetes terhes vagyok és ez a gyomor probléma csak fokozódott.

Tanácsom: 1. este ne igyál tejet vagy max pár kortyot, mert savat okoz!!!!! 2. A keksz átmenetileg jó. Ha eszel pár falatot, bármit, az megindítja az emésztést igy ürül a gyomorból a sav és az epe. 3. Nagyon jó az új Rennie!!! A deflatine. 4. Ani a legszuperabb az a SALVUS víz. Ez gyógyvíz, terhesség alatt 3x 0,5 dl kell inni, lehetőleg étkezés előtt.!!!!!!! Ezt iszom és végre kell ülnöm egész éjjel és nem hányok éjszaka.

Próbáljátok csak ki!! Sok sikert!

2007. okt. 9. 13:36
 4/7 anonim válasza:
100%
En kiprobaltan tudom, hogy a szodabikarbonat amit sutemenyekbe is szoktak tenni vizzel es par csepp citromlevel vagy annelkul is megszunteti a gyomorsavat(sosav), barmilyen eros, de van egy olyan modja is habar az nem mindig olyan jo hatasos, hogy mentatea cukrozottan es tejjel (1/4 resze, kisebb resze tej) is eleg jo savellenes szer, ilyen angol tea. Allitolag meg jo ha valaki erosen mentolos cukorkat szopogat is, habar a cukor ha jol tudom savkepzo mint, de a mentol az altalaban nem az. Akinek refluxa van alitolag egy kiskanal komenymag 2 percig forrovizben valo tartasaval is elveszi a savat, de irto fontos az ido betartas, mert ha tobbet all, akkor savkepzo is lehet. Gyogyszerben van a Dicarbocalm, ami meg garantaltan jo szopogatotabletta, csak lehet tobbet is be kell venni ha valakinek eros savja van. Amugy van olyan allitas is, hogy mikor nagy savja van valakinek hirtelen rovid ideig egy nagy pohar viz megivasaval is segithet magan mert az feloldja a tomenyseget, amig az ember megkeresi a tablettat. Meg van egy nem tudom menyire hiteles de allitolag jo modszer aki szeret nyers hust fogyasztani, hogy azt egyen egy darabot pacolva, fuszerezve mikor savja van mert az eleg nehez falat a savnak, es sok idaig elvan vele, egyszer probaltam es valoban jo ideig nem volt savam. A tul sok vizivasos ajanlat amugy nem igazan jott be nekem, mert utanna megtobb savam lett, megnagyobb adag.Remelem segit amit irtam.
2011. ápr. 11. 12:04
 5/7 anonim válasza:
A bikarbonas ajanlat adagja 1 fel csipor meleg vizbe keverjunk 1 fel kiskanal szodabikarbonatot es par csepp citrom levet, a citrom lenyegeben csak arra van, hogy mikor a bazikus oldat keveredik a savval akkor gaz kepzodik, mint mikor sutesnel a szodabikarbonatra ecetet toltenek es foni kezd, es a par csepp citromle semlegesiti, megakadalyozza valamenyire a gazkepzodest, es igy nem kell annyira bofognie aki hasznalja utanna sokat, de akit ez nem zavar az ihatja annelkul is. A bikarbonat tuladagolasat nem ajanljak, mert vastagbel kivekonyodasat is okozhatja allitolag. Nemreg halottam azt is, hogy cukormentes ragogumi ragasaval is tehetunk a sav ellen, mert az igy keletkezo nyal megintcsak savellenes mert bazikus lenyelve nagyobb menyisegben. Akinek eg a torka annak ajanlott a 2 perces komenytea 250ml vizben egy csapott kiskanal komeny,2 percig, abszalut vilagos szinu kell legyen. Allitolag a Malyva gyoker, szilfa tea 1 kikanal, 1 csipor vizhez 3-4 csiporral naponta vedoreteget kepez a gyomor falara, es a nyelocsore es sav ellen ved. Murokle, Uborkale, cekla leve, is frissen