Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fraxiparine-t szúró kismamák!...

Fraxiparine-t szúró kismamák! Allergiás lettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 hetes vagyok, 1-2 hete figyeltem meg, hogya a szúrás környékén piros folt lesz, elég nagy... megmutattam az orvosaimnak, azt mondták, figyeljem, ha durvább lesz, csere clexanra. Viszont annak az ára horribilis, garancia pedig nincs, hogy arra nem leszek allergiás... Van így közületek valaiki? Mi van, ha szúrom tovább a Fraxit és folyton bepirosodik? Árt a babának?
2013. jún. 30. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

én clexane-t kapok. egy hónapra 10800 Ft (ez a 06, ml-s). A 0,4 ml-s kb 8000 Ft.

A babának szerintem abban árt, hogy nem valószínű, hogy rendesen fel is szívódik! Nekem ez már okozott vetélést az első terhességemnél, amikor még nem kaptam, vérrögöm lett, elvetéltem. Neked pedig egyre rosszabb lesz, mivel jobban nől a pocak,jobban fog fájni a helye. (legalábbis én hasfalba szúrom). Próbáltad más helyre szúrni? comb, felkar, stb?

garancia nincs rá, hogy a clexcan-ra nem leszel allergiás, de egy próbát megérne szerintem.

2013. jún. 30. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is clexant kapok, de az elején nekem is piros volt a helye. Megmutattam, és azt mondták, h van ilyen, mármint h bepirosodik a helye, de a másik verzió, h nem jól szúrom! És tényleg nem jól szúrtam...kicsit jobban össze kell csípni és mélyebbre a zsírrétegbe nyomni, ha a bőr alá adtam véknyan, akkor nagyon piros lett...!Próbáld meg!

2013. jún. 30. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is clexant szúrok, de nem pirosodik. Viszont a barátnőmnek is elkezdett a terhesség alatt egyszer csak pirosodni. Neki azt mondta a doki, hogy ne mindig ugyanoda, és cserélje le a fertőtlenítő sprayt, mert hátha az irritálja a bőrét. Neki elmúlt a pirosság.

Én viszont már attól rettegek, hogy mi lesz akkor, ha nem tudom majd a hasamba adni. Sokat filózok rajta, és komolyan félek is, mert legalább 3 hónapom lesz úgy.

Ti hogy csináltátok a végén, ha van a válaszadók között, aki már végigcsinált egy terhességet vérhígítóval.?

NE HARAGUDJ, HOGY A KÉRDÉSEDBE BELEKÉRDEZTEM!

Boldog babavárást!

2013. jún. 30. 21:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

2-es vagyok, és ne izgulj!Bár még nem csináltam végig,de a 34. hétben járok! Simán lehet még szúrni, bár érzem h a bőr feszesebb! Van aki oldalra szúrja a derekánál lévő bőrbe, én azt nem teszem, egyelőre így is megy, talán jobban csíp!Én sem akarok beleszólni a kérdésbe, de nektek pld. mit mondott a dokitok? Meddig kell szúrni Nekem végig a terhesség alatt és szülés után 6 hétig...Nekem csak a szülésnél van tőle félelmem...erről tudtok valamit? Császár előtt 12 órával már nem lehet beadni úgy tudom, és sima szülésnél is azt mondta a dokim, h érdemes előtte abbahagyni 1 nappal...ha látható- érezhető h szülés jön!Ti tudtok erről valamit? Volt már ismerősötök aki így szült? Köszi

2013. júl. 1. 07:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanazt mondta nekem is, bár a szülés előtti dolgokról nem beszéltünk még. Az tuti, hogy utána is 6 hét még. Először azt mondta, hogy végig, amíg szoptatok, de most ezt a 6 hetet.

A pocak szúrás meg... Nos... Még csak 15+4 hkm vagyok, de elég nagy a pocakom (előző ikerterhesség miatt) és félek, ha feszes lesz már, hogy adom be. DE nem akarok előre ezen parázni. :)

Boldog babavárást mindenkinek!

2013. júl. 1. 08:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Én már egyszer végigcsináltam :)

Féltem, hogy nagy pocak, feszes bőr... De nem volt olyan vészes, mindig egyre hátrébb adtam, amennyire bírtam összecsíptem a bőröm, bár mondta a dokim, hogy adhatom nyugodtan köldök köré is, mert nem olyan mélyen megy a tű, de én nem mertem, inkább oldalra adtam.

