Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tervezett baba, de mégis...

Nem tervezett baba, de mégis szeretnénk megtartani. Lehet vmi baja, h nem szedtem eddig semmilyen vitamint?

Figyelt kérdés
Volt vki hasonló helyzetben, aki később tudta meg h terhes. Lett vmilyen baja a babának?

2013. jún. 25. 10:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

5ös vagyok! A sikeres teherbeesés előtt 3 hónappal hagytam abba! Akkor már feladtuk, hogy lesz tesó, és már készültem, hogy megyek vissza dolgozni ősszel!

De hát besikeredett mikor már nem vártunk rá! :D

2013. jún. 25. 11:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi terveztük, de előtte nem szedtem vitamint. Csak a 12. héten kezdtem Elevitet szedni, de hányingerem lett tőle, így végül Femibionra váltottam. Drágább, de ezt szedtem a terhesség alatt, sőt a szoptatás elején is. Nem lesz semmi baja. Vasat én külön kaptam a terhesség közepén, mert vas hiányom lett, ez gyakori terhesség alatt. Ezt szoptatás alatt is kellett szednem.
2013. jún. 25. 11:32
 13/22 anonim ***** válasza:
27%

"Régen sem szedtek vitamint, mégis egészséges gyerekek születtek."

Ezzel a mondattal az a baj, hogy csak a fele igaz. Igen, születtek egészséges gyerekek, de rengeteg nem egészséges is, illetve nagyon magas volt a halva születések száma.

Ez olyan, mikor azzal példálóznak, hogy régen se volt semmi bajuk az embereknek, ha ezt vagy azt ették, vagy így vagy úgy éltek, csak elfelejtik hozzátenni, hogy az átlagéletkor 50 év volt.

2013. jún. 25. 12:18
 14/22 A kérdező kommentje:
ezzel most arra célzol, h valószínű baja lesz a babának??
2013. jún. 25. 12:29
 15/22 anonim ***** válasza:
en sem szedtem semmit, terhesvitamint foleg nem. a doki irt vasat, csakis azt szedtem.
2013. jún. 25. 12:41
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
Aha, nem a vitaminon múlik, hogy egy gyerek mennyire egészséges. Sokan meg sem tehetik, hogy vitamint vegyenek, úgyhogy nem kell ilyenekkel riogatni a kérdezőt, mert az első 6 hétben nem szedte. Például nagyanyám sem szedett ilyesmit, meg a vele egykorú nők és mindnek egészséges gyerekei vannak, úgyhogy ez hülyeség.
2013. jún. 25. 12:43
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy az első trimeszter még elég hogy is mondjam, bármi történhet. Tehát ekkor derül ki, megmarad-e a baba, ha megmarad, akkor ha lesz baja, nem attól, hogy nem szedtél vitamint. Emiatt ne félj. Ha pl. eddig fog. gátlót szedtél vagy fogyasztottál alkoholt, persze mértékkel, és most abba hagyod, akkor a 6 hetes babának nem lesz tőle baja. Szóval nyugi. Pihenj amikor teheted, menj, sétáljatok nagyokat a pároddal, egyél egészségesen, és amint lehet, keress fel egy orvost, meg a védőnőt. És ne stresszelj, mert az árt a babának.
2013. jún. 25. 12:47
 18/22 Lues ***** válasza:
60%
Én sem szedtem semmit. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, szedni kezdtem az Elevitet, de 3 szem után abbahagytam, mert kikészítette a gyomrom. Utána egy doboz (30 szemes) Gravidát szedtem be kisebb-nagyobb megszakításokkal, mert egy idő után hánytam attól is. Van aki úgy tartja, hogy ha vitamin nélkül fogan meg a baba, akkor minden szükséges vitamin meg van a szervezetedben amire szüksége van a picinek. 20 hetesen írt fel a doki vasat, amiben van folsav is, amit a 29. héten abbahagytam különböző okok miatt. Eddig mindenki azt mondta, hogy minden rendben van, sőt azt mondták a múltkor, hogy nagyon nagy baba lesz. Te döntesz, de az orvos úgyis mondja mit tegyél!
2013. jún. 25. 12:48
 19/22 anonim ***** válasza:
Miert lenne baja ha meg csak a 6.heten vagy,meg amugy is..Ha zavar es ugy erzed hogy nem taplalkozol vitamindusan akkor kezdj el szedni valamilyen vitamint!Meg nem kestel le semmirol.:) A 12.hetig erdemes szedni a folsavat.En meg most is szedem a vitamint,bar volt 2 honap kihagyas.32hkm
2013. jún. 25. 15:01
 20/22 anonim ***** válasza:

igaz én már 20hetes vagyok,de én semmi vitamint nem szedtem.pedig már a nem várt napján megtudtam hogy jön a baba.

anyukám 5 egészséges gyereket hozott a világra minden féle vitamin nélkül.

Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ettem/eszem.

2013. jún. 25. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!