Ha vasat szedek, nagyobb lesz a babám súlya? A 29. héten is már 1500 gramm volt kb.
Ha az orvos írta fel akkor szedd! Gondolom nem unalmában írta fel.
Nekem is kellett vasat szednem(nem volt nagy baj csak egy pici vérszegénység),29+4hetesen a lányom 1720g volt.
mindenképp szedd ha felírták.
nem hallottam még ilyesmiről hogy ettől lenne nagy a baba súlya.
az Elevitről hallottam hogy attól nagyok a babák.
nekem mindkét gyerekem 4 kg-val született.szedtem vasat mindkettővel.most 25 hetes terhes vagyok még nem mérték a bébit nem tudom hol tartunk súlyban.
Én sem hallottam arról, hogy a vastól lenne a baba súlya nagy, általában a magzatvédő vitaminokra fogják néhányan.
Éppen ma találtam ezt a cikket. Csak annyira függ össze a kérdéseddel, hogy akik vasat szednek, azoknál előfordul a székrekedés. Ha kell a vérképed miatt, szerintem szedd, ez csak egy kis plusz info.
A vasnak semmi ilyen mellékhatása nincs, mint a magzatvédőknek sem. Én Gravidát szedek, a 39. héten 2500g a baba.
A vashiány az egyik legsúlyosabb gond a vitaminhiányok között a terhesség alatt, úgyhogy szedd, ha 4 hét múlva nézték volna a vérképed, akkor meg rögtön két bogyóval indulnál, mert folyamatosan romlik a vas értéke.
Egyébként a 26. héten, mikor a cukrot nézik, teljes vérképet is néznek, ez a 3. kötelező labor
Ha az orvos írta fel, akkor mindenképpen szedd. Nekem a 20. héttől kezdve napi 1 szemet kell szednem, a 26.-tól napi 2-t, hogy megelőzzük a vérszegénységet és a vashiányt. Egyébként 29 hetesen nekünk 1620 gramm volt a súlya, és senki sem mondta, hogy pont a vas miatt. Én se lettem ducibb, mióta vasat szedek, leszámítva a pocakom. :)
31 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!