sajtolva nagyon jo savellenes szer akinek nem jo a tabletta . Es meg egy jo tipp, hogy ne egyunk sokat nagy menyiseget egyszerre, hanem kevesebbet, es tobbszor inkabb hogy ne termelodjon sok /tul eros sav egyszerre, ne hajladozzunk eves utan,vagy ne fekudjunk le agyba eves utan, meg a fustos helyeket keruljuk. A szensavas italokat ne igyanak azok akiknek refluxuk van mert az olyan hatast kelt mintha tele lenne a gyomor,- igy sokat egyenek egyszerre se jo,- es a gyomorszajat kitagitja igy a sav feljut a nyelocsobe konyen, ugyanez a helyzet a Kolaval, kaveval, alkohol(sor, bor, alkoholos italok)neha menta is. Csokolade nagyon jo savtermelo, mert van benne kofein es zsir ami a savtermeles legfontosabb oszetevoje, ezert nem jo savasoknak; sultek, zsiros etelek, mivel tul sokaig vannak a gyomorban es ingerlik a savtermelest.Tej sem mindig jo met megnyugtato az elejen de a benne levo zsir, kalcium, feherje savtermeleshez vezet idovel. Citrusfelek is savak ha a gyomorsav erosebb is naluk. Meg ne egyunk mindig tul sok tomeny etelt mint kemenysajt,vagy husok megallas nelkul, cukrok, konzervetelek amik nehezen emeszthetok es zsirosak, mert az a savtermeles erosodeset segiti elo, mivel a gyomor meg akarja emeszteni minel nehezebben emesztheto etelt ettunk annal erosebb savat termel es igy nagyon erosre edzi a savunkat. Probaljunk bojtolni, mert akkor ha idovel is de a gyomrunk hozzaszokik a kevesebb savtermeleshez es akkor idovel kialakul, hogy kevesebb savat termel, de persze ez nem tortenik azonnal, meg a ha a test hozza van szoktatva a tul nehezen emesztheto etelekhez. Sokszor a savellenes szerek sem segitnek emiatt az erosre edzett sav miatt, etkezesi szokasok miatt. Bazisporok sem segitenek sokszor ha tul edzett savunk van. tehat meg kell probalni, konyebb eteleket enni fokozatosan, zoldsegeket, rostos eteleket, aki birja, es nyers zoldsegleveket, mivel a legveszelyesebb savkepzo a hus, azt kerulni kell inkabb halhus a legjobb, De ha valaki elhatarozza hogy megfekezi a savjat, akkor inkabb ehezzen es bojtos eteleket egyen es ne terjen vissza regi szokasaihoz mert akkor nem ujrakezdodik, ugy egyen hogy 80% nemsavtermelo eteleket es csak 20% savast, mivel savra is szukseg van a jo emeszteshez, ezt napi atlagban.
2011. ápr. 11. 12:43
 6/7 anonim válasza:
Masik fontos dolog amit meg kihagytam eveletlenul, hogy mikor eszunk ne nyeljuk le az etelunket keresztbe , nagy falatokba, ragas nelkul, sietve, hanem izlelgessuk csak meg es jol ragjuk meg mert a savkepzodes egyik sarkalatos pontja ez is, hogy igy a gyomor van reakenyzeritve, hogy a ragatlan , apritatlan, emesztoenzimekkel nem osszekevert etelt szetmarja es "megragja" ugymond helyettunk es abban aztan nem lesz koszonet ha fekelyunk lesz emiatt, es igy nyal se kerul a gyomorba mert meg ideje sincs termelodni nyalnak olyan hamar eszunk es igy 1 bazikus savsemlegesito anyaggal tobb lenne a gyomorban. A nagy megragatlan falatokhoz meg eros sav kell, megint megha zoldseget eszunk is.
2011. ápr. 11. 12:56
 7/7 anonim válasza:

Salvus víz-gyógyszertár.

Legjobb!!!

2011. máj. 13. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!