Mikor "illik" a babaruhákat kölcsönkérni és mit mondjak?
Nyugi nem követelőzöm,a tesómròl van szó.Tehát mondta,hogy összekészíti de ezt kb. 10 héttel ezelőtt.Most lassan már kellene,ezek ilyen családi rucik,meg sokat én vettem,de nem tudom,hogy kérjem el,mert nem akarom,hogy kéregetésnek tűnjön,mivel mostanában nem ajánlotta fel megint.
Másik eset,de témába vág.
Mindig mindenki felajánlotta a segítségét,(bár nem szorulunk rá)még a terhesség elején és minél nagyobb a hasam,annál csendesebbek ezek az emberek.Nem várok tőlük semmit,engem inkább megmosolyogtat csak fura.Nem kell azért ígérni,mert így illik.Nemde?
Tesódtól nyugodtan kérdezz rá, nincs abban semmi!
Ismerősök... hát elég érdekesek... nekünk a legelején közeli baráti pár mondta, hogy ők majd adnak ezt azt nekünk, nekik minden van... erre pár napja írt nekem egy emailt a csaj, hogy megvenném-e a pénzért....
Nekunk fél év van a két gyerek kozott, tesoméké az idosebb. Megígérték,hogy majd adják a ruhákat. Babalátogatáskor hozták is táskákban. Utána ez szépen elmaradt. Hiába kértem olyan ruhákat, ami az 1 éves lányomra jó lenne, de csak olyat kaptam, amit pár hónapos baba tud használni. Utána már nem is kértem.
Most a másik sógornom is babát vár, csak 3 hónap kulonbség van kozottunk. En csak akkor fogom tudni neki adni a ruhákat, ha már a kicsimre nem lesz jó.
A tesómnak 4 hónapos a babája,gondolom,hogy ezért is nem pakolta össze.Mi is veszünk ruhákat,azért is lenne jó tudni,hogy eleve mennyi van.Rákérdezek majd nála,de tuti beleizzadok.Sajna az ilyen nekem mindig rosszul ment.
A párom festő,úgyhogy ő már tervezgeti a színeket,szerencsére erre nincs gond.Ezek az ajánlgatások meg olyanok,hogy tudom mikor kimondja,hogy nem úgy lesz az.Mint mikor mondta egy közeli rokon,hogy az ágyat segít beszerezni.Először azt mondta kifizeti,aztán már csak a felét állta volna,mikor megvettük meg csak mosolygott és terelte a témát. :-) Meg hasonlóak a babakocsival meg stb.Nem várom ezt el és nem is adok az ilyenekre,mert tudom,hogy ezek addig tartanak ameddig kimondják őket.De illendőségből nem kell ígérni,mert utána seg.get csinál a szájából.Szerencsére segítség nélkül is megy a vásárlás. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!