Mi a véleményetek az otthon használatos magzati szívhang hallgatóról? Tapasztalatok?
Nemrégiben én is ezen gondolkodtam, mert majd meghaltam a 12. heti uh után, hogy mi van a babámmal, pedig már 15 hetesen éreztem, hogy mozog, de nem mertem elhinni, hogy ő az, met nehogy ne úgy legyen, és koppanjak a 18 heti uhon...
Aztán a 17-héten biztos lettem benne, hogy őt érzem, most 19 hetesen meg már fura mód kirúgja a hasam, majdnem kellemetlen.
A magzati szívhangot az orvos is csak a 20. hét után hallgatja, akkor meg már mozog a kicsi, szerintem felesleges, hisz minden nap , minden órában érzed, hogy él, jól van...
Nekem pont az első 15 hétre kéne, de arra meg ugye nincs, mert annyira gyenge még a szívhang, hogy nem lehet hallani...
Utolsó vagyok, most ovlastam el a válaszokat végig, és ledöbbentem, hogy mára 12. héttől hallható, és hogy effektíve ilyen olcsó. Sokkal többre számítottam....
Én csak 16 hónapja szültem, de akkor sem hallgatta meg a 20. hét előtt sem a doki (bár látni láttuk az uhon, csak nem hallottuk) és a védőnő sem. Meg sem próbálták...
Szóval meglepett, de ezek szerint létezik iylen...
ha ezt 10 hete olvastam volna, már nekem is lenne.)
Egy korabbi valaszolo vagyok, aki kulfoldrol irt.
A baba szivvereset szinte biztosan nem teveszti ossze senki a sajatjaval, vagy a koldokzsinor luktetesevel, aki mar egyszer is hallotta a babajat. A has ket oldalan valoban hallhato a mi szivveresunk is, a hasi aorta luktet. De ez valoban kb fele annyi, mint a magzat szivverese, a pocakbabake 140 korul van alapban, minel idosebb a magzat, ez annal lassabb, de szuletesig biztosan nem eri el a felnott ember szivveresi tempojat. Jah, es aki koran keresi a babaja szivhangjat: a szemeremdomb folott kozvetlenul kell kozepen a 12-14 het kornyeken, mert akkor meg javaban ott van a baba.
A koldokzsinor luktetese hasonlo tempoju a baba szivveresehez, viszont ez nem is dobogas, inkabb susogo luktetes, szerintem ez is szepen megkulonboztetheto.
Ettol fuggetlenul nekem is volt egy kedves ismerosom, aki eskudott ra, hogy het hetes terhesen hallja a dopplerrel a babajat. Sot, nyolc hetesen mar a parja is hallotta ha a hasara tette a fulet. Finoman mondtam, hogy az meg nem az lesz, mert meg biztosan nem lehet, de annyira lelkes volt, hogy nem akartam kiabranditani, mert azzal nekem nem lett volna jobb. mindig bizonyhatta, majd masfel honappal kesobb hirtelen nem beszelt mar tobbet a temarol.
Joval szules utan mondta el pirulva, hogy igazam volt, mert kb 14 hetes volt, amikor egyszer tenyleg a baba szivvereset talalta meg, akkor dobbent ra, hogy ez tok mas, mint amit addig hallott es akkor mar szegyelte magat, hogy ennyire bizonyhatta, hogy neki milyen szuper babaja van, akinek ilyen eros a szive.
De ez meg inkabb egy aranyos tortenet. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!