Fiatalabb kismamák, van olyan köztetek, aki elsőként vár babát a baráti társaságban?
Bár már nem vagyok fiatal (32). Én 23 évesen szültem először, és ugyanez volt. És nem szeretnélek elkeseríteni, de szülés még jobban eltávolodik mindenki. Várandósan még mászkálhatsz, kisbabával nem annyira. Illetve közvetlenól utána még körberajong mindenki, hogy "jújj, baba de édiii", aztán egyre ritkulnak a találkozások.
Én úgy "jutottam túl" rajta, hogy kerestem hasonló korú anyukákat, akiknek hasonló korú gyerekeik vannak, velük beszélgettem telefonon, még msn-en (amikor volt) skype-on stb. Sajnos ez ilyen. Egész már életet élsz, mint ők. (És nemcsak az én barátaim voltak ilyenek, az összes anyuka elmesélte ugyanezt) 1 barátnőm maradt meg (már 15 éve) barátnő státuszban, de míg régen kéthetente találkozunk, már jó, ha 3 havonta egyszer találkozunk 2 órára...
ne érezd emiatt magad rosszul. én is 26 éves vagyok, és 1 hónapon belül jön a baba :)
változik az életed, változni fognak a barátaid is. majd lesznek olyanok, akikkel több a közös témád. anyukák, házaspárok, stb.
nekünk az életünk most a gyermek körül fog forogni nagyon-nagyon sokáig, de ez így normális. a mostani barátaid untatni is fognak, és te is őket.
de ez az élet rendje, és hiszem, hogy valami sokkal jobb vár ránk, mint a bulizás és a piálás :)
Én 29 éves vagyok.Nálunk szombaton házibuli (kertiparti) volt.Én úgy terveztem,hogy már 2től elindultam otthonról,találkoztam a hugommal és egész nap mászkáltunk,nagyon jó volt.Este 10re mire hazaértem mindenki matt részeg volt,jól érezték magukat.Próbáltam azonosulni velük,de nagyon fárasztottak :)Inkább aludni mentem.Azzal vigasztalom magam,hogy majd ha megszületeik a gyerek havi egyszer nekem is belefér majd.Ha sok tejed lesz,ellehet belőle tenni több napra és akkor ihatsz is :)
Nekem is nagyon hinyoznak a régi bulik.De ez most sokkal jobb dolog ami velünk történik :)
Nem elsőként várok babát, de van egy kedves ismerős, akivel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, ő viszont utálja a gyerekeket, és nem ritkán kifejti az undorát a terhességgel kapcsolatban. Mondjuk, elég nagy bunkóságnak tartom a részéről, hogy előttem sem átallja visszafogni ellenérzéseit, mikor eleve tudja, hogy gyakorló óvónő vagyok, és augusztusban szülök. Mostanra kezd idegesíteni a személye, igyekszem lazítani a kapcsolatot, mert úgy érzem, egyre kevesebb a közös téma, egyre távolodunk, pedig egykoron még majdhogynem barátnők is voltunk. Ő is tudja, hogy ezzel a viselkedéssel csak ront a kapcsolaton, de közli, hogy ez van, fogadjam el, nem játssza meg magát. (Esküszöm, méltányolom az őszinteségét, de attól még nem fog hazudni, ha befogja a száját a gyerektéma kapcsán és nem hangoztatja ellenérzéseit.)
Ezzel ellentétben viszont ott van, hogy gyermekes rokonokkal és ismerősökkel sokkal szorosabb lett a kapcsolat. Úgy veszem észre, nagyon szívesen veszik, mikor megérdeklődöm, hogy egyes holmikat honnét szereztek be, javasolnak-e ezt-azt, vagy nem. Még akkor is, ha teszem azt, mi olyan árban nem engedhetünk meg magunknak dolgokat.
Én úgy vagyok vele, hogy ez valahol az élet rendje. Az igazi, komoly barátságok túlélik a gyermekvállalást, a baba szinte a barátságba születik bele, és ahogy észrevettem a legjobb barátnőm kapcsán, az ő kislánya is része lett a barátságnak, ugyanúgy imádom, mintha ősrégi barátnőm lenne. :) És a kiscsajszi is tudja, hogy rám számíthat. De a nem fontos kapcsolatok meglazulnak, megszűnnek, mert megváltozik az alapvető értékrend. Neked is más lesz fontos, és nekik is. Nem biztos, hogy ez örökre így lesz, lehetséges, hogyha nekik is babájuk lesz, visszataláltok egymáshoz. :)
30 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!