Lehet buta kérdés de a fehérje szabad szemmel is látható a vizeletben?
Azt nézd eddig körülbelül mennyit ittál (levessel együtt), annak a felét próbáld csak bevinni. Azért ne sanyargasd a szervezeted, ha szomjas vagy igyál.
Én pl "sajnos" nagyon kevés folyadékot iszok/fogyasztok, így lehet emiatt nem volt vizesedésem, de ezt így utólag, csak feltételezni tudom.
Hmmm, hát igen, ezért mondják a várandósságra, hogy más állapot.
Ha ismét jön a nagy hőség, próbálj salátákat enni, az is nagyon jó a melegben, és akkor talán a levest addig mellőzd, de a folyadékbevitel azért valóban fontos.
A magzatvíz is folyamatosan cserélődik, így ahhoz is kell a folyadékpótlás. Vigyázz magadra, és drukkolok, hogy minden rendben alakuljon :)
kisebb normál nagyobb
Címoldal / Diéta és fitnesz /
7 extra hatékony vízhajtó tipp
7 extra hatékony vízhajtó tipp
Így fogyj diéta nélkül!
A vizesedés és a méreganyagok felszaporodása is felelőssé tehető a plusz kilók kialakulásáért, így elsőként ezek ellen érdemes tenned.
Szerző: Kozma Barbara
Forrás: Femina.hu
2009.06.24.
hirdetés
Ha nem rendelkezel drasztikus túlsúllyal, viszont úgy érzed, az utóbbi időben kigömbölyödtél itt-ott - például közelebbi viszonyba kerültél az úszógumival, popsidra és combodra pedig észrevétlenül kúszott fel a narancsbőr -, könnyen lehet, hogy csupán a felesleges folyadék és a felszaporodott méreganyagok okozzák a problémát.
Az apró, mégis rendkívül zavaró felesleg legvalószínűbb oka tested vízvisszatartása, amit azonban néhány egyszerűbb praktikával is megszüntethetsz. A következőknél jobbat aligha találhatsz.
Akciós utazások (x)
Foglalj szállást online, kedvezményesen! »
Top utazási ajánlatok egy helyen »
Válassz úti célt és csapj le az akciókra! »
Nyerd vissza utazásod árát! »
Kedvezményes belföldi nyaralások »
Válaszd az ásványvizet!
Sokan a vízfogyasztás csökkentésében látják a probléma megoldását, ami azonban még súlyosabbá teszi a helyzetet, hiszen a szervezet épp azért tartja vissza a vizet, mert nem kap megfelelő utánpótlást. Így a napi 2-2,5 liter folyadék elfogyasztása az első és legfontosabb lépés. Nem mindegy azonban, mit iszol, a különféle ízletes, de rendkívül sok cukrot tartalmazó gyümölcslevekben és üdítőkben található adalékanyagok például még jobban megnehezítik veséid működését, a bennük lévő méreganyagok pedig akadálytalanul felszívódnak szervezetedben.
Sokkal könnyebb megelőzni a méreganyagok lerakódását, mint eltávolítani őket, ezért is ajánlott a szénsavmentes ásványvíz fogyasztása. Az ásványvizek vásárlásakor azonban mindig figyelj a víz oldott ásványianyag-tartalmára: a magas ásványianyag-tartalmúakat inkább csak kúraszerűen fogyaszd.
Kávé helyett tea
Ha szeretnél megszabadulni a vizesedésedtől, búcsúzz el a reggeli kávé illatától, hiszen a sokak kedvencének számító feketében található koffein az egyik legfőbb bűnös e téren. Bár a koffein vízhajtó hatású szerként él a köztudatban, túl erős, az ezáltal kialakult vízhiány miatt pedig tested visszatartja a folyadékot.
A rendszeres kávéfogyasztás mindemellett a narancsbőr kialakulásában is kiemelkedő szerepet játszik. Ha nem tudsz szabadulni napi koffeinszükségletedtől, helyettesítsd kávédat zöld teával.
Szavazz!
Mivel kezded az új évet?
VillámdiétaEdzeni kezdek90 napos diétaMéregtelenítésMinden a régi marad
A zöld tea is élénkítő hatású: jóval kisebb mennyiségben tartalmaz koffeint, ugyanakkor hatása tovább tart, sőt, a benne található tein tovább frissíti testedet.
Iktass be napi fél óra mozgást!
A testmozgás elengedhetetlen szervezeted vízháztartásának normalizálásához. Ints tehát búcsút a mozgásszegény életmódnak, és járulj hozzá napi 30 perc edzéssel egészséged megőrzéséhez. A mozgás nemcsak anyagcserédet pörgeti fel, de hatására izzadni kezdesz, minek köszönhetően megszabadulsz a felesleges víztől.
Fontos azonban, hogy mozgás közben mindig igyál, ezzel ugyanis már torna közben felgyorsíthatod anyagcserédet, nem beszélve arról, hogy a folyadékot is pótolni kell. A vizesedés elkerülése érdekében szintén fontos, hogy, ha hosszan ülőmunkát végzel, néhány óránként nyújtózkodj, és mozgasd meg végtagjaidat.
Fogyassz fehérjedús ételeket!
A fehérjében szegény táplálkozás is okozhat vizesedést, ezért állítsd úgy össze étrendedet, hogy mindennap egyél sovány húsokat vagy halféléket. A fehérje felpörgeti anyagcserédet, így fogyókúrád is sikeresebb lehet.
A húsok elkészítése során kerüld a fűszersók és ételízesítők használatát, ugyanis ezek is vizesedést eredményezhetnek.
Csökkentsd a cukorfogyasztást!
