Túlsúlyos 6 hetes kismama vagyok? Mit egyek, hogy ne hízzak csak a szükségeset?
Inkább azt írom amitől engem intett a védőnő:
szénhidrátok, cukrok... tehát fehér kenyér, cukrozott ételek, italok. Chips, kóla, csokoládé, szörpök, cukorkák...
Helyette sok zöldség gyümölcs, saláta... Mit szeretsz enni, vagy mit szoktál?
Nekem van egy egyszerűbb tippem, de nem állítom, hogy a legegészségesebb megoldás. Ne egyél többet, mint terhesség előtt. Tartalékod van bőven, és a terhesség amúgy is csak napi kb. 150 kalóriával igényel többet. Túlsúlyos akkor lesz valaki (feltéve, hogy egészséges), ha több kalóriát visz be a szükségesnél. Tehát te eddig többet vittél be. Ha most nem növeled, elképzelhető, hogy egyensúlyba kerülsz.
---
Persze nyilván törekedni kell arra, hogy inkább egészségesebb dolgokat együnk.
Először is köszi a válaszokat.
Szeretném el mondani,hogy nem étkezési hibából vagyok vagyok kövér. 3 éves koromban egy mandula műtéten estem át mikor is meg piszkálták a pajzsmirigyemet és néhány hónap leforgása alatt 2x akkora lettem súlyra és magasságra is mint a kortársaim. Ezt a pajzsmirigy dolgot évekkel később más műtét után derítették ki .Gyógyszert nem kaptam maradtam ilyen. Évek alatt rengeteg fogyókúrát ki próbáltam kisebb nagyobb eredménnyel de ami le ment hamar vissza is jött.
Cukros üdítőket nem iszom általában csap vízen élek csak az veszi el a szomjam.Csokit ritkán eszem a rágcsálni valókat sem nagyon szeretem. Igazából nem is eszem sokat napi 2x eszem délben és vacsorát este.Most szem eszem többet sőt inkább keveset nem nagyon kívánom az ételt.Ebédnél is elég a leves. Szeretem a gyümölcsöt és a zöldséget is.
mindenképpen egyél reggelit!!! ez nagyon fontos. kismamaként még fontosabb. ha "hányós" leszel (mint pl. én), akkor meg még fontosabb, mert üres gyomorral még jobban kínzott a hányinger.
többször egyél keveset. de a reggelit ki ne hagyd! hagyd el a fehér kenyeret, péksütiket - ezt a védőnőm ajánlotta.
Szia!
Csak szénhidrát diéta és óvatos mozgás (ha eddig nem tornáztál) mondjuk elsőnek csak séta, ha tornáztál akkor a lájtosabb változata!... Vagy kismama torna dvd.
Iszonyat magas volt a pm-m és csak a torna és szénhidrát diéta lejjebb vitte most 2,69!
Teljeskiörlésű rozsliszt van és fehérkenyerek péksütik nincsenek. Se cukor de van stívia, vagy aminek nincs mellékíze a süssina.
Tescoban kapni slimmm kenyeret az a reggelim 3 szelet toast kenyér sonka és vaj paradicsom uborka főtt tojás (fehérje bevitel fontos minden fogyozónak de a pm-eseknek különösen!).
tízórai gyümölcs kefír vagy műzli de ha nagyon kajás vagyok akkor kettő együtt.
Ebéd:Leves, vagy rostonsült csirke hal marha disznó hús (kiadósan) + barnarizs vagy basmati rizs (ebből csak kevés). Főzelék (rozsliszttel sűrítve, habarás natúr joghurttal)+fasírt.
uzsonna nem mindig van de 1-1 müzliszelettel vagy almával elütöm,
vacsora abonett+körözött, vagy a slimm kenyér, ha nem bírod az abonettet, vagy egy bögrés leves vagy zabkeksz (györi zabfalatok kókuszos vagy csokis isteni finomak! 4-5 darab keksz, yogobella light joghurttal vagy natúr joghurttal) eredmény 2 hét alatt -4 kiló és mindenhonnan -3 centi! Persze tornával együtt napi szinten másfél óra. ÉS AMI A LEGJOBB a 17-20-24-es pm-m gyógyszerek és kezelés nélkül 2,69!!!!
Szia!
Én is túlsúlyos kismama vagyok (17. Hét). Eddig 5 kilót fogytam.
Amit én betartok:
kevés szénhidrát
cukor, cukrot tartalmazó dolgok teljesen kizárva
3 óránként eszek (reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi)
Reggelire: teljes kiörlésű tönköly vagy rozs kenyér (1 szelet), felvágott, zöldségek
tízórai, uzsi: gyümölcs, joghurt
ebéd: éppen, ami van (ilyenkor akár tésztát is)
vacsi: saláta, gyümölcs, vagy ua. mint a reggeli
emelett terhestornárá járok heti 2x, és 1x úszni.
Remélem segítettem, de az is jó megoldás lehet, ha felkeresed a gondozást végző kórház dietetikusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!