Természetes szülésnek indult, de császár lett. Talán 12 órának kell eltelnie, tehát, ha este beadod az utolsót, reggel már császározhatnak. Én szegeden szültem, reggel kezdtem vajúdni, mikor már elég nagy esélyem volt a császárra, vért vettek és nézték az alvadást, műthetnek-e és mikor. Végül este 6kor császár lett (mert nem tágultam tovább), nem okozott problémát a clexane.

Eleinte azt mondta a doki, szülés után 6 hétig kell, de ha jól emlékszek 'csak' 3 hétig elég volt utána.

2013. júl. 1. 09:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Köszi!

Ez biztató, h valaki már túl van rajta, és nem okozott gondot neki! Nem is véreztél jobban? A másik félelmem az, amit még senkitől nem mert megkérdezni, hogy szoptathatok mellette? Azt senki nem mondta, h nem, de vannak félelmeim.....:(

2013. júl. 1. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:

6os vagyok újra!

Igen. lehet szoptatni nyugodtan, az anyatejbe nem jut át a hatóanyaga, legalábbis nekem ezt mondták a dokik.

Én nem véreztem tőle jobban. Mindenki azt mondta, hogy vigyek be nagy betét (tenát) meg ilyenek, de nekem elég volt a normális betét(ha jól emlékszel always ultrát vettem), és 3 hétig véreztem utána, de az utolsó 1 hétben már csak tisztasági betét kellett. Szerintem ez egyén függő.

2013. júl. 1. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os!

Ez biztató, köszönöm! Igaz, már vettem vagy 2 csomag tenát...:)!De ha nem kell, annak örülni fogok!:)

2013. júl. 3. 07:17
 10/10 anonim válasza:

Kedves régi kismamák, anyukák! nem tudom h. bárki olvassa e még ezt a fórumot és fog e válaszolni, de kicsit gondban vagyok. Több éve baba projectben vagyunk, és sajnos nekem ha hormon stimuláció történik mindig szükséges mellé véralvadásgátlót adni, mert egyszer régen már volt trombózisom. Ez eddig úgy nézett ki általában, hogy 1-2 hónapnál hosszabb ideig sose kellett véralvadásgátlót szúrni, mert sajnos vmi miatt mindig stoppolva lett a kezelés. Először Clexant kaptam, de attól nagyon viszketett a hasam, így az orvosom Fraxiparinere cserélte. Fraxiparinet már lassan másfél éve használom rövidebb hosszabb megszakításokkal, volt h. ez is kicsit viszketett, de annyira nem volt vészes, néha csomók alakultak ki a hasamban a szúrás helyén, vagy volt egy két szúrás ami véraláfutásos lett, de ezekre azt mondta az orvosom h. sajnos előfordul az ilyesmi. Most kb három hete megint szúrni kell magam. Azonban azt figyeltem meg h. szinte minden szúrás becsomósodik, és a mai nagyon fáj is. A hasam folyamatosan viszket a csomók körül,de közben két napja

a viszketés kiterjedt lassan az egész testemre. A nyakammal kezdődött, átment a mellkasomra, a hátamra az oldalamra, és a karomra. Csalánkiütés szerű foltok, hólyagok vándorolnak rajtam. Egy ideig itt, egy ideig ott viszket. Húsvét lévén a dokimmal nem tudok keddig beszélni. Kérdésem az h. szerintetek ez lehet a véralvadásgátlótól? Ma reggelre elmúlt, de délelőtt beadtam az injekciót és pár órával később újra kezdődött, így este a legrosszabb.. Azt sem értem h. mostanában miért csomósodik a szúrás helyén?! Decemberben alkalmaztam utoljára az injekciót akkor szinte nem is látszott és nem okozott problémát... Volt már bárkinek hasonló allergiás reakciója? Mi lehet ez? Ha bárki tud vmi megnyugtatót írni azt megköszönném. Úgy gondolom holnap nem adom be az injekciót, és kedd reggel telefonálok az orvosomnak. Ti is várnátok keddig, vagy elmennétek ügyeletre? Előre is köszönöm ha vki válaszol!

2017. ápr. 16. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!