Én egy 18 éves kismama vagyok. Mit tegyek?
NAGYON figyelj arra, hogy ne egyél többet, mint eddig. Bár még nagyon fiatal vagy, de mostantól nem csak magadért vagy felelős, hanem a gyermekedért is, akinek nem tesz jót sem a túlsúlyod, sem az összevissza evés, főleg cukros dolgok evése.
Ha egyedül nem megy, kérj étrendet egy dietetikustól, és ne tarts otthon már kaját, csak annyit, amennyit enged.
Koplalni nem szabad, de egy terhes nőnek csak 140 kalóriáva kell több, mint amíg nem volt terhes. Ez kb. 2 dl tej. Ha 90 kg vagy, te eddig jóval többet ehettél, mint szükséges lett volna, tehát NEM kell és nem szabad növelned még 140 kalóriával. A kívánósságon pedig uralkodnod kell.
Amúgy gratulálok!
Én is a dietetikust akartam tanácsolni, mindenképp keress fel egyet.
Addig pedig csináld azt, hogy legalább ne egyél, hanem igyál, ha arról van szó. Vegyél finom bio zöldség- vagy gyümölcsleveket, vagy otthon is készíthetsz. Az ízek kielégítik a kívánósságot, és ezekben legalább természetes cukrok vannak.
Igazad van. Egyébként ha férjnél vagy, senkinek nem lehet egy rossz szava sem.
1.
Kedves kérdező ! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek a babához,és a párkapcsolatotokhoz egyaránt. Boldog és probléma mentes babavárást kívánok! (Elnézésedet kérem, hogy a kiírt kérdéseden kívül másnak is válaszoltam más témával kapcsolatban)
Kedves 5.! "Nem tudom felfogni" hogy lehet ennyire előítéletesen,rosszindulatúan gondolkozni a fiatal anyasággal kapcsolatban... Nálunk kifejezetten tervezett baba volt, a férjemet 7 éve ismerem,és nekem 10 éves tapasztalatom/gyakorlatom van már a gyereknevelés/ápolásban, már 9 évesen eldöntöttem hogy a gyerekek között fogok dolgozni is, és fiatal anya leszek akárki akármit mond. Úgyhogy senkinek semmi beleszólása abba hogy ki és mikor vállal gyereket, (ugyanis nincs időhöz,korhoz kötve) főleg hogy egyik sem ismeri a másikat. Csak ez egy alap "általánosság" és rohadt jó beszédtéma amin csámcsognak az értetlen emberek, hogy ezek a fiatalok akiknek semmijük sincs, azok vállalnak ekkora felelősséget, és ezzel előszeretettel sértenek vérig másokat. Tudod vannak olyan fiatal felnőttek is (ezek szerint te nem voltál/vagy az) akik igenis tökéletesen helyt tudnak állni ebben a szerepben is.
De most mit bizonygassunk ilyen embereknek...
Kedves 9.! Jó nagy baba, gratulálok, jó egészséget !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!