Bár a cukros ételeknek köszönhetően rövid ideig csodásan érzed magad, utóhatásuk annál kényelmetlenebb. A cukor molekulái saját súlyuk többszörösének megfelelő vízmennyiséget kötnek meg, ami testsúlynövekedéshez vezet. A szénhidrátban túlságosan is gazdag ételek és italok csupán terhet jelentenek testednek, ezért a finomított lisztes pékárukat, tésztákat és süteményeket, valamint a csokoládét, a kólát és az üdítőitalokat tedd tiltólistára.
Kevesebb sót!
A só nátriumtartalma lelassítja veséid működését, ezáltal vizesedés léphet fel. Ezért igyekezz minél kevesebb sót fogyasztani, illetve próbáld megkedvelni az ételek természetes ízét. Az ajánlott napi nátriummennyiség 1000-2000 mg, amit már akár egy kávéskanálnyi sóval is túlléphetsz. A mirelit, illetve instant termékek is rengeteg sót tartalmaznak, ezért lehetőleg válaszd a frissen elkészíthető ételeket.
Ötletes apróságok
A legjobb ajándékok a násznépnek
Képekkel!
Menyasszonyi cipők
Különleges lábbelik, ha nem egyszerű fehéret akarsz
Képekkel!
Esküvői táska
A praktikus és gyönyörű menyasszonyi kiegészítő
Képekkel!
7/8
Egyél minél több vízhajtó zöldséget és gyümölcsöt!
A lédús zöldségek és gyümölcsök kitisztítják vesédet, és felgyorsítják működését, a bennük található víz emellett átmossa sejtjeidet, és eltávolítja testedből a káros salakanyagokat.
Cikk: "A napi ötszöri étkezés mindegyikéhez fogyassz zöldséget vagy gyümölcsöt - kiváló vízhajtó hatással rendelkezik például a görögdinnye és a sárgadinnye. A természetes vízhajtóként funkcionáló zöldségek közül pedig kiemelendő a spárga, az articsóka, a vízi torma, a cékla, a sárgarépa, a retek, a paradicsom, az uborka, a salátalevél és a petrezselyem."
Azért a görögdinnyével csak óvatosan, mert bár vízhajtó, emellett rengeteg vizet is tartalmaz! :)
Hát őőőő, ezt nem egészen úgy másolta be, ahogy kijelöltem...bocsánat!
Azért remélem megtalálod a neked szánt részt benne.
Megtaláltam és nagyon köszönöm!:-)A vízfogyasztással kapcsolatban én is mindig ezt olvasom,h kell az a napi 2liter víz..dehát megpróbálom ahogy a dokim javasolta,aztán meglátjuk,előfordult már h felúl kellett bírálnom a javaslatait :-).Kávét,kólát,cukros lötyiket szerencsére nem iszom,volt egy időszak amikor reggelente teáztam,de már az sincs.Egyébként ha a dokira hallgatok a folyadékbevitellel kapcsokatban akkor a gyümölcsökkel és néhány zöldséggel is vigyáznom kellene a víztartalmuk miatt,legalábbis nem azzal kellene jól laknom,pedig most a natúr kicsit átsütött cukkinikarikákat kezdtem el enni köretként,nem tudom mennyire jó,de tegnap csirkemell mellé ettem.A fehérjebevitelt viszont mondta a doki,ahogy a cikk is írja.:-)Jajj és de vágynék már egy kis dinnyére,mert idén még nem is ettem,de arról meg a védőnő beszélt le a sok cukortartalma miatt,pedig édesszájú vagyok basszus.:-)Vajon reggelente 2 korpás kifli v valamilyen rozskenyér csirkemellsonkával v baromfipárizsivel,v virslivel és egy kis paradicsommal mehet?Mondjuk a felvágottak is tartalmaznak sót,de talán ez még belefér?Vagy mit ehetnék?Némi szénhidrátra szerintem a babának is szüksége van,a főtt ételeket pedig teljesen sótlanul eszem majd,bár a csirkemellen és a halon kivül nem sok variációt tudok ott sem.Máj szerinted mehet?
Jó hosszúra sikerült,bocsi.:-)
Sovány húsok mehetnek nyugodtan...legalábbis nekem anno ezt mondták. Illetve azért a dinnyéről se mondj le, csak az íze kedvéért egyél egy keveset :)
Sózásnál nekem annyit mondtak, hogy pl ne sózzam meg a paradicsomot, tojást... ha eszem...na ezt nehéz megállni. Nekem azzal teljes a képlet :D De például főzésnél durván visszavettem... meg elhagytam teljesen az ételízesítőket. Vegeta, leveskocka és társai, mert ezek nagyon nagy mennyiségben tartalmaznak sót. Meg egyébként is, ha teszel bele bőven zöldséget, akkor ugyanazt az ízt éred el.
Valamennyi szénhidrát szintén belefér, persze csak mértékkel, de a babónak sem árt, pláne ha UH/NST-re mész!
Én is most kíváncsi vagyok, most kezdem lassan a 24. hetet. Elvileg még minden rendben van... vajon mennyiben lesz más mint az előző...leszek-e ismét toxémia gyanús... Nah, de ezzel nem untatlak.
Bár az utolsó hétre befektettek, mégis természetes úton szültem... amíg ezt a baba és az én állapotom lehetővé teszi, addig szerencsére nem császároz a dokim... No, szerencsére. Erről megoszlanak a vélemények. Nem volt császárom, nem tudom, hogy milyen, emiatt nem akarom elítélni sem, de inkább műtét nélküli dolgokat szeretem :D
Amúgy 2011. decemberében szültem, most meg majd októberben.
160/100 körüli vérnyomással szültem végül, de aznap mivel reggel küldtek el vizsgálatra, még nem vettem be a gyógyszeremet, hogy szülés közben mennyire ment fel azt már nem tudom megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!